< Tilbake til oversikten

Jeg søker "tjuvtriks" for rask mat

#1

Lisekir sa for siden:

jeg tenkte å bynne på ketolyse diett nå over påsken(må få lønn først:p)

men med en 2 mnd gammel baby i hus er det knappt med tid til å lage mat, spes nå når sambo skal bynne påå jobb igjenn...lager dere mat iforveien og har i kjøleskap eller?

har dere noen tips/råd til meg som har dårlig tid;)


#2

Max sa for siden:

Dårlig tid?? Det er vel nå du har god tid til å lage mat :D

Lag istand lunsj og frokost kvelden før, jeg lager alltid maten kvelden før når jeg skal på jobb :)


#3

Iset sa for siden:

Sover ikke babyen mye når han er så liten da? Hehe. Husker barseltiden fra sist, har aldri hatt så god tid i hele mitt liv. :p Men uansett; lag store middager når du først har tid, og frys dem med. Beste tipset i verden. Ellers er kaldt pålegg og kald kylling ypperlig. Vi spiser mye kald påskeskinke for tiden, den er knallgod.


#4

Lisekir sa for siden:

god med tid når man har baby:confused:

er nåkk fulltidsjobb og ha baby og hus å ta vare på:rolleyes: sitter så vidt på rumpa et sekund...

sove, næh det har vi ikke hært om:p vår lille krabat sluttet å sove når han var 1 mnd han, nå har ha en liten dupp på dagen kun, og da er det jo tusen ting som skal vaskes , som flasker , klær osv. så er han våken helt til det er natta, og da er mor også klar for senga gitt etter en lang dag

skjønner ikke de som påstår de har god tid med baby i hus jeg nei:confused:


#5

Summer sa for siden:

Kanskje du glemte et tall i første innlegget. Det står at babyen er 2 mndr. Du er vel ikke i full jobb med en 2.mndr gammel baby? :)


#6

Tuppen sa for siden:

ho mente det er fulltidsjobb å ha en baby og hus... ikke at ho har fulltidsjobb :)


#7

Lisekir sa for siden:

riktig;)

mente fulltidsjobb å ha baby i hus ja:)


#8

Tuppen sa for siden:

satser vel på at du ikke ammer lenger...

men hadde jeg vært deg så hadde jeg laget mat mens ungen sov.. f.eks stekt opp myye kjøtt eller omelett... da er det så lett å ta fram når du skal spise igjen....


#9

Lisbeth sa for siden:

Jeg skjønner godt hva du mener.. ingen av mine sov stort når de var baby'er heller.. og ligge og pludre for seg selv skulle de ihvertfall ikke...
[font=Book Antiqua][/font]
Jeg foreslår at du sender far og baby ut på en lang tur, og så bruker du tiden til å steke opp masse kjøttkaker og karbonader du kan fryse ned. Du kan også lage omeletter i muffinsformer som fint kan fryses ned. Kjøp små frysebegere og frys ned gryteretter. Jeg har også laget nepelasagne i aluminiumsformer som jeg har i fryseren. Stek bacon i stekeovnen, så får du stekt flere i slengen. De blir som nye etter en liten tur i mikroen..
[font=Book Antiqua][/font]
Lykke til!!


#10

StineK sa for siden:

Jeg har kyllinglår i fryseren. 3 min i mikroen så er maten ferdig. Med litt grønt med rømme på som tilbehør.


#11

Lisekir sa for siden:

takk for tips:)

Han er ikke så gla i og ligge alene han her heller..skal underholdes hele tiden..:rolleyes::)

får få litt hjelp av far på kveldstid, så lager jeg mat for en hel dag som vi kan ha i kjøleskapet...

smart:)

Å nei jeg ammer ikke lengre forresten.. da hadd jeg ikke bynt på lavkarbo vethu;)


#12

Tuppen sa for siden:

flott- måtte bare være sikker ;)


#13

Iset sa for siden:

Hehe alle har nok bare forskjellig barseltid. Jeg hadde en helt flott barseltid sist, men det kan jo være helt annerledes denne gangen. :skremt:


#14

Summer sa for siden:

Ja, det er jo faktisk et 24 timers serviceyrke å få barn. Men det er vel forskjellig hvor mye de krever. Storebror hos oss ville ikke ligge alene overhodet før han kunne gå omtrent. Men lillebror har kost seg mye alene, men likevel er det mye med klesskifte, bleieskifte, matlaging, mating, amming, mat til oss selv, stelle oss selv osv. Det går i ett og det er ofte liten tid til å lage og få i oss selv mat.

Det er lurt å lage opp porsjoner om kveldene om du orker. Bruk endel frosne grønnsaker og karbonader, ferdigstekte koteletter som bare skal varmes ol.


