< Tilbake til oversikten

Vafler med JBKM

#1

Distrea sa for siden:

Siden en tidligere bruker valgte å slette oppskriften og alle innleggense sine i den "gamle" vafeltråden lager jeg herved en ny.

3 dl rømme.. eller bland med fløte ca 10 karber
4 egg ca 2 karber
2 ts bakepulver
5-6 ts johannesbrødkjernemel.. fåes på helsekost, lite glass ca 60 kr 0
1 ts kardemomme... kan sløyfes seff :) 0
1 ss natreen... jeg brukte litt mer 1
50 gr smeltet smør

Svelles 20 min i kjøleskap

Jeg mener å huske det er under 15 karber i hele røra, men er usikker på hvor mye det er i bakepulver, så jeg klarer ikke regne eksakt.
Men litt hjelp er det jo :)

kom gjerne med innspill til forbedring :)


#2

Glade-Gry sa for siden:

Takk! :rolleyes:

Den andre, lange vaffeltråden, gjorde meg bare forvirret for hvilken oppskrift som faktisk var den rette... så nå satser jeg på denne!!

Skal lage med en gang jeg kommer fra jobb i dag og la den stå til etter kvelds, som blir salat med skinke og egg og ost.. mmm... gleder meg....

:p


#3

Glade-Gry sa for siden:

.... krise... ringte byens to helsekostforretninger... og ingen hadde Johannesbrød kjernemel!!! :(:mad::mad::(:(

...da får jeg bare vente til helgen da, den ene skulle få inn til torsdag....

FRUSTRERENDE!!!!


#4

Gerd sa for siden:

Apoteket har Nestargel fra Nestle. Inneholder 96,5% johannesbrødkjernemel og 3,5% kalsiumlaktat.

Den bruker jeg nå, siden jbk er så ofte utsolgt.
:)


#5

luringen sa for siden:

kan bruke litt atkins bakemix da.


#6

Glade-Gry sa for siden:

TUSEN TAKK.... da har jeg litt mer å gå på, ringer apoteket i morgen og håper på det beste! :p


#7

Trille sa for siden:

Lagde vaflene i går, og dei blei nesten heilt som vanlige vafler. Blanda kesam og fløyte halvt om halvt.

Dommen i familien er at desse vaflene kan me laga også når me har besøk av ikkje-lavkarboar:D


#8

Pantress sa for siden:

hvis de ikke har nestargel på apoteket får de tak i det i løpet av dagen eller så får du det på morgenen etter. De hadde ikke inne når jeg var der, men jeg var der så tidlig at de fikk det inn på varelevering på slutten av dagen...
Og det funker like godt:)


#9

Budeia sa for siden:

Ugh ugh...kjære vene..
Laget disse vaflene nå som kveldskos.
De hang superfint sammen, trengte ikke ekstra smør i vaffeljernet, og ikke minst så smakte de veldig godt!:p
(prøvde meg på ketolysebokas vafler forrige uke, og de datt fra hverandre i biter)
Litt for godt på en måte..så før jeg rakk å tenke meg om hadde jeg slengt i meg en del. Med gulost på.
Og ble sånn typisk bråmett som i gamle dager da jeg var en brødspiser..

Stønn, håper det går fort over. Vaflene skal lages igjen, men nytes i langsommere tempo og ikke så mange om gangen kanskje.:o
Takk for oppskrift.:D


#10

Lindabtn sa for siden:

Disse holder jeg på å lage nå, tenkte å ha de med som nødproviant når jeg drar til Sverige i morra :p
Håper de er like gode som dere sier her, det hadde vært perfekt :heia:


#11

sma sa for siden:

Jeg bruker Nestargel, og er superfornøyd med det. Fikk tips om det her inne siden jeg ikke fikk tak i jbkm her i sverige (var det ikke fra deg da Gerd?).

Vaflene blir i alle fall supergode! :sikle:


#12

Lindabtn sa for siden:

Ja disse vaflene var kjempe gode :sikle:
De beste jeg har smakt hittil av lavkarbo vafler!!!
Blir bra å ha med til Sverige...


