< Tilbake til oversikten

Valnøttbrød

#1

Skorpia sa for siden:

Saftig Valnøttbrød som ikke inneholder hvetemel.

7-7 1/2 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss kaldpresset rapsolje
5 dl byggmel
2 sl speltkli (helsekost)
2 dl valnøttkjerner, grovhakket
1 3/4 dl grov sammalt rug
1 1/2 dl glutenmel (helsekost)
1 1/2 dl sammalt spelt (helsekost)
1 dl byggflak (helsekost)
1 dl linfrø, helst grovknuste
1/2 sl solsikkekjerner
2 ss johannesbrødkjernemel (helsekost)
4 ts salt
2 ts fruktose

Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje.
Bland de tørre ingrediensene og rør dem smmen med gjærvæsken. Elt deigen godt ca 15 min på lav hastighet i kjøkkenmaskin (gir best resultat). deigen skal ha en tykk, men fuktig konsistens og skal ikke kunne formes med hendene. Fordel deigen i formene. Prikk brødene godt og dryss eventuelt på havregryn eller byggflak. Dekk med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Stekes nederst i ovnen på 200-220 grader, i ca 45-50 minutter...

Avkjøles på rist.


#2

Maz sa for siden:

Om dette er brødet fra Lindbergs bok så må jeg bare si at det er kjempegodt. Veldig mørkt slik at datteren til en veninne trodde det var kake. Barnet som ikke ville spise brød gumlet i vei...


#3

Skorpia sa for siden:

Jeg ville tro det var det brødet ja,jeg la disse inn for jeg synes det så så stusselig ut med bare 1 oppskrift her,hadde de på maskinen så jeg kopierte de bare og la de inn,det var fort gjort:D
Klem


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.