To bokser tunfisk i vann
1 liten løk
1 liten paprika
1/2 middels stor squash
4 fedd hvitløk
1 rød chili
Ca 1/2 beger Creme Fraiche eller seterrømme
Soyasaus u/hvete
Svart pepper
Sett en stekepanne på varmen og kutt opp grønnsakene. Sleng en smørklatt i panna når den er blitt passelig varm og skru ned varmen, ta grønnsakene oppi etterhvert som de er kuttet opp. Tilsett litt olivenolje, og ha oppi hakket hvitløk og chili etter smak (jeg bruker rød chili og tar med frøene - da blir det hot). Surr alt på ganske svak varme til grønnsakene blir "al dente", og tilsett en eller to bokser tunfisk i vann (hell av vannet først). Tilsett creme fraiche eller seterrømme og evt litt vann til det blir passe konsistens. Krydre med soyasaus (uten hvete) og nykvernet pepper.
Denne fremgangsmåten sikrer at ingenting blir overopphetet, noe som lett skjer hvis man har hvitløk eller olivenolje oppi panna først. :)
Skulle egentlig vært på Vedvarende, kanskje - jeg kan ikke garantere for karbohydratmengden her (men jeg greide ikke å slette oppskriften fra Induksjon)
Takk, Nille! Ja, det blir jo flere porsjoner av dette. Ca tre, tror jeg :confused: (To bokser á 140 g tunfisk:3 = 93,3 gram, en hel boks til ett måltid er vel litt for mye kanskje?)
Er litt :blinke: jeg også, tidlig på morgenen ennå...
Jeg modererer litt (ene og alene fordi at jeg er lat). Skjærer opp en løk som jeg bruner i smør, heller på to bokser tunfisk, 1 ss sambal oelek og passende mengde creme fraiche. Koker i ca 5 minutter og salter og peprer etter smak til slutt.
Jeg har visst ikke lagd denne på maaange år. Mest fordi jeg ikke tåler meieriprodukter så godt, men synes å huske at jeg ble litt lei ... :p Jeg lagde den fordi jeg var så utrolig glad i tunfiskpasta, en rett jeg og vennene mine stadig lagde da vi var unge og fattige, særlig dagen derpå ... :cool: Men da var det bare løk og hvitløk i, ingen andre grønnsaks-fiksfakserier (de skulle liksom være i stedet for pastaen, tenkte jeg).
Egentlig tror jeg jeg ville likt din versjon bedre :). Men har du noe til? Jeg tenker at det kunne vært godt med squashspaghetti eller den nye båndspaghettien som herjer på forumet nå ...
Laga denne i kveld, og den var supernam! :sikle: Men det er jo ikke allverdens med fett i denne, det som er kommer fra cf'en. Noen som har tips til hva jeg kan fete den opp med?
Lagde den nettopp, med økologisk lettrømme fra Tine (det var tilbud), og må si resultatet ble litt rart. Ingenting å si på smaken altså, men rømma skilte seg litt og blanda seg ikke ordentlig inn. Lønner seg nok med cf, eller kanskje seterrømme oppfører seg annerledes. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.