#13

Marita sa for siden:

Hvor mange karber er det i disse? :D


#14

anneca sa for siden:

Funker disse på ketolyse?


#15

AnetteS sa for siden:

Ja det lurer jeg på også:confused:

Og selvfølgelig hvor mye karbs er det i JBKM?

Jeg vil ha vaffel nåå:p


#16

Marita sa for siden:

JBKM har 0 karber, tror jeg... mener å ha lest det, væffal :p Men skulle gjerne visst karbeinnholdet i vaflene, for jeg får tak i nestragel i morra og da frister det å bake no siden jeg har lesefri og alt!! :p


#17

Hedda:) sa for siden:

Oj! :D Disse vil jeg også lage, lurer på hvor mye karber det er i hver vaffelplate, sånn ca...

Du får kjøpt johannesbrødkjernemel hos Lavkarbopikene: www.lavkarbopikene.no/ds_product_info.php?cPath=42&products_id=88


#18

Distrea sa for siden:

Jeg mener å huske det er under 15 karber i hele røra, men er usikker på hvor mye det er i bakepulver, så jeg klarer ikke regne eksakt.
Men litt hjelp er det jo :)


#19

AnetteS sa for siden:

Takk Distrea:) Det var til stor hjelp! Da skal jeg lage vaffler på søndag veit jeg ;)


#20

Belseblubb sa for siden:

Å herre guuuud!! Lagde en variant av disse vafflene i dag, etter oppskriften til Photobscura:

4 egg
1 dl seterrømme
1 dl fløte
2 ss jkbm
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 ss splenda (jeg brukte natreen)
50 gr smør

I tillegg hadde jeg i 15 dr vaniljeessens. :sikle:

Svelles 20 min i kjøleskap.

Tuuusen takk for å ha brakt denne oppskriften inn i livet mitt!! :blomster:

Trodde vafflenes dager var talte. Men disse kommer vi til å lage igjen allerede på søndag!

Vafflene er ganske fettete å ta i, men smaker utrolig lett. Nesten så de smelter i munnen!!


#21

AnetteS sa for siden:

Jeg er såå frelst! "smelter i munn" :sikle: gleder meg itl å prøve ut disse!


#22

Bergen27 sa for siden:

Å-Å-Å for noen vafler!!! Knallgode!!!!


#23

Sanko sa for siden:

takk for oppskrift! Siden det er 15 kh i røra, noen som vet hvor mange plater en får ut fra røra egentlig???


#24

Lindabtn sa for siden:

Tror jeg får ca 8-10 + vafler. Kommer an på om jeg sper røren ut med litt vann eller ikke (den kan bli litt tykk)



#26

Sesti sa for siden:

Disse ble prøvd i dag, de var dødsgode!!!:D

Jeg var skeptisk, som vanlig, men resultatet ble utrolig mye bedre enn forventet! Mine ble veldig tynne og lette, og smeltet omtrent i munnen.. Mamma var helt fra seg, for fettet rant omtrent:)
De ble ganske fettete å ta i, men det var verdt det!:)

Noen som har prøvd å fryse ned denne røra??
Jeg bare lurte på om det var mulig, for da hadde det vært lett å ha dem i fine porsjonspakker:)


#27

Distrea sa for siden:

ville fryst ferdig vafler jeg, tine dem på svar varme i stekovnen :)


#28

Sesti sa for siden:

så lurt Distrea..:) Det tenkte jeg ikke på..:p

Mamma syns de var alt for feite, det var en del fett på vaffelhjernet hennes etter at jeg hadde holdt på, så jeg har blitt nekta å bruke det til sånt.. Så får prøve å steke dem som lapper på panna heller, for de var alt for gode for å la vær:)


#29

valleygirl sa for siden:

jeg har stekt denne oppskriften som lapper/pannekaker og det fungerte veldig fint!


