Åh, etter å ha testa denne desserten: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17838
Så er jeg solgt.. noe sååå godt!!
Jeg bruker ikke vaniljesukker, men litt mer splenda. Og 99% bakekakao.
Hvor "ille" er denne desserten da? Er jo ikke så mange karbene i en porsjon?
En bakdel er at jeg merker at søthungeren trigges av søtningsmiddel.
I flg boka så er dte tydeligvis ikke noe i veien for å bruke dem med måte, men..
Lurer litt på hvor ofte jeg kan tillate meg denne.
Her er det egentlig ikke noe annet svar enn "prøv deg frem"... Som du sier, karbene er ikke så mye å snakke om, men de må fortsatt telles med.. (0,8 i et egg, 2,9 i en dl fløte, jeg ville nok regnet 1 på kakao og 1 på splenda. Da er du fort oppe i 6, og det er 1/3 av dagskvoten.. altså en god del likevel)
Både fløte og søtningsmiddel KAN for noen gjøre at man går saktere ned. Men hvis du fortsatt går gjevnt og trutt ned, og passer på å få i deg nok grønnsaker så du får de vitaminene og enzymene du trenger, kan du sikkert unne deg dette når du får lyst på! :)
Hvor ofte ville du tillat deg dessert i det gamle kostholdet ditt?
For meg er dessert en helgeting. Det er jo da det blir skikkelig kos!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.