Skal til svigermor 3 dager og hun serverer ikke spesialmat..
Hær må jeg spise hva jeg blir servert..
Har jeg f.eks med noe er hun dødsfornermet og det går ikke ann å forklare henne at jeg er på en kur for det er bare tøys og tull.. :blabla:
Så for å bevare husfreden er jeg nødt til å spise kjøttkaker og muligens en skive eller to om dagen..
Er ganske redd for at de 3 dagene skal ødelegge alt jeg har vunnet på de 3 ukene jeg har hold på..
Vil jeg f.eks gå opp de 6 kiloene jeg har tatt av???
HJELP!!!!
Spesialmat? Du kan vel spise det meste som blir servert unntatt poteter, pasta og ris? Så ødelegger du iallfall ikke ALT. Jeg er ikke helt med på den der tankegangen om at man MÅ spise for andres skyld, tenk om du hadde hatt en intoleranse? Skjønner at svigermødre kan være vanskelige, men det er jo DIN helse det er snakk om, og mange får faktisk voldsomt vondt i magen av å spise poteter, pasta, ris og sukker etter å ha holdt seg borte en stund. Syns du hun er verdt å risikere helsa si for? Jeg elsker svigermoren min, men jeg kan si klart og rungende NEI til det spørsmålet der!
IKKE si du er på kur. Si du har hatt vondt i magen en stund og gikk til legen, og han ba deg om å kutte ut stivelse og sukker, og du ble MYE bedre. Legekortet er det som funker best hos de fleste, har jeg forstått.
Hva har hun egentlig med hva du spiser? Du er voksen, ikke sant? Ikke meninga å være hard mot deg.
Det finnes oppskrifter på lavkarbobrød her inne, du kan bake og ta med deg. Si at de er bedre for magen din enn vanlig brød. Jeg tror folk er mer forståelsefulle enn man gir dem kreditt for. Om du sier til svigermoren din at du blir uvel av brødmat, hva skal hun da si til det?
Hvorfor liker hun ikke det? Det er vel du selv som velger hva du vil ha til frokost? Egg er jo ordentlig påskefrokost-mat, tror aldri jeg har vært på hyttetur eller lignende i påsken uten å ha egg til frokost. :p Kokt egg er iallfall skikkelig påskefrokost.
Hvis ikke kan du jo bake et ketolysebrød og ha med deg og si at du ikke tåler hvetemel, derfor har du med deg eget brød? Jeg tror nok hun etterhvert kommer til å forstå dette med at du ikke kan spise alt, hun er vel klar over at enkelte faktisk er allergiske/intolerante mot enkelte matvarer? Dersom du velger å føye deg denne gangen, ødelegger du ikke bare for deg selv nå, men også for alle fremtidlige sammenkomster der hun dominerer det du spiser. Ikke gjør deg selv den bjørnetjenesten.
Jeg sier det ikke for å være slem, men jeg er like gammel som deg og det er litt rart å tenke på at svigermoren min skulle ha såpass "makt" over meg og det jeg spiser, ser det liksom ikke helt for meg. Men nå kan det jo hende du har et skikkelig terrorvelde av ei svigermor da, det har ikke jeg. :p
Signerer jentene over her. Du er voksen, du bestemmer selv. Skjønner at du synes det er ubehagelig å konfrontere svigermor, men gjør du det nå, slipper du senere. Lykke til! :)
Jeg har to svigermødre ;) (en "ekte", og en "ste"). Sambo gjorde meg den tjenesten å formidle dietten min i forkant, og jeg ble overveldet over hvilken forståelse jeg fikk.
Nå var jeg på vei til å bli veldig syk da jeg la om til lavkarbo, med insulinresistens som truet med å gå over i diabetes, og for kjæresten min var det stor forskjell selv for han da jeg la om kosten, både at jeg orket mer og ble gladere, så han hjalp gladelig til med å formilde omstendighetene ved å si fra at jeg ble syk/dårlig av mel, sukker og stivelse.
Kan du ikke få partneren din til å lette litt på bearbeidinga av svigermor, kanskje? Det hjelper mye å ha en støttespiller :)
Jeg hadde latt svigermor bli furten. Du kan jo bare lage maten din selv? Det hadde ikke kostet meg noe å koke et par egg til frokost, og kutte pasta poteter o.l.
Dama til fattern blir like fotnærmet hver gang jeg ikke vil ha kake til kaffen. Slik har det vært i sikkert 10 år, men vi går alltid gjennom samme ritualet.
Var frustrert i starten, men nå svarer jeg bare høflig at slikt spiser jeg ikke. Gidder ikke bruke krefter på slikt tull - lar det bare fare.