#30

Pearl sa for siden:

Nå fikk jeg fryktelig lyst på vafler/lapper/pannekaker. Da blir det kveldens meny. Kan nesten ikke vente. :spent:


#31

Pearl sa for siden:

Disse var kjempegode. Stekte dem som lapper. Synes det var mindre fett som rant med disse enn den "gamle" oppskriften. De falt også i smak hos høykarberne i huset. :)


#32

Linsy sa for siden:

Tusen tusen takk for oppskrift på himmelsk gode vafler :)


#33

Iselilja sa for siden:

Elsker smørete vafler, så disse skal testes! Det får bli dagens "etter trening"-måltid. :D


#34

Iselilja sa for siden:

Nam nam! De smaker jo nøyaktig som "ordentlige" vafler jo. :) Tusen takk for en genial oppskrift!

Mine ble forresten ganske myke. Hvordan får man dem sprø i kantene? Mer smør?


#35

Linsy sa for siden:

Er flere av venninnene mine som har fått smakt på disse vaflene nå og de syntes at disse smakte mye bedre enn "vanlige" vafler ;)
Jeg må si meg helt enig :)


#36

Maimor sa for siden:

Lagde disse nå:
1 beger Creme Fraiche 8,7 karber
4 egg 2 karber
50g smør 0,5 karber
1 ts bakepulver 1,7 karber
3 gode ts JBK
1 ss splenda

Sum: ca 13 karber på 10 vaffelplater = 1,3 pr plate! :jippi:

Gode var de også. Jeg hadde på litt sukrin (føles litt kaldt i munnen) og litt kanel. Mektige greier, men jeg klarte 3 hele plater allikvel.


#37

Ivory sa for siden:

Noen som har prøvd å lage vaflene uten smøret? Blir jo fryktelig fete:eek: det rant ut av vaffeljernet... Er jo en del fett både i rømmen og fløten. Kanskje det holder? Ellers var smaken god - hittil er det de jeg har laget som ligner mest på vanlige vafler;)


#38

Maimor sa for siden:

Jeg også tenkte at jeg skal hvertfall redusere på smøret neste gang. Si ifra om noen andre prøver først da. :)


#39

Ivory sa for siden:

Jeg prøvde disse på nytt i kveld, men jeg kutta ut smøret (for det rant forrige gang...), også brukte jeg sukrin i stedet for splenda. De ble jo helt perfekt!:) Akkurat passe fete som vanlige vafler - og gode;)


#40

Cornelia sa for siden:

Lagde de samme igår - uten smør - KJEMPEGODE!!
Hadde også i en skvett vann , da ble de mye mer sprøe. Tok i litt salt.
Samboern sto til og med å stekte opp resten av røra kl 06. idag tidlig for å ta med på jobb, og han er ikke noen lavkarbofantast til vanlig:D
Disse skal lages mange ganger!


#41

Amagetha sa for siden:

Åhh.. i morgen skal jeg kjøpe vaffeljern, haha :)

Kan jeg bruke soyaprotein istedenfor JBKM? Evt. bruke litt fiberhusk? Eller går det bra med bare soyaprotein.. eller går ikke det i det hele tatt? Liker ikke smaken av JBKM.. :O Gleder meg til å prøve disse, skal prøve med jbkm om det ikke går an å erstatte.. men da må jeg kjøpe det i morgen.. noen som gidder å gi meg et hastesvar før jeg må ut og handle :D


#42

Amagetha sa for siden:

Har nå prøvd med soyaprotein og det ble greit, det :)) Deilig med vafler igjen! Lagde hjemmelaget jordbærsyltetøy (jordbær, sukrin, fiberhusk). Namnam :)

Skulle gjerne fått vaflene tykkere (luftige og tykkere).. hmm er uheldig med matlagingen :D


#43

Zuma sa for siden:

Åh, himmel og hav disse var gode!
Akkurat perfekt lørdagskos for ei som i dag kjente suget etter å putte noe deilig jafts i munnen!:hungry:

Jeg brukte oppskrifta til Photo, men med fiberhusk og noen dråper Hermesetas i stedet for splenda. Spiste vaflene (2 stk) med krem! yummi
Kommer til å servere disse neste gang jeg har "jenteklubb" med venninnene mine.


