Eva sa for siden:
Noen som vet om det går ann å lage klarnet smør/Ghee av Bremykt?:rolleyes:
Eva sa for siden:
Noen som vet om det går ann å lage klarnet smør/Ghee av Bremykt?:rolleyes:
Eirian sa for siden:
Nei, bremykt er margarin, ikke smør.
Og dessuten inneholder den salt.
Det skal være usaltet smør man lager Ghee av.
Eva sa for siden:
Du tenker ikke på Brelett her? Brelett er margarin ja. Bremykt er jo 70% smør og 30% Olje. Men riktig det er salt i. Takk for svar!:DEirian sa for siden:
Ja, nemlig.
Bremykt er 70 % smør, ikke 100 %. Ergo; Bremykt er ikke smør, men et blandingsprodukt.
Huldr sa for siden:
Rapsoljen i Bremykt er nok heller ikke kaldpresset ... ;)
Jeg leste et tips en gang om å blande klaret smør med olivenolje. Man kan jo gjøre det samme med rapsolje. Det er nok et mye sunnere alternativ og en bedre måte å komme frem til resultatet du søker på, Eva :)
Eva sa for siden:
Takk for innlegg Frøy!;) Har aldri laget eller smakt klarnet smør, men det jeg er ute etter er og få melkeproteinene vekk. Jeg vet man kan kjøpe melkefri margarin, men liker ikke margarin. Elsker smør, intet slår det i smak!! Men blir det klarnede smør smørbart etterpå, eller er det bare en flytende konsistens?
Huldr sa for siden:
Jeg skjønner :). Jeg burde egentlig også gjøre det samme, tåler ikke melkeproteiner. Jeg har heller ikke prøvd å klarne smør, det vil si jeg gjorde det en gang, men klarte å brenne smøret og ødelegge en sil med det attpåtil, så det fristet ikke til gjentagelse med det første. Fikk ikke smakt på det da ...
Jeg tror ikke klarnet smør helt har den samme smørsmaken. Og det spruter visst når man steker i det ... Jeg tror det blir temmelig hardt i kjøleskap, hvordan det oppfører seg i romtemperatur vet jeg ikke riktig ...
Eirian sa for siden:
Ghee kan oppbevares i romtemperatur på kjøkkenbenken og har lang holdbarhet, så man har den ikke i kjøleskapet. Den har veldig fin smørekonsistens slik altså. Jeg har den bare i en plastboks på benken. Det blir som mykt smør i konsistens.
Jeg synes smaken er god på brødskiver og slikt, og jentungen spiste brød med bare Ghee på når hun var liten og begynnte med brød.
Også er det veldig sunt da.
Jeg bruker det ikke til steking, da bruker jeg smør, så det har jeg ikke erfaring med.
Huldr sa for siden:
Takk for info, Eirian! :)
Eva sa for siden:
Ja takk for flott info Eirian! :w00t:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.