< Tilbake til oversikten

Eggesalat

#1

Livsglede sa for siden:

Jeg har fått kikk på kjempegod eggesalat som jeg gjeren vol dele med dere:

6 kokte egg
2 pk majones
litt purre eller vårløk
peppermix
litt sitronsaft

Dette er basicen, så er det mulig å blande inn reker , skinke, osv.. etter ønske.

  1. dele eggene i biter
  2. finsnitt purre eller vårløk, jeg bruker alltid purre
    bland majones med pepper og litt sitronsaft
  3. bland så inn egg og purre + evt. reker , skinke om du vil men dette er ikke nødvendig. Eggesalaten er kjempegod med kun egg og purre. Smaker kjempegodt på soyabrødet:)

1 lite tips: Skjær ketolysebrødet på langs som en langang pizza, pensle med olje og gni over med hvitløk, grill i grillpanne eller ovnene. Ha så på ketchup uten sukker, eggesalt med skinkebiter og dryss på ost på toppen, inn i ovnen til osten er godt smelta, nam,nam... dette er godt.


#2

Nillomien sa for siden:

Det skal jeg prøve lage i kveld.. hørtes godt ut.. sikkert digg på brødskiva..


#3

Photobscura sa for siden:

Noe som gjør en sånn salat enda bedre er en ss eller to med rømme og en ts med dijon sennep! Lager sånn veldig ofte, hender jeg også skjærer noen terninger med ost, og kanskje noen biter røkt/varmrøkt laks og har i, det blir så godt at jeg omtrent slikker salatbollen :D


#4

Zincite sa for siden:

Høres godt ut :D Skal testes ut om ikke lenge.
Men noen som vet hvor lang holdbarhet det har sånn ca i kjøleskap? Usikker på det med egg, men er vel ikke farlig når de er hardkokt? Tror jo at de man får kjøpt kanskje har noe konserveringsmiddel i seg?


#5

Nillomien sa for siden:

en uke tenker jeg...


#6

Risten sa for siden:

Ett lite spørsmål.

Smaker det veldig mye majones av denne?

Jeg fordrar ikke smaken av majones, men har smakt en eggesalat som ikke smakte majones og syntes den var fantastisk god. Den var veldig gul,så jeg lurer på om det var karri oppi. Har siden leita etter en oppskrift som kan brukes av en som ikke liker majones.


#7

Photobscura sa for siden:

Om du ikke liker smaken av majones, så kan du bare øke mengden av rømme (i den oppskrifta jeg bruker) og kanskje enda litt mer dijon? Jeg synes også det blir litt ekkelt med bare majo, selv om jeg digger majones. Men jeg liker majones langt bedre nå som jeg bruker ekte, og ikke den kjipe smakløse lettmajoen. Pføy!


#8

jeef-micro sa for siden:

Det går an å bytte ut en del av majnesen med creme fraiche også, da blir det kanskje mindre majonessmak... er jo bare å prøve seg frem med krydder som feks sennep, karry osv...(kylling og karry er vel en klassiker i sånne salater)


#9

Photobscura sa for siden:

Mmmm! Carry, ja! Om du har i kylling så blir det en høydare!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.