< Tilbake til oversikten

Må man være i ketose for å spise mye fett?

#1

Iset sa for siden:

Jeg ser at mange skriver det her inne, men jeg er litt i tvil. Det sies så mye forskjellig, og Lutz (Bedre uten brød) sier jo feks. at så lenge man holder seg under 6BE (72 gram netto karber), evt. 9BE, kan man spise så mye fett (ja, også animalsk) og proteiner man vil. Han vet vel hva han snakker om? Han nevner ikke noe om ketose, mener jeg å huske, iallfall ikke at man MÅ være i ketose for å spise endel fett.

Hva er da riktig? Alle sier jo så mye forskjellig. Jeg er jo klar over at man ikke akkurat bør pøse på med fett om man spiser MYE karber, spesielt raske, men dette med at man MÅ være i ketose for å kunne pøse på med fett er jeg ikke så sikker på er riktig?


#2

Photobscura sa for siden:

Harr tenkt på det der selv, og jeg tror egentlig at det eneste svaret finner man i kroppen, Men jeg vet i alle fall at raske karber kommer jeg ikke til å spise mer av, i så fall ekstremt unntaksvis, så jeg vil forholde meg til fett på en ganske naturlig måte (nå pøser jeg nok på, ettersom jeg er på induksjon) men ikke bruke lettprodukter, steke i smør, spise også de fete bitene av kjøtt/fisk/fugl etc. Men samtidig så vil jeg gjerne kunne spise ting som bønner, linser, nøtter, litt frukt etc.

Vet ikke om dette var noe fullgodt svar, men man må vel bare prøve seg forsiktig fram mot der kroppen trives og man ikke begynner å legge på seg igjen.
Jeg har i hvert fall tenkt å lese meg litt opp på Lutz og Kwasniewski, for jeg tror de har en del lurt å si om temaet :)


#3

energibunten sa for siden:

Etter det jeg forstår har raske karbohydrater en tendens til å forstyrre kroppens regulering av apetitt gjennom påvirkning av insuling og letin. Leptin utskilles fra fettcellene. Jeg tror rett og slett at en del av bildet er at ved inntak av raske karboer spiser man mer og oftere. Kan man spise mer og ofte hjelper det lite å spiser ekstra næringsrik mat som fett. Dersom apetitten regulerer inntaket til det som trengs er jo ikke fett noe problem.

Mange har mener nøkkelen til ketose er endring i metabolismen, det kan være, men jeg tror at den viktigste årsaken er rett og slett naturlig apetittkontroll.

Lavkarbo og mye fett krever faktisk drastisk mye lavkarbo grønnsaker ift vanlig. Bort med ris, pasta, potet og brød, inn med grønnsaker en god nok mengde protein og nok fett til å få nok næring. En grønnsak er for det meste vann.. ris/potet/pasta er for det meste ren energi...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.