jeg tenkte å bynne på ketolyse diett nå over påsken(må få lønn først:p)
men med en 2 mnd gammel baby i hus er det knappt med tid til å lage mat, spes nå når sambo skal bynne påå jobb igjenn...lager dere mat iforveien og har i kjøleskap eller?
har dere noen tips/råd til meg som har dårlig tid;)
Sover ikke babyen mye når han er så liten da? Hehe. Husker barseltiden fra sist, har aldri hatt så god tid i hele mitt liv. :p Men uansett; lag store middager når du først har tid, og frys dem med. Beste tipset i verden. Ellers er kaldt pålegg og kald kylling ypperlig. Vi spiser mye kald påskeskinke for tiden, den er knallgod.
er nåkk fulltidsjobb og ha baby og hus å ta vare på:rolleyes: sitter så vidt på rumpa et sekund...
sove, næh det har vi ikke hært om:p vår lille krabat sluttet å sove når han var 1 mnd han, nå har ha en liten dupp på dagen kun, og da er det jo tusen ting som skal vaskes , som flasker , klær osv. så er han våken helt til det er natta, og da er mor også klar for senga gitt etter en lang dag
skjønner ikke de som påstår de har god tid med baby i hus jeg nei:confused:
men hadde jeg vært deg så hadde jeg laget mat mens ungen sov.. f.eks stekt opp myye kjøtt eller omelett... da er det så lett å ta fram når du skal spise igjen....
Jeg skjønner godt hva du mener.. ingen av mine sov stort når de var baby'er heller.. og ligge og pludre for seg selv skulle de ihvertfall ikke...
[font=Book Antiqua][/font] Jeg foreslår at du sender far og baby ut på en lang tur, og så bruker du tiden til å steke opp masse kjøttkaker og karbonader du kan fryse ned. Du kan også lage omeletter i muffinsformer som fint kan fryses ned. Kjøp små frysebegere og frys ned gryteretter. Jeg har også laget nepelasagne i aluminiumsformer som jeg har i fryseren. Stek bacon i stekeovnen, så får du stekt flere i slengen. De blir som nye etter en liten tur i mikroen..
[font=Book Antiqua][/font] Lykke til!!
Ja, det er jo faktisk et 24 timers serviceyrke å få barn. Men det er vel forskjellig hvor mye de krever. Storebror hos oss ville ikke ligge alene overhodet før han kunne gå omtrent. Men lillebror har kost seg mye alene, men likevel er det mye med klesskifte, bleieskifte, matlaging, mating, amming, mat til oss selv, stelle oss selv osv. Det går i ett og det er ofte liten tid til å lage og få i oss selv mat.
Det er lurt å lage opp porsjoner om kveldene om du orker. Bruk endel frosne grønnsaker og karbonader, ferdigstekte koteletter som bare skal varmes ol.
De fleste oppskriftene på ketolysemat går jo ganske så fort å lage.
Jeg anbfaler deg å bake et av de gode brødene og skjære opp, putte i fryseren. Vips så tar du opp 1 skive og har på en god eggesalat eller annet godt pålegg. Da har du et måltid. Stek en ommelett i en liten ildfastform i ovene, det tar deg 3 min å vispe sammen dette og "dytte" i det du vil ha, så er det bare til åkose med småtassen i 10 min som det tar å steke ommelett i ovnene. Bacon steker du også i ovnen og speilegg på panna. Alt dette tar da utrolig liten tid. Lag opp en bolle med salat når far er hjemme og ha i kjøleskap suppler med fetaost og skinke, tunfisk el. etter smak. Det er kun å bruke fantasi og ikke se begrensinger, men løsninger. Men når du har et så lite barn, ammer du? Da trodde jeg at en ikke skulle gå på ketolyse:confused::o:confused:
Hun ammer ikke nei. Gode råd over her, det er egentlig ganske greit når man kommer inn i det. Jeg synes det å lage opp større porsjoner og ha i kjøleskap og fryser er en skikkelig livredder. Steker jeg feks. kyllingfilet, steker jeg gjerne opp 3-4 ekstra og har godt innpakket i kjøleskapet eller fryser ned. Sparer masse tid til senere, og kald kylling er jo knallgodt. :)
Jeg klarer heller ikke å lage omelett i stekepannen, det blir eggerøre ja. :lol:
Jeg laget en tykk og god middagsomelett i ildfast form i ovnen i går, den ble knallgod. Lot den stå ganske lenge, 35-40 minutter tror jeg. Ble perfekt!
Det er veldig enkelt å få en fast og fin omelett i stekepanna; rør egg + vann/fløte, salt/div veldig godt. Plata skal stå på svak varme. Ha deretter oppi dette, la det steke på svak varme hele tiden. Når den er nesten gjennomstekt, ha på tilbehør; ost, skinke, sopp, osv osv.
Ikke gjør som jeg lærte på heimkunnskapen i sin tid, med å gafle all røra inn på midten på sterk varme, det blir bare eggerøre det ;)
Og bruk lokk på stekepanna, så fordeler varmen seg bedre og omeletten blir fortere "stekt" oppå også. ;)
Jeg lager alltid lunsj til neste dag samtidig som jeg lager kvelds. Så har jeg den ferdig til å ta med på jobben neste morgen, og slipper å stresse da. :) Og så lager jeg grove lapper å har i fryseren. De er utrolig gode å ha ost og paprika på :D
Kjenner igjen det med barseltid, og at man ikke får tid til noen ting. Jeg hadde det sånn. Fikk nesten ikke tid til å spise engang, for lille skulle ha mat hele tiden, eller skiftes på eller bæres eller ett eller annet. Men det var nå en koselig tid fordet :) Synd det går så himla fort, nå er snuppen 1.5 år :eek:
Som jeg skulle ha sagt det selv! Og når du først får dreisen på det, skjønner du ikke at folk kan klare seg uten i det hele tatt.
Ellers er mitt tips å lage store porsjoner og fryse ned. Jeg har fryseren full av ratatouille (passer til ALT) og blomkål; -suppe, -"ris" og -mos. (Blomkål er superbillig på Lidl, og jeg kjøpte til jeg skjemtes, og lagde ferdig til fryseren min)
Jeg kjøper også store lass med blomkål og andre grønnsaker på Lidl, og kommer vel til å savne det mest når de legger ned.
Forveller du blomkålen før du fryser den? Jeg har frosset ned store mengder med raspet blomkål til "blomkålris" men den lukter ikke særlig godt etter noen uker i fryseren. Pytt, det gjør ikke noe, bare lurte på hvordan du behandlet blomkålen.:)
Jeg har kokt blomkålen og brukt stavmikseren på -mosen. Frøs den ned nesten naturell, da er det lettere å smaksette etter hva vi har til middag.
-risen bare "nuka" jeg i mikroen og kjølte ned før jeg frøs i poser, men det luktet litt promp i fryseren i et par dager. :o Da er det bare å tine & varme.
Er det bare meg, eller smaker Lidlblomkål hakket mer svovel enn annen blomkål? :confused:
De har jo noen kjempedigre blomkålhoder til en billig penge, og det er kankje en hake ved det?
hm.. aldri tenkt på før.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.