Var på helsekost og spurte etter JBKM...utsolgt fra levrandør!! Æsj...damen var hyggelig og tilbø meg Glutenproteinmel. Noen som har vært bort idet?? Umilddelbart skeptisk da det ikke sto noe innholdsfortegneslse på posen..men damen sa dte var lite karber i det..uten å spesifisere mer. Kosta 83,- for en pose. kunne brukes i sauser osv
Så viste hun meg Agar Agar. Både et magestabiliserende middel, og et fortykkningsmiddel til mat. Bittelite om gangen. til den nette sum av 280,-! Noen som kjenner produktene?
Du kan ihvertfall kjøpe Nestargel på apoteket, det er noe slikt som 96% JBKM. Ellers har jeg brukt glutenmel, ja, det går fint, ikke så veldig masse karber i. Men best i bakst da! Hadde vel 50g det, 50g sojamel i lollipopbrøene mine.
Hadde ikke hørt om Agar agar før du skrev om det. Fant på denne svenske siden at det kan brukes som gelatin, så jeg tror kanskje jeg kommet til å teste det ut :) www.recepthjalpen.se/agar-agar.html
Kinsarvik har mindre pakker - så starter nok med det. Skal rapportere om det er vellykket. Men min plan er å prøve gele først.. Synes gelatin gir en bismak.
Så lite som 4-7 gram agar per dag kan føre til flere kilos vektnedgang i løpet av en måned, viser både studier og erfaringer fra Japan. Dette folkeferdet som så langt ikke har utpreget seg blant overvektige nasjoner, har også måttet innstille seg på en ny virkelighet, der kampen mot kiloene er aktuell for stadig flere. Gelé fra alger
Agar er et godt innarbeidet geleringsmiddel også her til lands, vi har alle spist det i softis og andre myke iskremer, der det er med på å bevare fasongen og mykheten i isen. Agar utvinnes fra celleveggene til visse typer rødalger eller sjøgress. Hundre gram agar inneholder over åtti gram løselig fiber, en spesiell form for karbohydrater som kan binde vann og svelle. Derfor har agar hatt en viktig plass i vegetariske desserter og geleer, som erstatning for gelatin. I tillegg er agar svært rikt på mineraler og sporstoffer. Helseeffekter
Fordi du trenger så lite agar for å oppnå en metthetseffekt, kan du nesten se bort fra de få kaloriene du får i deg fra den. Samtidig er det masse positive helseeffekter å hente fra algeproduktet:
Lavere kolesterolnivå – fiber binder kolesterol
Langvarig metthet – fiber gjør deg god og mett
Balanserer blodsukkeret – fiber bremser svingningene i blodsukkeret
Reduserer kroppsvekten – ser ut til å øke forbrenningen
Normaliserer blodtrykket – rikt på kalium
Bedrer insulinsensitiviteten – cellene svarer bedre på det insulinet kroppen produserer
Forebygger forstoppelse – fiber binder vann og gjør avføringen mykereMetoden
Om du velger å spise agar en eller to ganger per dag, er opp til deg. Uansett dreier det seg om å spise et agar-gelatinert produkt før du spiser lunsj eller middag, for på den måten å bli fortere mett ved selve måltidet. Effekten varer ikke bare til ett måltid, men gjennom dagen. I Japan er de glade i rent kildevann stivnet med agar, såkalt Tokoroten, men du kan godt bruke agar i andre og mer smakfulle kombinasjoner også. Du kan ha det i alt fra juice til kaffe til suppebuljong – egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Nå som det er sommer, passer det godt med kokosgelé eller jordbærgelé. Spis en porsjon – og kos deg med følelsen av en sunn og slankende dessert! Kokosgelé (8 porsjoner)
4 ts agarpulver
4 dl kokosnøttmelk
4 dl vann
1,25 dl kokosnøttkrem
1 dl rosevann
2 ss sukker (eller til passe smak)Strø agarpulveret over kokosmelken og vannet i en gryte. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett sukker og la koke i 10 minutter. Ta gryten av varmen og tilsett kokoskrem. Smak til med rosevann, hell i en form du har skylt med kaldt vann. La stå til det har stivnet, og skjær i biter. Kan spises med fingrene. Jordbærgelé (6 porsjoner)
1,9 L eplejuice (ikke nektar)
60 ml agarpulver
5 dl jordbær
1 ss flytende honningBland agarpulveret med halvparten av juicen og la stå i et kvarter. Vask bærene og kjør dem til mos sammen med resten av juicen og honningen. Sett til side mens du koker opp agar-juiceblandingen. Slå ned varmen og la småkoke mens du rører, til agaren er oppløst. La blandingen avkjøles litt før du heller det i blenderen og kjører sammen med bærmosen. Fordel i porsjonsskåler eller i en passende form. Sett kjølig til det stivner.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.