< Tilbake til oversikten

Hjelp - skal lage bryllupskake!

#1

Veggpryd sa for siden:

Jeg skal lage bryllupskake i broren min sitt bryllup (i juni), og nå begynner jeg å bli litt stresset med tanke på oppbevaring, frakt osv.

Vanlig pisket krem er så soft, og jeg er redd for at kaken kommer til å synke litt. Jeg skal lage en to-etasjer, og det er midt på sommern og kaka skal fraktes 4 mil.

Noe sier meg at litt gelatin i kremen kan gjøre susen, men hvordan går jeg frem da? Hvordan får jeg blandet gelatin i kremen - og når og hvordan skal gelatinen tilføres kremen? Før jeg pisker - eller etter at kremen er pisket ferdig? Huff - jeg er litt forvirret :confused:

Er det noen som har greie på det? Jeg skal lage en test-kake nå i helgen, og det er en fin anledning til å teste ut ting.


#2

Mjauritz sa for siden:

Jeg bruker ofte "fyllet" til en ostekakeoppskrift jeg har. Den blir stiv og er god og frisk i smak. Lurt å prøve- bake en kake først :D Her er mitt yndlingsfyll - både i ostekake og i sukkerbrød.

1 pk sitrongele lages i 2,5 dl vann. Avkjøles, men skal ikke stivne.
1 pk philadelfia naturell ost
5 ts vaniljesukker
5 ss sukker
5 dl kremfløte

Piskes til krem og bland den kalde geleen i. Lurt å ha kakeformen rundt slik at ikke fyllet siger ut. Man kan også vente til fyllet er nesten stivt da er det lett å legge den på!! Hvis du skal lage en langpannebløtekake ville jeg nok doblet oppskriften.

Lykke til:)


#3

mum sa for siden:

Hvis det er mulig å legge siste hånd på værket der dere skal feire bryllupet,da er det det beste.
Jeg lager ferdig det jeg kan hjemme og monterer kaken på stedet. Tar med ferdig pisket krem og resten av pynten hvis jeg ikke har gjort dette ferdig. Jeg bruker tre etg stativ,så et trillebord og sette den på er greit og ha.
Å frakte en ferdig montert kake ,går ikke så bra.Selv ikke en på to lag som bare er satt opp på hverandre.Jeg har prøvd:D


#4

Veggpryd sa for siden:

Ja, det høres jo helt nydelig ut! Kan jeg droppe philadelfiaen, og bare bruke sitrongelé tro? Kanskje philadelfia kan være godt i kaka - tror jeg skal prøve begge deler i helgen.

Skal vi se om jeg har forstått det riktig:

  • blande geleen i den ferdig piskede kremen
  • ha fyllet i en form til det stivner og legge det på kaken etterpå
  • eller: la det stivne litt, og så fordele det på kaken

Kaken blir firkantet så jeg kan ha fyllet i langpanne til det er passe stivt - kanskje?

Tusen hjertelig takk for tips! Skal knipse bilder og fortelle om resultatet. :lol:


#5

Veggpryd sa for siden:

Oj - takk for tipset! :D Skal gjøre alt så "lettvint" jeg vettu... :o Jeg hadde nok reist avgårde med begge etasjene ferdig oppå hverandre - og gudene vet hvordan det resultatet ville blitt!


#6

Mjauritz sa for siden:

Ja man blander geleen i kremen som er blandet med Philadelfia ( det er veldig godt!!) og så kan man velge om man venter litt før man heller det på kakebunnen for da vil kremen være mer kompakt!! Ellers så er det lurt med kant rundt slik at det ikke renner ut!!


#7

nordlandsjenta sa for siden:

nå fikk jeg lyst på kake:sikle::sikle::sikle::sikle:


#8

Fnutte sa for siden:

Hei

Skal bake bryllupskake i juni jeg også så da er vi i samme båt :D
Skal du lage med marsipanlokk eller? Jeg bruker Pals marsipan som kontitorene bruker. Har ikke hatt problemer med at kaken synker da, den marsipanen svetter ikke så lett heller.

Burde vel egentlig ikke være noe problem med 4 mil i bil (med mindre det er 30 i fartsgrense hele veien da:p) hvis du har mulighet for litt kjøling eller har airkondisjon i bilen :)


#9

Veggpryd sa for siden:

Ja, jeg skal bake med marsipanlokk. Tenkte jeg kunne drysse litt melis på marsipanen og børste den litt, slik at den ikke svetter, men Pals må jeg undersøke nærmere. Er det noe jeg får tak i på butikken - eller må jeg til baker'n for å kjøpe det?

Jo, jeg har aircondition i bilen - heldigvis. :)


#10

Fnutte sa for siden:

Hei igjen.

Pals har fabrikkutsalg i Oslo (se www.pals.no). Det er en del bakerier man kan kjøpe pals marsipan av også hvis man tar kontakt på forhånd.

Pals har hvit marsipan også som er veldig fin til bryllupskaker.
Du bør ikke bruke melis på marsipanlokket for det kan få den til å svette mer hvis det skullle bli litt varmt, istedenfor strør du litt hvetemel på benken når du kjevler den ut. Holder seg kjempefin lenge. I kremen rett under marsipanen bør du ikke bruke sukker eller vaniljesukker for det også kan få den til å svette.


#11

Helene sa for siden:

Vi gifte oss i oktober ( skulle til å si Juni, men det var da jeg fødte forvirret) og fikk kaken ferdig montert. Var en mann som var og hentet den og det er et under at den sto mener jeg.

Vist du ikke skal ha lokk av marsipan , marshmallows eller sjokolade ville jeg pyntet den på stedet eller kjørt med den i en kald bil. Altså en med Aircondisjon. Da tror jeg ikke det skal bli noe problem.

Men husker Svigermor ga streng beskjed om at vi ikke fikk gifte oss på sommeren. Ihvertfall laget ikke hun kaken!

Vi hadde forresten 2 sjokoladekaker og en marsipan kake. Angerer ikke i hele tatt :D


#12

Veggpryd sa for siden:

Jeg juksa litt med bryllupskaka, da. :D

Hadde jo altfor mange oppgaver å gjøre. Skulle være toastmaster, lage brudebukett, ordne lokalet, lage mat osv.osv. Så 1. etasje ble kjøpt fra baker'n, så laget jeg toppen selv. he he.

Det var bra, for jeg ble syk dagen før bryllupet. :(


#13

Alyssa sa for siden:

Kjempefin kake! :)


#14

quebec sa for siden:

herlighet, den ble kanonfin.

ikke mye lavkarbo der nei :)


#15

tulla sa for siden:

Fikk nesten litt lyst til å gifte meg.....ehe..... bare for å få en sånn kake.... Så flink du har vært :)


#16

quebec sa for siden:

men hvilken kakebunn brukte du?


#17

Veggpryd sa for siden:

Rema 1000 :o :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.