Sivensvans sa for siden:
4 porsjoner
1 blomkålhode, skåret i små buketter
1 brokkoli, skåret i små buketter
50g spekeskinke i tynne strimler
PARMESANDRESSING:
1/2dl kaldpresset olivenolje
50 g parmesan, finrevet
1/2 ts fruktose (eller annen søtning)
1 ts finhakket fersk timian eller 1/2 ts tørket
Kok opp vann og forvell brokkoli og blomkål i ca 2 minutter, ta gjerne med stilkene på brokkolien. Hell grønnsakene over i et dørslag og skyll godt med kaldt vann.
Rist spekeskinken i en panne til strimlene blir sprø og slipper fettet. Legg strimlene over på en tallerken som er dekket med tørkepapir, slik at overflødig fett renner av - om du VIL det da;) - og, avkjøl.
Ha alle ingredienser til dressing over i en bolle og bland dressingen godt, gjerne med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha de avkjølte grønnsakene over i en serveringsbolle, hell over halvparten av dressingen, bland sammen forsiktig og dryss spekestrimlene på toppen. Server resten av dressingen ved siden av.
Salaten kan også serveres lun. Lag da dressingen først og ikke skyll grønnsakene i kaldt vann. Hell dressingen over de varme grønnsakene og dryss varme spekeskinkestrimler over.