< Tilbake til oversikten

Bake brød/rundstykker med soyamel?

#1

Humle sa for siden:

Hei
Har gått tom for bakemix og fikk ikke tak i soyaproteiner..
Så jeg lurte på om man kan bake med soyamel for det hadde de på helsekosten..
Må ha noe å legge pålegg på, og ziggylapper er jeg litt lei nå..



#3

Tess sa for siden:

Jeg baker et nydelig brød (basisen finner du under bakst "enda et brød", eller noe sånt). Bytter ut kruskakli med mer linfrø og sesamfrø, og ca 150 g soyamel i tillegg, pluss et ekstra egg og øker bakapulverdosen litt. Et par skjeer med fiberhusk ser også ut til å funke bra. Heller det over i en ganske stor ildfast form og steker i ca 45 min på 90 grader. Dette er det beste brødet jeg har bakt. Luftig og passe grovt. brødet bli ca 4 cm tykt. Deler det opp i ruter, som jeg igjen deler i to på tvers (ypperlig som sandwichmatpakke). PRØV! :)


#4

CHESS sa for siden:

Før jeg kjøpte meg soyaprotein, så kjøpe jeg
soyamel på helsekosten, og i det er det
3,1 KH pr 100 gr. I soyaprotein er det 2,8 gr KH pr 100 gr.
Har bakt både knekkebrød og brød med begge typer mel.
Lykke til !!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.