#44

Zuma sa for siden:

Jeg brukte noen ss fiberhusk i stedet for JBKM. Ble tykke og luftige - og hang fint sammen akkurat som høykarbovafler. :D


#45

Ivory sa for siden:

Jeg har også prøvd med fiberhusk i stedet for JBKM, og uten smør, og de ble som vanlige vafler:D

Er så godt å finne oppskrift som funker når det er noe man savner. Det gjør alt så mye lettere. Helt herlig!:heia:


#46

Anitra sa for siden:

Guri,dette skal jeg lage nå, så blir det kveldsmat i kveld :)


#47

Furine sa for siden:

Eg har prøvd å lage desse i dag, men er ikkje særleg nøgd med resultatet. Dei smakar bra, men dei er lauvtynne, og har omtrent null "vaflemønster" oppå... Forstår eg må få tak i fiberhusk. :( Litt skuffande, for dette hadde eg gleda meg til!
Skal tru om eg har bomma med noko i oppskrifta??


#48

Zuma sa for siden:

Dersom du ikke har hatt fiberhusk kan jeg tenke meg det blir et dårlig resultat. Fiberhusken er nemlig med på å holde vaflene sammen.

Jeg simpelthen eeelsker disse vaflene, med en dæsj pisket krem og blåbær er det bare helt himmelsk! :) Lager oppskriften ofte.


#49

Anitra sa for siden:

Okey, hva gjorde jeg galt? For mye fiberhusk? Mine klistret seg til vaffeljernet, slik at jeg ikke fikk de av! Ikke klarte jeg steke de i panna heller.


#50

Ivory sa for siden:

Slik lager jeg dem:

4 egg
1 dl seterrømme
1 dl fløte
ca 2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme (kan evt sløyfes)
2 ss sukrin
15 dr vaniljeessens

Svelles 20 min i kjøleskap. Smurte jernet med litt olje mellom hver stekning, men ikke sikkert at man trenger det.

Har ingen problemer med disse - er bare helt nydelig! :D


#51

gamlasnyeliv sa for siden:

oh my God! Lagde disse nå nettop, og har akkurat spist to vafler. mmmmm
Nydelig. Resten av røra står i kjøleskapet, og jeg skal ha vafler til frokost i morra :sikle:

Brukte oppskrifta her:
4 egg
1 dl seterrømme
1 dl fløte
2 ss jkbm
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 ss splenda (jeg brukte natreen)
50 gr smør

I tillegg hadde jeg i 15 dr vaniljeessens.

Den kan vel ikke ha 15 karber, iom at det kun er 2 dl fløte/ rømme og ikke tre. Noen som vet hvor mye det blir i denne ?


#52

screwball sa for siden:

Lagde disse i helga - og de var FANTASTISKE!
Spiste dem med meierismør (som smeltet på de varme vaflene) og Heistad jordbærsyltetøy på...MMMMMMMMMM!


#53

mokki sa for siden:

Da holder jeg og småjentene på å lage vafler. Er veldig spent. Ble litt på slump da. Håper de holder sammen...


#54

Rangelet sa for siden:

Gode vaffler!

Brukte stevia istede for natreen. Noen dråper vanilje essens oxo. Steviaen min har litt bæsk ettersmak (salmiakk aktig), noe jeg ikke er så glad i. Så blir nok natreen ved neste forsøk.

Ellers brukte jeg 2 dl soya fløte istede for rømme og vanlig fløte. Merket at jeg burde brukt litt mindre JBKM, røren var litt tykk.

Noen få justeringer og det kan bli fantastisk sma på de


#55

4me sa for siden:

Endelig en oppskrift som ikke blir til sprøe vafler som ramler i fra hverandre. Tusen takk for oppskrifta! :D


#56

plumma sa for siden:

Noen som har bilder av disse..... Prøvde foe noen helger siden, men full fiasko.... havnet i søppelbøtta.


#57

Rangelet sa for siden:

Ser helt ut som vanlige vaffler. Konsistensen er litt luftigere, men ellers det samme.