#15

Livsglede sa for siden:

De fleste oppskriftene på ketolysemat går jo ganske så fort å lage.
Jeg anbfaler deg å bake et av de gode brødene og skjære opp, putte i fryseren. Vips så tar du opp 1 skive og har på en god eggesalat eller annet godt pålegg. Da har du et måltid. Stek en ommelett i en liten ildfastform i ovene, det tar deg 3 min å vispe sammen dette og "dytte" i det du vil ha, så er det bare til åkose med småtassen i 10 min som det tar å steke ommelett i ovnene. Bacon steker du også i ovnen og speilegg på panna. Alt dette tar da utrolig liten tid. Lag opp en bolle med salat når far er hjemme og ha i kjøleskap suppler med fetaost og skinke, tunfisk el. etter smak. Det er kun å bruke fantasi og ikke se begrensinger, men løsninger. Men når du har et så lite barn, ammer du? Da trodde jeg at en ikke skulle gå på ketolyse:confused::o:confused:


#16

Iset sa for siden:

Hun ammer ikke nei. Gode råd over her, det er egentlig ganske greit når man kommer inn i det. Jeg synes det å lage opp større porsjoner og ha i kjøleskap og fryser er en skikkelig livredder. Steker jeg feks. kyllingfilet, steker jeg gjerne opp 3-4 ekstra og har godt innpakket i kjøleskapet eller fryser ned. Sparer masse tid til senere, og kald kylling er jo knallgodt. :)


#17

Lisekir sa for siden:

Tusen takk for gode råd:D

er vel som alt annet, en rutine man kommer inn i ettervært...;)

smart å lage mat kvelden i forveine ja

Omelett i ovene hørtes kjempe lurt ut.. kansje det fester seg bedre og da,hehe

Alltid når jeg lager omelett i panna så ender det opp med at det blir eggerøre med div oppi, hehe


#18

Iset sa for siden:

Jeg klarer heller ikke å lage omelett i stekepannen, det blir eggerøre ja. :lol:
Jeg laget en tykk og god middagsomelett i ildfast form i ovnen i går, den ble knallgod. Lot den stå ganske lenge, 35-40 minutter tror jeg. Ble perfekt!


#19

Max sa for siden:

Det er veldig enkelt å få en fast og fin omelett i stekepanna; rør egg + vann/fløte, salt/div veldig godt. Plata skal stå på svak varme. Ha deretter oppi dette, la det steke på svak varme hele tiden. Når den er nesten gjennomstekt, ha på tilbehør; ost, skinke, sopp, osv osv.

Ikke gjør som jeg lærte på heimkunnskapen i sin tid, med å gafle all røra inn på midten på sterk varme, det blir bare eggerøre det ;)


#20

totitten sa for siden:

Og bruk lokk på stekepanna, så fordeler varmen seg bedre og omeletten blir fortere "stekt" oppå også. ;)

Jeg lager alltid lunsj til neste dag samtidig som jeg lager kvelds. Så har jeg den ferdig til å ta med på jobben neste morgen, og slipper å stresse da. :) Og så lager jeg grove lapper å har i fryseren. De er utrolig gode å ha ost og paprika på :D

Kjenner igjen det med barseltid, og at man ikke får tid til noen ting. Jeg hadde det sånn. Fikk nesten ikke tid til å spise engang, for lille skulle ha mat hele tiden, eller skiftes på eller bæres eller ett eller annet. Men det var nå en koselig tid fordet :) Synd det går så himla fort, nå er snuppen 1.5 år :eek:


#21

Mayella sa for siden:

Kjøp deg bæresjal, så kan babyen være med deg mens du tar klesvask, lager mat, osv... ;-)


#22

Lisekir sa for siden:

vi har moby wrap, øver litt vær dag, men 80% av gangene liker han seg ikke oppi der:( håper det går seg til


#23

martefie sa for siden:

Som jeg skulle ha sagt det selv! Og når du først får dreisen på det, skjønner du ikke at folk kan klare seg uten i det hele tatt.

Ellers er mitt tips å lage store porsjoner og fryse ned. Jeg har fryseren full av ratatouille (passer til ALT) og blomkål; -suppe, -"ris" og -mos. (Blomkål er superbillig på Lidl, og jeg kjøpte til jeg skjemtes, og lagde ferdig til fryseren min)

Lykke til med ny baby og ny livsstil!


#24

Dilly sa for siden:

Hei :)

Jeg kjøper også store lass med blomkål og andre grønnsaker på Lidl, og kommer vel til å savne det mest når de legger ned.

Forveller du blomkålen før du fryser den? Jeg har frosset ned store mengder med raspet blomkål til "blomkålris" men den lukter ikke særlig godt etter noen uker i fryseren. Pytt, det gjør ikke noe, bare lurte på hvordan du behandlet blomkålen.:)


#25

martefie sa for siden:

Jeg har kokt blomkålen og brukt stavmikseren på -mosen. Frøs den ned nesten naturell, da er det lettere å smaksette etter hva vi har til middag.

-risen bare "nuka" jeg i mikroen og kjølte ned før jeg frøs i poser, men det luktet litt promp i fryseren i et par dager. :o Da er det bare å tine & varme.

Er det bare meg, eller smaker Lidlblomkål hakket mer svovel enn annen blomkål? :confused:


#26

Dilly sa for siden:

Svovel?

Kanskje du har rett i det?

De har jo noen kjempedigre blomkålhoder til en billig penge, og det er kankje en hake ved det?

hm.. aldri tenkt på før.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.