I lista over karbs på grønnsaker står det 2,9kh pr 100 gram TOMAT.
Det er det samme som f.eks blomkål.
Allikevel mener jeg å ha lest i Skaldemans bok at man helst bør styre unna tomater,
mens f.eks blomkål og brokkoli som har ca. likt karbeinnhold er bedre grønnsaker.
Akkurat slik som det er bedre å spise gulrøttene rå fremfor å spise dem kokt.
Men hva er det egentlig som skjer med tomatene?
Har de en egen evne til å utvinne mer sukker når man har inntatt denne lille røde enn andre grønnsaker???
Skjer det noe forunderlig når man steker dem, eller koker dem i en gryterett? :confused:;):rolleyes:
Skulle så gjerne visst litt mer om denne tomaten.... noen som vet?
Hmmmm.
Jo, jo. Da bør man bare spise mindre mengder av den, siden den er tung i seg sjøl... likehetstrekk til frukt, ja...
Men er det forskjell på det bløte inni og det faste?
Om man evnt. kan la vær å spise det bløte for å få mindre karbs?:rolleyes:
Hentet fra wikipedia:
[LEFT]"Tomat er en frukt med mange av trekkene til en grønnsak, men botanisk sett er det en frukt".
"Frukten har et høyt innhold av vitamin A og vitamin C. Den har et vanninnhold på over 90 %. Forskning har avdekket at tomater er en viktig kilde til antioksidanter".
Jeg spiser heller cherrytomater, de er ikke så tunge :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.