Puppeguri sa for siden:
Hvordan gjør man det? Noen som har en god oppskrift?
Puppeguri sa for siden:
Hvordan gjør man det? Noen som har en god oppskrift?
Zincite sa for siden:
:D Smak og behag, men synes denne er god. Kalles eggepanne i oppskriften, men er jo en form for omelett det.
Jeg har laget den med litt forskjellig innhold et par ganger. Har hentet oppskriften fra opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. Jeg har brukt minst halvparten fløte - og litt mere chili, hvitløk, og andre krydder jeg har hatt lyst på. Også bacon da :D nesten en selvfølge i mine omeletter:) Neste gang blir det mindre paprika og revet ost i tror jeg.. Kan hende hjemmelagde kjøttboller i også. Skal prøve en mindre porsjon og se hvordan den smaker kald - som niste.
Ovns-eggpanne med grønnsaker
1 stk. grønn squash
1 stk. purre
2 båt hvitløk
1 stk. rød paprika
1 stk. grønn paprika
1 stk. gul paprika
200 g frisk sjampinjong
12 stk. egg
12 ss vann , evt. halvparten kremfløte/vann
5 ss revet parmesan
salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær soppen i skiver og stek den i panne med litt smør. Del squashen på langs og skjær den i skiver. Skjær paprika og purre i strimler. Bland alle grønnsakene. Pisk sammen egg, vann/fløte og salt og pepper. Ha grønnsakene i en smurt langpanne og hell eggeblandingen over, dryss på revet parmesan. La eggpannen stivne i ovn ved 200 °C (settes under midten i ovnen) i ca. 15 minutter.
Iset sa for siden:
Jeg har oppi det jeg har i kjøleskapet. Som regel sopp i skiver, løk i halvringer, presset eller hakket hvitløk, paprikabiter, og hvitost i terninger. Steker ikke grønnsakene først, det trengs ikke!
Jeg pisker feks. 8 egg + helmelk eller fløte i en stor bolle. Så har jeg oppi gressløk, salt, pepper og hvitløkspulver. Så tilsetter jeg alle grønnsakene og rører godt. Smører en liten langpanne/ildfast form og heller alt oppi og setter i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter. Jeg liker den veldig godt stekt da, du kan gjerne steke den kortere. Siden jeg ikke har ost over, kan den steke lenger.
Oste-terninger er fantastisk i omeletten, de halvsmelter inni der og man får deilige tykke halvsmeltede ostebiter i munnen. Mmmm.
Edit: glemte skinke, det har jeg som regel oppi. Bogskinke, påskeskinke, skinkepålegg etc. Det man liker. Kylling er også godt, eller pølse i biter.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.