Nå har jeg sett igjennom trådene for kosttilskudd for å se om noen av dere skriver om ovennevnte produkter før jeg maser om dem. Men nei da, ingen nevner dem her, men det ser ut som veldig mange bruker akkurat disse produktene her inne. Cocosa tror jeg jeg har lest om; er det kokosfett?
Er det noen som føler seg kallet til å fortelle litt om disse produktene? Da ville jeg blitt glad. Holder nemlig på å oppdatere meg på kosttilskudd. Vil gjerne bruke de beste produktene, som kan hjelpe meg med mitt mål om å gå ned i vekt.
I vestlige land assosieres gjerne kokospalmer med sommer, sol og deilige strender. For de innfødte i tropiske land har derimot kokospalmen en helt annen betydning. De kaller den for "livets tre" - og ikke uten grunn. Alle delene av treet benyttes i deres daglige liv: Bladene utgjør beskyttelse mot vær og vind som tak, stammen benyttes som ved og kokoshamsen blir fort til et sterkt tau vha kyndige hender. Kokoskjøttet benyttes i mat, og er en deilig smakstilstetning i bl.a. varme kurrygryter. Sist, men ikke minst, er kokosnøtter råvaren som benyttes når det skal lages kokosolje - en olje med naturlig lang holdbarhet og mange spennende helsefordeler.
[center][/center]
Sunnere liv med kokosolje
Forskningen viser at tiden er moden for å se på fett med nye øyne. Studier gjort på kostholdsprogrammer med høyt inntak av fett og protein og lite karbohydrater, understreket fettets viktige rolle i et sunt kosthold. På de tropiske øyene har de forstått dett lenge: de inntar 60 % av energien fra fett, og av dette utgjør kokosolje hele 80 %. Overvekt, hjerte- og karproblemer, kreft og andre degenerative sykdommer opplever de sjeldent. Derimot viser en rekke studier at når de adopterer vårt vestlige kosthold, innhentes de snart av de samme livsstilssykdommene som oss.
Kokosolje og de essensielle fettsyrene
Kokosolje erstatter ikke de essensielle fettsyrene; Omega 3 og 6, men vil øke opptaket og utnyttelsen av disse. Sammen utgjør derfor kokosolje og tilskudd av essensielle fettsyrer en ideell fettbasis i kostholdet.
Kokosoljens sammensetning
Kokosolje består av ca. 2% flerumettet, 6% enumettet og 92% mettet fett. 68 % av det mettede fettet er mellomlange fettsyrer, og det er disse som gjør kokosolje til en helseolje. Disse fettsyrene fordøyes og forbrennes lett, inneholder færre kalorier enn annet fett og reduserer infeksjoner m.m. I uraffinert kokosolje finner vi også et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter, som ytterligere øker helsefordelene.
En god energikilde
Kokosolje gir en rask innsprøytning av energi. Kokosolje gir også energi som varer, i motsetning til høyglykemiske karbohydrater, som forårsaker svingninger i blodsukker, insulin og energi. Ikke minst stimulerer kokosolje skjoldbruskkjertelen. Denne hormonkjertelen styrer kroppens stoffskifte; er den for lavt "justert" går kroppen på lavbluss; vi blir trette og lett overvektig. I USA har kokosolje vist så lovende resultater at det nå forskes på om den kan erstatte stoffskiftemedikamenter.
Mer fett og protein - mindre karbohydrater
Forbrenningen påvirkes ikke bare av skjoldbruskkjertelen, men også direkte av næringsstoffene vi inntar: karbohydrater reduserer fettforbrenningen, mens proteiner og fett øker den. De mellomlange fettsyrene i koksolje øker forbrenningen mer enn proteiner, og opptil tre ganger mer enn animalsk fett. I følge et studie kan de øke fettforbrenningen med hele 50% i løpet av en uke. Når forbrenningen øker, reduseres ikke bare kroppsfettet, men også kolesterolet.
Et fornuftig kostholdsprogram for lavere vekt og bedre helse er derfor:
Øk inntaket av grønnsaker, kokosolje, essensielle fettsyrer, gode proteinkilder,
reduser inntaket av karbohydrater
Styrker immunforsvaret
Det er mange måter å forsvare seg mot sykdomsfremkallende mikroorganismer: babyer som har et svakt utviklet immunforsvar, bruker stoffer fra morsmelken. Den inneholder hele 12 % av den immunstyrkende fettsyren laurinsyre. I kokosolje er det hele 48 % laurinsyre og 15 % andre mellomlange fettsyrer.