4 egg
2ss splenda
3 ts JBKM
2.5 dl soya fløte
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
15 dråper vanilje essens

Jeg droppet smør, byttet ut fløte/rømme med soya fløte. Funket utmerket, trengte bare smøre vaffeljernet 1 gang. De smakte utmerket, og naboen fikk til og med smake :D


#58

Furine sa for siden:

Eg har prøvd opptil fleire gongar no, dei smakar kjempegodt, men dei ser ikkje ut! Dei blir ganske paddeflate, flortynne (vi snakkar om kniplingtynne her!), ein må ha berre ei lita skei i vaffeljernet, elles flyt det ut over alle vidder, og det blir ein smule rotete... Veit ikkje heilt kva eg gjer feil.
Korleis greier de å få dei tjukke og luftige? Kanskje eg skal prøve å køyre cottage cheese og egg ihop med stavmiksaren, kanskje det funkar betre enn rømme og egg.


#59

4me sa for siden:

Jeg lot mine stå i nesten 1 time i kjøleskapet også hadde jeg ett par ekstra egg oppi og litt fløte.


#60

Rangelet sa for siden:

Prøv med bare fløte i. Jeg mixet alt med stavmixer, lot røren stå i 10 min. Ha i 4 egg. Røren har en rar konsistens, litt luftig fromarsj konsistens. Men vafflene ser ut som helt vanlige vaffler. :)


#61

jannekristin sa for siden:

Hos meg boblet det ut av jernet, så halve røren havnet på benken :rolleyes:
Får prøve uten smør neste gang :D


#62

Rangelet sa for siden:

Har erfart at mindre mengder med JBKM er gunstig. Ikke ta på så mye røre på vaffeljernet


#63

jannekristin sa for siden:

Jeg laget det i dag uten smør, men fremdeles boblet det ut fra vaffeljernet. Og vaflene blir sltfor tynne da. Sukk


#64

jannekristin sa for siden:

Hva trenger man egentlig JBKM til? Prøver å finne grunnen til all boblingen og de megatynne vaflene...


#65

Kitt sa for siden:

JBKM er fortykningsmiddel. Så har du ikke det i røra, kan det være årsaken til problemet ditt.
Kjøpes på helsekost eller under navnet Nestargel på apoteket!


#66

Furine sa for siden:

Eg har laga desse vaflene (som tidlegare nemnt ;)), og ja eg har i JBKM. Røra blir tjukk og fin, men vaflene blir kniplingtynne og flate, nesten ikkje vaffelmønster i dei i det heile tatt.
Har eg mykje røre i jernet så flyt det utover med vulkansk effekt, og gjerne då utover kjøkkenbenken.. Likevel blir vaflene flate. Har eg lite røre i så flyt det i det minste ikkje utover, men med omtrent likt resultat, tynne, paddeflate vafler. :rolleyes:
Men eg skal prøve igjen, men då med mindre rømme, og heller ha i fløte. Sjå om det kanskje kan hjelpe.


#67

Meatscience sa for siden:

Dette er som om jeg skulle ha skrevet det, for det er akkurat dette som skjer hos meg også. Har prøvd 3 ganger, siste gangen hadde jeg masse fløte i, og bare litt rømme. Men vaflene ble flate da også. Da prøvde jeg å steike dem som lapper i panna, og de så fine og luftige ut - helt til jeg tok de ut av panna. Da sank de sammen til noe flate greier som ikke hang sammen.

Dere som får til "vanlige" vafler, har dere et sånt dyrt vaffeljern? Type Husqvarna?


#68

Rangelet sa for siden:

Jeg bruker Waves dobbeltjern, og det selger de billig på rema1000. Vafflene blir luftige og fine, smelter på tunga. Ekstra gode å spise avkjølt :)

Vafflene blir ikke tynne hos meg, helt perfekte. Har gått over til Natreen fra Splenda uten at det hadde noe å si.

