< Tilbake til oversikten

Brokkoli holder deg ung ...

#1

Nille sa for siden:

www.dagbladet.no/dinside/2008/03/13/529632.html

Så er det jeg alltid har påstått "bevist":

Mer i linken !


#2

Zincite sa for siden:

Brokkoli (også andre grønnsaker - spinat, grønnkål,..) inneholder også lutein. Et fargestoff som finnes i den gule flekken. Et godt inntak av dette antas å være med på å forebygge eller bremse utviklingen av aldersbetinget makula degenerasjon - ellers også kalt øyeforkalkning. Noe som rammer veldig mange av oss når vi blir eldre i varierende grad.
Flere gode grunner til å spise brokkoli som (jeg synes) er så godt :D


#3

Iset sa for siden:

Brokkoli ligger som nr. 1 når det gjelder grønnsaker og sunnhet ja, den er helt genial den grønnsaken. :D

Heldigvis elsker jeg brokkoli, spesielt dampet i hvitløkssmør. :sikle:


#4

wirow_84 sa for siden:

Mmmm... har akkruat funnet ut at grønnsaker smaker så utrolig mye bedre dampet i meierismør, men - brokkoli dampet i hvitløkssmør høres jo utrolig godt ut! Akkurat kjøpt to bunter brokkoli i kveld, må prøve med hvitløkssmør i morgen!:D


#5

Iset sa for siden:

Gjør det. Brokkoli og hvitløk passer så fantastisk godt sammen! Og så blir den jo enda sunnere pga. hvitløken, hehe. :hvitløks-oholiker:


#6

wirow_84 sa for siden:

Ja, her hjemme er løk også den store favoritten - kan brukes til ALT!

Hvitløk er oo, så godt :rolleyes: Da er måltidet komplett!


#7

paprika sa for siden:

Dette var gode nyheter! Her i huset går det mye broccoli. Dampet i hvitløkssmør må bare prøves:sikle:


#8

garga sa for siden:

flott å høre slike ting om noe av det beste av grønnsaker som finnes


#9

Pearl sa for siden:

Hvordan gjør du det Iset når du hvitløkssmørdamper? Koker du broccolien og har oppi hvitløkssmør eller har du masse smør i en kjele og koker i smøret? Eller?????????????


#10

sma sa for siden:

Bare et obs. Brokkoli er ikke bra for de som plages med nyrestein. Har ei venninne som fikk beskjed av legen sin, etter flere nyresteinsoperasjoner, å holde seg unna bl.a brokkoli..

Selv har jeg ikke slike nyresteinproblemer og spiser brokkoli nesten hver dag! :D


#11

Photobscura sa for siden:

Men forsvinner noe av denne gode effekten når den varmebehandles? Mener å ha hørt noe om det på radioen en gang. Rå brokkoli er jo ikke akkurat noen høydare.
Ellers går det sikkert en brokkolibunt på en dag eller to her i heimen, elsker brokkoli!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.