Forresten så skeia jeg ut i jula - 2 uker med vanlige brødskiver og poteter til middag. Men jeg spiste mye feit mat også. Ventet til etter en uke med ketolyse før jeg veide meg igjen - og vekten var der den var før jul.
Hva er det med folk? Identifiserer man seg gjennom spiselige ting? Jeg blir helt ærlig litt matt av sånt noe.
En ting jeg aldri glemmer er tanta mi som inviterte til stor familiemiddag med kalvemedaljong, hvorpå pappa opplyste henne i god tid om at jeg ikke spiste kjøtt, så hun burde lage litt ekstra grønnsaker, allikevel ble hun høylytt fornærmet da jeg ikke skulle ha kjøtt under middagen, og gjorde narr av meg hele kvelden. Julen samme år fikk jeg "hundre måter å tilberede kjøttdeig på" i julegave. Jeg er ikke så veldig begeistra for den tanta for å være ærlig.
Middag skal jeg nok greie å spise helt fint, men det er den frokosten da..
Men hvis det virkelig går ann å spise det afrodite brødet fra Rema skal nå dette gå fint :)
:eek: Hva er det som driver slike mennesker? Hva? Jeg skjønner det ikke? Hvor er de sosiale antennene? Herregud! Jeg husker da en og annen lignende ting fra mine 6 år som veggis. Fikk bla. høre at jeg "spiste opp maten til dyra" og at jeg var grusom som ikke tenkte på de "stakkars plantene som de måtte drepe for min skyld". Ment i fullt alvor. :snill:
Nja, det inneholder endel karber. 5-6 karber per skive tror jeg. Men det er jo bedre enn å spise kneipp feks, og du ødelegger jo ikke ALT så lenge du begrenser deg. Faren for mange er jo at de ramler totalt utpå og gafler innpå med loff, brus, snop osv når de første skal kose seg biiittelitt.
Men hvordan er frokostene hos svigersene dine da? Når jeg er på hytteturer og overnattingsbesøk pleier frokostbordene å være ganske "koldtbord-aktige", og da er det jo bare å forsyne seg med feks. egg/eggerøre, bacon, ost, skinke, fisk osv. Knekkebrød kan du jo feks. ta ETT av og lesse på med pålegg, samme med lavkarbobrød eller Lindbergbrød. EN skive, men 400 tonn pålegg på.
Tja frokosten er brød eller rundstykker med hvit/brunost,kjøttpålegg,leverpostei og syltetøy..
Kan telle på en hånd de gangene de har kokt egg..
Egg er ikke noe de bruker/har ofte fordi svigers mener det er alt for mye kolestrol.. ??
Svigermora di følger ikke med! Egget er friskmeldt for lengst!
Du kan fortelle henne at naturlig kolesterol (eller kostkolersterol, altså fra naturlige kilder som f.eks egg) gjør at kolesterolet i kroppen reguleres ned sånn at kroppen ikke påvirkes negativt av det. Fine kroppen :)
Kunnskap er makt!
Huff vil bare si at jeg føler med deg! Man vil ofte gjøre svigermor til lags.... og ikke få så mye fokus rundt seg selv. Det kan fort bli heving av øyebryn når man ikke gjør som "alle andre". og det er ikke alle som synes det er like oppdragent og spise opp alt pålegget ;)
Håper du tenker på deg selv, og klarer å spise det som er bra for deg, uten at det skal bli "mye greier"
Er vel for sent med noe innlegg og råd nå...men jeg ville likevel fortelle om min mor som ble fornærmet da jeg gav beskjed om at jeg skulle holde meg unna stivelse og sukker..."nå er jeg så lei av de fikse ideene dine!" sa hun og sukket oppgitt (hun er pensjonert husstell-/skolekjøkkenlærer)
...da jeg kunne fortelle henne at magen min hadde det bedre, at jeg ikke gikk med oppblåst mage og mageknip hver dag, og at jeg hadde det bedre/roligere med meg selv, snudde hun irritasjonen på flekken, og bare oppmuntret meg...for da ble det "medisinsk"...hun fikk også selvsagt respekt for at kolesterolverdiene mine var Bedret på 2,5 mnd...enda jeg aldri har spist så mye fett i hele mitt liv...
Joda det har gått sånn nogenlude greit..
Har ikke gått opp, men har syndet litt da..
Spiste lappskaus og fruktsalat en dag og så har jeg spist litt kokt gullerot, knekkebrød og grillpølser..
Men er fornøy med at jeg greide å holde vekta og regner med å må starte helt på nytt..
Så den første uke blir vel nilleuke..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.