Var på apoteket å spurte om de hadde noe ala JBKM, og hun som jobbet der bare :confused::confused::confused:

Siden jeg ikke husket at navnet er Nestargel, så ble det med at hun henviste meg til et annet apotek med bedre utvalg :confused: som om det hjelper når hun ikke engang visste hva jeg spurte etter i første omgang. Tar en tur tilbake snart. Du må nok vite navnet på forhånd, hjelper ikke å vite hva det inneholder. Ikke at det overrasker meg lenger :D


#69

petchy sa for siden:

Mmmmm, lagde disse nå, og de ble sååå gode! De ble tynne med en gang jeg tok dem ut av jernet men det gjør ingen verdens ting for de var yummy yummy yummy!


#70

Amereta sa for siden:

Vaflene høres himmelsk ut :) Gleder meg til å smake dem. Jeg er fortsatt i fase en, er det noen som vet om jeg kan spise dem i første fase, eller om jeg må vente til fase 2?


#71

Jannicke sa for siden:

Nydelig oppskrift.
Jeg har nettopp prøvd denne, men det ble 2 veldig toppede ss med fiberhusk i steden for jbkm.
Og så kutta jeg ut de 50 grammene med smør, forde da leser jeg de blir så fettete og grisete.

Men, røra ble veeeldig tykk.
Og tykna enda mer mens jeg stekte. Måtte bruke skje og slikkepått for å få den nedpå jernet, og det var vanskelig å få røra/deigen utover i jernet.

Er det noe jeg kan tynne den ut litt med?

Hva er da best, tenker sånn når den er ferdig svellet og jeg skal til å steke de, en fløteskvett, eller en vannskvett?

Noen andre som har erfaring med dette?

Jeg fikk 7 plater, 7 små plater, for det dekte ikke hele jernet, skulle nok sikkert bare fått 5 hvis jeg hadde fått det utover.

Jeg reknet ut at jeg fikk 7 KH i røra....ergo 1 pr plate......


#72

Rangelet sa for siden:

Merket etter et par forsøk at rømme ikke var noe særlig å bruke. Bedre å bare bruke fløte.

Du kan tynne ut røren med melk da, eller du kan prøve vann. Neste gang bruke litt mindre mel i


#73

Jannicke sa for siden:

Prøve det neste gang............men hvorfor ikke rømme??
Bruker du heller 2 dl fløte da?


#74

Rangelet sa for siden:

Jeg bruker soya fløte, prøvde med soya rømme også (med dårlig resultat). 2,5 dl soja rømme brukte jeg btw, ca 3 ts JBKM


#75

Jannicke sa for siden:

Jeg laget disse på tirsdag, i min fars bursdag, og hadde i sikkert 30 dråper vaniljeessens.........men det smakte jo ikke noe vanilje jo.....

OG så har jeg kjøpt heistad jordbørsyltetøy, men den var også temmelig smakløs på de vaflene.

Men, med ett par ts pisket krem i tilegg til en ts heistad syltetøy ble det jammen supergodt........

Spiste syndig mange................


#76

bringebærsnipp sa for siden:

man kan få kjøpt vaniljepulver i helsekost og på nett. koster 50 kr for 10 gr men den er drøy. er ekte vaniljekorn, det smaker himmelsk!!!


#77

Idamor sa for siden:

Lagde disse i dag. Kjempegode. Tynne, og fettete, men utrolig gode. Samboeren spiste flere av disse vaflene enn han gjør av de "vanlige", og fikk også lov til å servere disse til ikke lavkarbere.


#78

Idamor sa for siden:

Bare lurer på om disse vaflene kan stekes i panne? Evt. brukes som en form for pannekake liksom`?


#79

Jorkla sa for siden:

Fy faderrullandeihuheihei!!!!!!!!! Detta var godt.. De forsvant før jeg rakk å ta bilde..:-P Tilogmed min bedre halvdel likte disse.. og han er VEEEELDIG glad i høycarb vaffler...


#80

Vimp sa for siden:

Fy søren, disse var nydelige!! Røra ble SVÆRT tykk, men den klarte fordele seg fint inne i jernet, likevel.
Disse skal lages ofte. :D


#81

Fofa sa for siden:

Wow!! Spennende å lese om deres erfaringer med denne oppskrifta..Skjønner jo at jeg må ut å kjøpe vaffeljern i morgen:)


#82

Augustina sa for siden:

Er det best å bruke fiberhusk eller JBKM? Jeg har begge deler i skapet nemlig og skal lage vafler til svigers i kveld.