Klinisk erfaring og forskning bekrefter nå de unike immunstyrkende effektene til disse fettsyrene. De eliminerer virus, bakterier, sopp og parasitter som ligger til grunn for en lang rekke hverdagsplager. Ved å tilføre kokosolje i kosten kan vi derfor avlaste immunsystemet og hjelpe kroppen til å kvitte seg med infeksjoner.
Godt for hud & hår
Beboerne på de tropiske øyene benytter kokosolje både utvendig og innvendig, og er kjent for sin skjønnhet. Kokosolje avkjøler og fukter huden, samtidig som fettsyrene hjelper å understøtte hudens eget immunforsvar. Benytt den derfor til å lindre hud- og hodebunnsproblemer, og i din daglige skjønnhetspleie; som lotion til ansikt og kropp, en effektiv sminkefjerner og en luksuriøs hårkur. Kokosolje absorberes lett, og etterlater derfor ikke en fet og glinsende hud ved påsmøring i tynne lag. For best effekt; bruk også innvortes.
Bruk kokosolje hver dag
Bruk minimum en spiseskje kokosolje hver dag. For å maksimere energi, fettforbrenning og immuneffekter kan du gå opp til både 3 og 4 spiseskjeer. Fett og oljer skal bearbeides av leveren, og tålegrensen varierer fra person til person. Oppstår kvalme og uvelhet, trapp ned doseringen og bygg deg gradvis opp til anbefalt dosering.
Vær nøye med kvaliteten
Det meste som tilbys av kokosolje på markedet er fremstilt av soltørket kokoskjøtt som lett utsetter for mugg. For å fjerne dette og annen forurensning blir oljen kjemisk raffinert, og mye av oljen herdes. Det tilbys også uraffinerte oljer av varierende kvalitet. De som fremstilles ved hjelp av gjæring eller hurtigtørking har ikke den optimale smaken og friskheten som kjennetegner oljer som kaldpresses direkte fra ferskt kokoskjøtt. Ved å velge oljene i Cocosa-serien er du sikret det ypperste av kvalitet.
Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen. Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos i tillegg til det brede næringsspekteret: laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter, som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd og som smakstilsetning i mat.
Cocosa Pure Coconut Oil
Cocosa Pure Coconut Oil er den optimale matoljen: uten smak og lukt, og rik på laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme. Den egner seg derfor ypperlig til steking og annen matlaging, og for deg som ønsker en høykvalitets kokosolje uten smak og lukt.
Tusen takk for flott informasjon. Kjempeglad for fyldige svar Dette er det nok mange andre også som kommer til å ha glede av:D .
[color=#00ff00][/color]
Jeg løper og kjøper!!!
Har nå noen spørsmål. Det er noe i det at når man lærer noe nytt, så skjønner man hvor lite man vet ; )
[size=4][/size]
Er det bedre å steke sin mat i ekte smør enn i olivenolje? Eller kan man rett og slett bruke Udos choise eller Cocosa til å steke mat i også?
Har ikke testet kokosolja enda, men regner med at jeg kommer til å svelge den. Regner med den er litt for eksklusiv til å bruke som stekeolje. Vi får se.
Der er 2 typer Cocosa, den hvite er extra virgin den er beregnet som kosttilskudd, og er uegnet til steking. Også får du en klar en til halve prisen, den er beregnet på steking. ;)
Synes nå allikevel det høres ganske råflott ut. Kan selvfølgelig være at jeg synes det er ok når jeg først kjøper oljene. Prisene vil være ganske avgjørende for om jeg kjøper begge, for jeg vil ha Udos choise også, + en del annet kosttilskudd jeg mangler. Blir det for mye å ut med på en gang, så steker jeg maten min i smør:)
Jeg kjøpte begge galssene og det er bare stekevariante det blir brukt noe særlig av. Jeg har ikke funnet noen god måte å få i meg EV variaten på enda - bortsett fra Cocosakake og det er ikke hverdagsmat. Men det jeg skulle si er at jeg steker alt (steker mat omtrent hver dag) i Cocosa i teflonpanne, og da går det omtrent ett glass i måneden. Det betyr altså ikke økonomisk ruin.
Dytter videre. Kosttilskuddscocosaen kan sikkert bare smøres over varmt kjøtt, kan den ikke? Er ikke det godt da?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.