< Tilbake til oversikten

Til dere med migrene

#1

xtra sa for siden:

Jeg har fått med meg at en god del brukere her på forumet har opplevd betydelig bedring av migrene etter at de begynte å spise lavkarbo.

Hvis du er en av dem vil jeg gjerne høre fra deg, hva du spiste, hvilken filosofi du fulgte, hvor lang tid det tok før du opplevde bedring, hvor mye bedre du ble, kort sagt: hva skjedde?

Og dersom du har migrene og ikke ble bedre av lavkarbomat, eller kanskje til og med ble dårligere av det, så vil jeg veldig gjerne vite mest mulig om det også.

Jeg har en bekjent som har veldig store problemer, og det hadde vært kjekt om jeg kunne vise til konkrete erfaringer dersom jeg skal foreslå å prøve en omlegging av kostholdet (noe jeg vanligvis aldri ville gjort).


#2

Carbokiller sa for siden:

Jeg har opplevd omtrent femti prosents bedring i migrenen etter å ha startet på ketolyse.
Jeg startet i januar med ketolyse (har gått tidligere flere år på Atkins men hadde på den tiden ikke migrene)
Jeg merket bedring etter omtrent tyve dagers tid samtidig som jeg merket at cystesmertene forsvant totalt.

Merker at migrenen FORVERRER seg de to-tre første dagene da jeg går inn i ketose, men så forsvinner det. Må være obs på å drikke enorme mengder vann.

Jeg har nå spist "vanlig" først i forb. med sydentur og så i forb. med påske og har fått migrenen min tilbake for fulle mugger. (Sjette dagen på rad i dag at jeg har migrene) Forventer derfor et mindre helvete i ca. femten dager til før jeg kan få redusert migrenen min igjen.

Jeg er svært plaget av migrene. Har gjennomsnittlig 10-12 migreneanfall pr. måned. (Rundt 6 på ketolyse)


#3

Pearl sa for siden:

Jeg har ikke merket noen bedring av migrenen, desverre.:hylgrine:


#4

Manina sa for siden:

Jeg har merket veldig stor bedring; 95%. Jeg kan fremdeles ha snev/lettere anfall i forbindelse med mens eller etter en stressende situasjon, men har ikke behøvd å ta medisin siden jula 2006, og før det hadde jeg ikke tatt medisin siden oktober og jeg la gradvis over fra høykarbo til alminnelig lavkarbo, etter Lutz/"Bedre uten brød" fra slutten av september 2006.

Jeg spiser ikke søtstoff, og så og si aldri brød eller andre melprodukter. Heller ikke soya. Lager det meste jeg spiser fra bunnen av. Har noen få planlagte utskeielser i løpet av året, men er veldig bevisst på at det ikke skal skli ut.
For meg er det ingen tvil om at det er verdt det! :)


#5

luringen sa for siden:

ja!! jeg er så mye bedre. Alltid hatt mye hodepine og også migrene. Det har jeg ikke lneger..så enkelt. Min sønn på 17 snart er karbohydratvrak (som mange i den alderen dessverre) og sliter...myyye hodepine og migrene. men vil han høre på mor? Nei...det vil de ikek i den alderen sjø...


#6

Charmtassen sa for siden:

Det samme her. Jeg har en søster som har fått bekreftet at hun har migrene, og jeg har prøvd å få tak i en bok om temaet - men den var dessverre gått ut. Har lest et sted at migrene kan være arvelig (moren min hadde det) og med mine til tider kraftige hodepiner - så burde jeg nok ha sjekket om det kanskje faktisk er en type migrene. Men nå har jeg ikke hatt hodepine siden jeg kom i ketose, så da avventer jeg litt. Skal følge med her og se om du får flere svar. Dette er veldig interessant!

#7

Zincite sa for siden:

Jeg har også hatt stor hjelp for migrenen av å legge om kostholdet. Merker også at stress og følelser kan utløse anfall ennå, men ikke i samme grad. De går raskere over også. Føler også at ferdige produkter ofte har en sammensetning som gjør at jeg bør holde meg unna. Er vel ofte noen tilsetninsstoffer som kanskje ikke er tingen for meg?
Leste faktisk et gammelt nr av mat&helse i går som gikk på noe av dette, er en nå avdød lege som forsket på migrene i forhold til sukker. Skrev en bok som visst er vanskelig/umulig å få tak i.
For mye å gjenfortelle, så tar min vanlige letthetsløsning og legger ut linken om du har lyst å lese mer :D
www.matoghelse.no/kuttet-ut-sukker-ble-kvitt-migrene.325074-48598.html
Lykke til, håper det blir bedre!


#8

Goggen sa for siden:

...


#9

Pearl sa for siden:

Jeg blir helt misunnelig jeg. Tenk om jeg kunne blitt bedre bare av å spise god mat. Migrenen min er nok mer hormonstyrt enn styrt av maten. Har hatt migrene hver mens og eggløsning siden jeg var 13 år. I tillegg ved stress, stive muskler i nakken og rødvin.


#10

SivPiv sa for siden:

Jeg har invalidiserende migrene, dvs at jeg ligger 3-4 døgn i uka, rett ut, uten kontakt med omverdenen. Jeg fikk konstatert migrene da jeg var 2 år. Den har "bare" vært kronisk frem til 2 svangerskap og fødsler på 2 år, nå er den altså invalidiserende. Dette er min "siste" sjanse til å bli bedre. Har prøvd "alt" alternativt som finnes, samt en haug med medisiner. Jeg MÅ bare finne en måte å fungere på slik at jeg kan bli en skikkelig mamma for mine 2 barn. Jeg har spist lavkarbo nå i 4 uker. Ikke i ketose, for det blir jeg værre av, men har kuttet ut poteter, ris pasta, brød ol, men ligger ikke så lavt som 15-20 karbo per deg, nærmere 40-50 tror jeg (uten at jeg teller dette nøye)
Jeg har merket en bedring:) De siste 4 uken har jeg hatt kun 1-2 døgn i uka der jeg har vært dårlig. Ser veldig positivt på dette. Må fremdeles passe på stress, følelser og de vanlige migrenetriggerne, men dette har gått over all forventning.
Man taper jo ingen ting på å prøve, i mitt tilfelle kunne det ikke blitt værre


#11

Eirian sa for siden:

Det jeg blir bedre av er ikke direkte lavkarbo, men jeg blir verre av sukker. Og jeg kan også få migreneanfall av tilsetningsstoffer og kunstig søtstoff. Så derav spiser vi ikke halvfabrikata og slike ting, men lager alt fra bunnen selv, og bruker økologisk mat.
Desverre er det ingen medisiner som tar migrenen min, men Imigran injeksjoner kan hjelpe noe.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.