< Tilbake til oversikten

Vaniljeekstrakt leter jeg etter ...

#1

martefie sa for siden:

...men det finnes åpenbart ingen steder. Eller? Ser det i mange oppskrifter, og vanlijesukker inneholder jo nettopp det: sukker.

(Bare sånn for å være sær: jeg skal ha VANILJEekstrakt, ikke VANILINekstrakt. Vanilin smaker ugg og er et avfallsprodukt i celluloseproduksjon, restproduktet etter tresprit, faktisk.) :eek:Sier min mann som har jobba med treforedling.


#2

Zincite sa for siden:

Hei, jeg var så heldig at en venninne kjøpte i USA til meg. Vet ikke hvor du eventuelt får det nærmere.
Det jeg vil anbefale i stedet for vaniljesukker er å kjøpe malt bourbon vanilje på helsekost. Du kan fint lage vaniljesukker med å kjøre splenda eller sukrin i hakkedelen på stavmikser om du har det, ellers går det jo an å lage det med en vaniljestang i sukrin eller splenda også. Bruker selv ofte bare malt vanilje, og synes det gir en nydelig smak..
Lykke til, og kjenner du noen som reiser kan du jo kanskje legge med et ønske? Var ikke billig, men verdt det :rolleyes:
Den malte vaniljen er heller ikke billig, men prisen varierer utifra hvor god orkidéhøsten er. Var i allefall det en fortalte meg på Helios. Og de er drøye.


#3

Nille sa for siden:

Det nærmeste du kommer vanilje ekstrakt her i Norge er dessverre vaniljeessens. Det er jo ikke det samme, men i følge de som har prøvd gjør det samme nytten i de oppskriftene som finnes her. Bare at du må telle dråper og ikke teskjeer ! Er ikke sikker på hva forholdet er, vet bare at essens er sterkere enn ekstrakt. Jeg har kjøpt ekstrakt i USA og bruker det i bl.a. ostekake. Vet at C. Middelhons (matimport) har hatt det i butikken sin i Stavanger. De har masse amerikanske varer.[font=Comic Sans MS][/font]


#4

martefie sa for siden:

Men det er vanilje og ikke vanilin, altså? Det kan jeg leve med. Det er den kunstige smaken jeg ikke liker. Får sjekke ut amerikahylla på butikken.

Ellers var tipset over her om å kjøpe ren vanilje og blande med litt søtstoff ikke dum.


#5

Trolljenta sa for siden:

Jeg har kjøpt vaniljeekstrakt på helsekosten på Svinesund


#6

Traxior sa for siden:

Ifølge googlesøk så finnes det bl.a. på Meny, Ica Maxi, og Centra.


#7

Iset sa for siden:

På mange helsekostbutikker har de vaniljeekstrakt i pulverform. REN vaniljestang, oppmalt. Veldig godt.


#8

martefie sa for siden:

Svinesund! Kult! :D
Det er jo ikke så langt unna. Da prøver jeg der. Utrolig hva de har 20 minutter mot øst som noen knapt har hørt om her i landet.


#9

Huldr sa for siden:

Vaniljeessens er vanilin. Billig skvip med bismak. Jeg bruker det, men skjemmes ... :cool:

#10

Nille sa for siden:

Nei, det har de nok ikke. Det er som du sier vaniljestang og frø som er oppmalt og har ikke noe med esktrakt å gjøre. Det gir heller ikke samme smak og kan ikke uten videre erstatte hverandre.

Ekstrakt er når vaniljestenger legges i ren alkohol i mist 4-6 uker, da blir vaniljen trukket ut i alkoholen på en måte. Man kan lett lage selv, det er oppskrifter på nettet. (Vodka med vaniljestenger i)

Om man kjøper ferdig er det viktig at det er "Pure Vanilla Extract" eller "Ren/ekte vanilje ekstrakt".

Det som selges i Norge og heter vaniljeekstrakt eller essens på norsk er laget med vanillin.


#11

Nille sa for siden:

Nei, det har de nok ikke. Det er som du sier vaniljestang og frø som er oppmalt og har ikke noe med esktrakt å gjøre. Det gir heller ikke samme smak og kan ikke uten videre erstatte hverandre.

Ekstrakt er når vaniljestenger legges i ren alkohol i mist 4-6 uker, da blir vaniljen trukket ut i alkoholen på en måte. Man kan lett lage selv, det er oppskrifter på nettet. (Vodka med vaniljestenger i)

Om man kjøper ferdig er det viktig at det er "Pure Vanilla Extract" eller "Ren/ekte vanilje ekstrakt".

Det som selges i Norge og heter vaniljeekstrakt eller essens på norsk er laget med vanillin.


#12

Zincite sa for siden:

:DEr imponert over hva du vet!
Nå har jeg søkt på nettet, og har planer for hjemmeproduksjon av julepresanger.
Takker og bukker og neier :)



#14

Nepthaphis sa for siden:

Du kan lage vaniljeessens selv ved å dele 3-4 vaniljestenger på langs og kutte dem opp i 2-3 cm. lange biter. Ha stengene i en liten flaske (f.eks. en sånn det har vært Solhatt-dråper på) og hell på rent brennvin eller vodka. Sett flasken i kjøleskapet noen uker så vaniljesmaken får satt seg skikkelig. nam

Dersom du har brukt vaniljestang i matlaging (dvs. skrapt ut frøene) kan du også putte det som blir igjen på flaska - det er mye smak i selve 'barken' også ;)

Lærte det av min amerikanske venninde som er en skikkelig kakemons :o


#15

Karly sa for siden:

Dette er nok noe seint svar, men svarer alikavell jeg, nå som vi nærmer oss juletider:)

Vanijeekstrakt er å fåes tak i om du bestiller det hos Wilton.. Men dem sender ikke til Norge. Så om du ikke da kjenner noen i USA som kan kjøpe for deg, og videresende, eller du finner en forhandler i Norge som vil ta det inn for deg, så kommer du ikke langt med dem..


#16

Karly sa for siden:

Ekstrakt er når dem drar ut oljen i vaniljestanga, før den tørker.. Ikke at man legger den i alkohol.
Vanilje er det sterkeste man får kjøpt av "krydder".. Og estrakt er rett og slett ren vaniljeolje. Ikke noe som er blandet med sprit eller annet.. Kun ren konsentrert vaniljeolje..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.