#83

Kitt sa for siden:

Jeg liker Fiberhusk bedre og bedre. Man må bare tilsette forsiktig, ellers blir røra plutselig en deig!;)


#84

Augustina sa for siden:

Det er det jeg erfarer også, blir plutselig helt umulig å jobbe med. Hvor mye fiberhusk bruker du da?


#85

Kitt sa for siden:

Er en stund siden jeg laget akkurat disse, men mener jeg først hadde en toppet teskje, lot den stå en stund og så hadde bare litt til!
Gode er de i hvert fall!:)


#86

Augustina sa for siden:

Smart, da prøver jeg det. Gleder meg syyykt til vafler. Superlenge siden sist nå :D Håper virkelig de smaker nærmest som vafler, hehe.


#87

Peaches sa for siden:

ehh det lurer eg også på? Noen som vet?


#88

christine76 sa for siden:

Disse var gode! Beste lavkarbovaflene jeg har smakt til nå


#89

Furine sa for siden:

Har prøvd å steike som tjukk pannekake, synest dei blir veldig lause og vanskelege å snu. Mykje meir praktisk med steiking i jern, sidan den då blir steikt på begge sider samtidig.


#90

Hillemoi sa for siden:

Hei :)
Jeg laget disse vaflene ikveld,lot de stå i kjøleskapet i 20min,da var røren bare suppe,lot de stå 20 til,fortsatt bare suppe! tenkte at,-jaja de skal vel være sånn? men da jeg hadde de var ferdige var de så tynne at jeg måtte lirke de ut,hjerte for hjerte,allikevel røk de,man kunne faktisk se gjennom dem!! Hva har gått galt? Hvis du til og med må ha vann i dem for å tynne de ut,må jeg jo ha gjort noe feil?
(fulgte oppskriften hele veien,og er vanligvis ganske god på kjøkkenet..helt til denne lavkarbo"bakingen" startet...):p


#91

Furine sa for siden:

Denne røra funka heller ikkje for meg. Rør inn ei skei eller to med fiberhusk, då blir det andre bollar! ;)


#92

Hillemoi sa for siden:

Takker og bukker :D det skal jeg prøve!!:)


#93

Furine sa for siden:

Og så hjelper det at røra er TJUKK, og så putte i berre ei spiseskei med røre i midten av jernet, det sprer seg fint utover - i alle fall som eg har erfart.


#94

Rangelet sa for siden:

mmmmm disse pannekakene husker jeg godt, kanskje på tide å lage noen :)) men er det mulig å bruke fiberhusk istede for jbkm?


#95

Furine sa for siden:

Ja fiberhusk funkar. Som eg skreiv lenger oppe så måtte det til for at eg i det heile tatt skulle få vafler av det, og ikkje florlette, nesten gjennomsiktige, tynne "pannekaker"...


#96

Kaija sa for siden:

Tusen takk for kjempegode vafler! Godt for en nybegynner å finne oppskrifter på noe som virkelig smaker bakverk og helgekaffekos. Nydelig, særlig med rømme og et par markjordbær på toppen.


#97

Idarull sa for siden:

Kan jo ikke spise vaffel uten brunost :(


#98

Furine sa for siden:

Jauda det kan du, vafle med smør og litt splenda (eller liknande) er digg.


#99

krepso sa for siden:

Tusen takk for en super vaffel oppskrift. Har nettop laget den, men jeg delte røren i to, den ene med jbkm. den andre med fiberhusk. Smakte helt likt men den med fiberhusk var mye lettere å steke. Barnas kommentarer :1. Denne var mye bedre en vanlige vaffler. (Mor veldig fornøyd)2. ÆSJ denne likte jeg ikke. Ja ja alle kan ikke like det samme. Lager to rører meste gang da.


#100

HenrikBooe sa for siden:

Laget denne oppskriften med dama idag :)

Den ser ganske lovendes ut ;):p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.