Hva spiser dere mest av på ketolysekuren? regner med at det sikkert er flere enn meg som allerede har fått noen slagere.:rolleyes:
Frokost: nesten alltid egg&bacon. Blir visst aldri lei!
Lunsj: Omelett som jeg legger ost i mellom før jeg bretter den. Laks ved siden av.
Kvelds/middag: har blomkål og brokkoli etter ønsket mengde KH oppi en liten ildfast form, slenger oppi et par ss rømme. oppå der en kyllingfilet som jeg krydrer litt, og sist men ikke minst, en dæsj pesto.:p
Står i ovnen mens jeg legger unger og sånt på kvelden.
På slutten hiver jeg gjerne over litt ost, parmesan eller norvegia f.eks.
I helgene lager jeg ofte oste-lasagnen som det er oppskrift på under middager. Den er bare knall! Masse salat til.
Har ennå ikke laget meg noen slags snacks i lavkarbo-variant.
Har testa både lollypop brød og søte boller uten å bli særlig imponert, så jeg holder meg mest til enkel mat.;)
Så, hva spiser dere mest av? kanskje vi kan inspirere hverandre litt?
Til middag pleier jeg også å ta en godt smurt ildfast form, kaste oppi noen buketter med blomkål og brokkoli, litt oppskjært purre og en stekt kyllingfilet i biter, sammen med litt hakket hvitløk. Jeg blander i litt olje og krydder, og mikser godt. Noen ganger smuldrer jeg fetaost over. Dette har jeg i ovnen "sånn passe" med tid ... (Vet ikke hvor lenge.) Veldig enkel og rask middag.
Min favoritt for tiden er stekte koteletter (bruker å steike en haug i stekepose i stekeovnen å har dem i kjøleskapet). Til har jeg stekte rå grønnsaker og mye smør. Grønnsakene jeg bruker er rosenkål, brokkoli, spinat, sopp, aspargesbønner og bambus skudd (i skiver i boks). Jeg liker å steke grønnsakene godt, med stekeskorpe og masse krydder (litt salt og mye pepper og cayennepepper eller Piri-Piri)
til frokost har jeg nesten alltid smoothie... har i det siste fått dilla på atkinsbarer, så noen ganger blir det det, enten til frokost eller som mellom-måltid...
lunsj er alltid salat, med enten ei grillskive, en kotelett eller et kyllinglår...
middag er ofte i samme sjanger som lunsjen, men jeg synes også ostelasagnen er god, så blir en del av den, spes i helgene ja...
yndligsretten til middag er en slags fisk i form, der jeg har blander rømme, rekeost, purreløk og paprika, har d over fisken, og så i ovnen til fisken er ferdig... når jeg "krakker" d på tallerkenen smaker d nesten som plukkfisk, namme...:D
kveldsmat blir d sjeldent, men om jeg har så blir d gjerne no reste-greier... :p
Hei! Helt ny her jeg,og beg å lure på om jeg spiser altfor mye..
Frokost: 2 stekte egg, 2 skiver tørrsalta bacon, masse salat av isberg,cherrytomat,basilikum,adurk,rødløk,paprika og olivenolje. Vannog kaffe.
Lunsj:Stor salat med det samme som frokost med 1/2 gulrot enten med en kyllingfilet og bacon eller en kotelett eller reker og avokado + olivenolje og dijonsennep som dressing.
Eller en omelett av 2 egg,1 dæsj fløte, friske urter, sopp, skinke, ost og andre oppkutta grønnsaker. Salat som i frokost på siden. Vann og kaffe.
Middag: Kyllingfilet med stekte grønnsaker i form med masse cf eller fløte i ovn.
Eller en fiskefilet med dampa grønnsaker of saus av cf eller fløte.Spiser store poskjoner for å bli mett.
Kvelds:
En neve hasselnøtter + 1 kokt egg+ 100 gr røket laks
2 mellommåltid er enten en neve nøtter eller babybel, tallegio, chevre eller annen ost. Drikker masse kaffe og ca 2 liter vann. spiser fribol sine drops fra apoteket og har aldri telt en kalori eller karbohydrat.
Har hatt 2 avbrekk med snop og pizza og gått på kuren i 6 uker. tatt av 2kg bare...
kan noen fortelle meg om dette er ok mat for orker ikke veie maten og regne ut karbohydrater i alt jeg spiser...
Tusen takk for svaret:) Glemte å skrive det med jeg steker all mat i masse rapsolje eller melange. Ellers er det meieriprodukter jeg får fett gjennom.(fløte cf og ost)
Kjempegøy å være her å få innspill og hjelp av andre:)
Gulerot er NEI mat, teller du karbene i grønnsakene..? syns faktisk det ser ut som mye grønt og lite fett jeg, siden du sier MASSE salat.
Pluss at du spiser litt nøtter Og den halve gullerota som trekker opp karbene.
Råder deg til å telle nøye i starten. Etterhvert ser men det mer på øyemål :ja:
Må ha salat til alt jeg spiser:) takk for tipsene:) Trodde man fikk nok fett gjennom fet fisk og meieriprodukter og fett fra kjøtt, Spiser veldig mye av det så... kanskje kutte ned på fløten og spise mer olivenolje til maten?
Favorittretten er Kyllingfilet som er fylt med matyughurt og vårløk, salt og pepper. Binder den sammen med litt hyssing for da holder den seg best. Steker den på stekepannen. Steker på slutten litt løk og paprika sammen og hiver oppå litt mer yughurt rett før jeg tar den av. Serverer med grønnsaker.
Tja jeg også spiser ofte egg og bacon eller omelett med bacon i til frokost/lunsj.
Favorittmiddagen er kylling i ostesaus med eller uten spinat i, og med brokkoli og blomkål til. NAMMMMMM! Trikset er å bruke smakfull ost i sausen, ikke norvegia e.l, den blir for kjedelig. Jeg bruker Comte, men jeg vet ikke om den fås i Norge eller hva som er nærmest den i smak.
Det går også unna en del avokado her, som mellommåltid med majones eller i salat(avokado, baconbiter, hardkokte egg, salat, agurk, majones).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.