Ved tanke på karbohydrater i hverdagen, så skal jeg max ha 30g. Spiller det noen rolle om jeg får det fra en 100g 86% kokesjokolade eller 30g rein melkesjokolade eller for å sette det på spissen 20g rent sukker? eller er det bedre om det kommer fra grønnsaker? Når det kommer til kroppen så danner den jo det til sukker uansett? eller er det GI% som har noe å si?
Det som har noe å si er den næringen som ellers finnes i grønnsaker. Hvis du tar 20 gram sukker, går du glipp av alle vitaminene, mineralene og alt ellers som er bra og som er i grønnsaker! Slik har hvertfall jeg forstått det.
Dessuten tror jeg at for mange vil sukker sette igang et karbosug, det vil det hvertfall for meg.
Næringen har noe å si, og blodsukkerstigningen har mye å si. Man oppnår ikke den hormonbalansen man søker når man hele tiden spenner bein på seg selv med å spise høyglykemiske matvarer som lager trøbbel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.