< Tilbake til oversikten

Fine brødpinner

#1

Gerd sa for siden:

Fine brødpinner:
(Ca. 9 karber i hele røra, det ble 13 lange pinner))

1 bx cottage cheese
4 egg
1 ss JBK

  • Dette moses godt med stavmixer

Bland i:

4ss tørka oregano
1-2ss. hvitløkpulver
1-2 klyper Maldon flaksalt.

La svelle i ca 30 minutt.

Sprøytes ut på bakepapir med sprøytepose (u/tipp)

Strø gjerne litt flaksalt oppå før steking.

Stekes/tørkes midt i stekeovnen i ca 1 time på 150- 170 grader. Følg med på slutten.
[size=3][/size]
Etter 2 dager på kjøkkenbenken ble de skikkelig gjennomtørre og sprø! Og krydder/urtesmaken kom bedre frem


#2

luringen sa for siden:

JBKM er utsolgt fra Helios lager..:sippe:


#3

Gerd sa for siden:

Apoteket har Nestargel fra Nestle. 96% JBK. Den bruker jeg nå :)


#4

klementin sa for siden:

oj, disse så gode ut :p



#6

Santa Sofia sa for siden:

Hvordan bruker du disse? Som tilbehør til middag eller med pålegg på?


#7

Gerd sa for siden:

Til ost og kjeks. Til supper og gryter :) Og med smøreost på til "godis" :D


#8

Santa Sofia sa for siden:

Takk for raskt svar! Da skal jeg lagre oppskrifta til senere bruk ;) I dag er det biff og reker og da passer det ikke helt :rolleyes:


#9

Gerd sa for siden:

Biff og brødpinner?? Næh.... :lol:

Brødpinnene blir ikke sprøe igjennom med en gang. De trenger et par dager på kjøkkenbenken for å bli skikkelig crispy. Jeg fyllte ei skål med pinner og lot det stå på benken jeg :D


#10

Santa Sofia sa for siden:

Takk igjen! Og til deg som er fri for JBKM må jeg innrømme at jeg kjøpte 3 glass sist gang jeg var innom helsekosten, bare for å unngå krise i heimen ;)


#11

cath82 sa for siden:

Hei!

Sikkert et teit spørsmål, men er JBK Johannesbrødkjernemel???


#12

Gerd sa for siden:

ja, det er det :ja:


#13

Fofa sa for siden:

Noen som har laget disse med fiberhusk?? Jeg er tom for jbk...


#14

Kitt sa for siden:

Jeg syns de ble aller best med Fiberhusk, jeg da! Med JBKM bare fløt de utover brettet og måtte klippes i striper etter steking!

Med Fiberhusk ble det pinner!:)


#15

Fofa sa for siden:

Åh, så bra :)
Da skal jeg teste disse med en gang.
Takk!


#16

Nupsida sa for siden:

Hvordan ser disse ut? :P



#18

Sigri sa for siden:

Tusen takk for fine oppskrifter, og at du deler dem med oss :))))))))


#19

kennygirl sa for siden:

Når dere bruker fiberhusk, bruker dere 1 ss?


#20

Kitt sa for siden:

Mener jeg brukte mindre!
Blir det for tykt etter svelling, er det bare å spe med litt vann, da!


#21

Glorfinia sa for siden:

Lagde disse i går, har såvidt smakt, og de var gode. Men jeg hadde et problem med at de fløyt utover, så neste gang skal jeg prøve fiberhusk i stedet. Dessuten åpna jeg ovnen under stekinga, noe som resulterte i at de falt litt sammen og ble rynkete. Så, det skal jeg i alle fall droppe neste gang. Takk for oppskrift! :)


#22

Foksy sa for siden:

Mmm! Disse så lekre ut! Skal prøves, må bare kjøpe inn mer fiberhusk :)
Tusen takk for oppskrift!


#23

Kitt sa for siden:

Mine flyter alltid utover uansett om jeg bruker JBKM eller fiberhusk. Ikke noe problem!:D
Klipper dem bare i passe remser mens de er varme og lar dem ligge å tørke på rist over natten! Blir så bra, atte!;)


#24

littleme sa for siden:

Denne tråden må jeg huske!! Dette må jeg prøve! :D Takk for at dere deler flotte oppskrifter!


#25

Glorfinia sa for siden:

Jeg måtte dessverre kaste mine i dag. De har ligget framme på rist for å tørke ordentlig, slik det står i oppskrifta, men det funka dårlig. I stedet har de blitt myke, og siden de begynte å lukte i dag, så kasta jeg dem. Mulig årsaken til at de ikke tørka skikkelig er fordi det har vært fuktig i været noen dager nå. Men, jeg prøver igjen siden. :)


#26

Tutta112 sa for siden:

Er det noen som vet om dem holder seg ferske lenge ?


#27

Kitt sa for siden:

Hva mener du med fersk?
De skal tørkes og holder seg i ukesvis i hvert fall!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.