supha sa for siden:
Leste netopp i Fedonboka at proteiner som kroppen ikke bruker, blir omdannet til kroppsfett!:eek: Stemmer det ikke det som står rundt omkring i forumet da???? og jeg som har spist altfor mye proteiner og..
supha sa for siden:
Leste netopp i Fedonboka at proteiner som kroppen ikke bruker, blir omdannet til kroppsfett!:eek: Stemmer det ikke det som står rundt omkring i forumet da???? og jeg som har spist altfor mye proteiner og..
Georgine sa for siden:
Hva mener du med alt for mye proteiner da?
supha sa for siden:
ca dobbelte av det jeg skal ha. Ca 100 g hver dag...
Smurfine sa for siden:
Jeg spiser også masse proteiner og fett..og lite karbo. Så det vil si at det er ikke noe poeng, for da vil jeg legge på meg?`
Sorry for at jeg kupper tråden din :o
01jun07 sa for siden:
Hehe, logga meg akkurat på for å se om jeg fant noe om akkurat det!!
Er spent på svar!
Dilly sa for siden:
Hei
Jeg fant en flott artikkel via Goggens nye hjemmeside urkost.no
www.forskning.no/Artikler/2006/oktober/1162298767.71
Den handler mest om hva slags proteiner.
Jeg har lest boka "Spis deg sukkerfri" av Litsfeldt, og der lærte jeg at kroppen omdanner ca 10% av proteinene til karbohydrater, så derfor er det ikke lurt å få i seg altfor mange av dem. 100 g høres ikke mye ut hvis du spiser nok fett og lite karber.
energibunten sa for siden:
hei-hei, i utgangspunktet snakker vi om total energimengde man inntar, ikke hva man spiser. Spiser men mer energi enn man trenger så legger man på seg, og vice versa. protein har en tendens til å mette godt og at man holder seg mett lenger og spiser mindre mat. Karbo har en tendens til å heller mette kortere tid og øke energiinntaket (iallefall min erfaring)
Deretter mener mange at type mat påvirker deres energiomsetning og det kan godt hende, innenfor visse grenser da, for i mitt hode er grunnregelen klar. Spise den mengde man trenger, ikke mye mindre og ikke mye mer.
Georgine sa for siden:
100 gram protein er ikke alt for mye per dag så dette er ikke noe problem for deg.
Torkil sa for siden:
Hei
IKKE vær redd. Er man i ketose gjelder ikke dette i det hele tatt.
Er man på Fedon eller generell lavkarbo er det LITT om det. Men dette er dyreforsøk som ikke kan overføres direkte til mennesker.
At det er forskjell på protein er ikke nytt. At fisk og soyaprotein er sunt vet vi jo alle her - også uten doktorgrad.
Når man i et generellt lavkarbokosthold spiser mye protein må man huske at 25% av energien i proteinet går med til å nedbryte og fordøye proteinet (gratis kalorier) Overskudet blir i leveren nedbrutt til avfallsstoffer og hver aminosyre frigir et glukosemolekyle som er kjernen i alle aminosyrer. Dette skjer så gradvis at det har lite eller ingen effekt på blodsukkeret og dermed insulinfrijøringen fra bukspyttkjertelen - og dermed i liten grad bidrar til vektøkning.
I min neste bok "Etter slankekuren" som kommer om en månedstid, anbefaler jeg lyst kjøtt og fisk som proteinkilder og litt mindre røtt kjøtt
det er ikke tilfeldig, men heller ikke en nrevolusjonerende nyhet.
Hvis dere vil redusere mengden av protein, hva vil dere da øke på ?
karbohydrat? eller fett???
Vennlig Hilsen
Torkil :)
ketanore sa for siden:
Halleluja Torkil!! Den boka skal jeg bli den første til å kjøpe! :) Har engstet meg litt for å slutte på ketolysekuren, så en slik bok blir godt tatt imot!
Princez sa for siden:
Kjempebra at det kommer en slik bok! Den er mentalt allerede kjøpt! :)
Smurfine sa for siden:
Boka hans, må den kjøpes over nett eller finst den i bokhandelen? Nå skal jeg kjøpe også, har fedon og atkins, men virker som omdette kan være boka for meg(kanskje begge to, den etter slankekuren også)
Princez sa for siden:
Boken får du kjøpt i noen bokhandlere, på nettet eller på enkelte Meny-butikker. :)
Smurfine sa for siden:
Aha, tusen takk. Da må Marita ut å kjøpe bok. Men dette er ikke noe jeg kan følge til punkt og prikke når jeg ammer sant?
Kula sa for siden:
Beklager dr. Andersen, men dr. McCully har forsket på bl.a. soyaprotein og mener å vite at det er usunt.
"Legen og forskeren Kilmer McCully, som har skrevet ”The homocysteine revolution”, har påpekt at et kosthold med mye soyaprotein kan føre til forhøyede nivåer av homocystein, som er en kjent risikofaktor for hjertesykdom."
Her er en link til hele artikkelen fra "Mat og Helse" skrevet av Iver Mysterud.
www.matoghelse.no/index.php?id=309734
Princez sa for siden:
Denne tråden er kanskje noe for deg, hvis du ammer :)
Torkil sa for siden:
Hei
Det er noe i det, men homocystin reduseres kraftig av vitaminet folat/ folinsyre, som finnes i b.la. grønnr grønnsaker, så hvis man ikke har tenkt seg å leve av soyaprotein alene er det ikke noe praktisk problem.
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Smurfine sa for siden:
Jeg ammer ja :)
Smurfine sa for siden:
heheh, den tråden har jeg selv starta. Men var greit å lese gjennom den en gang til. :D
Kula sa for siden:
Tviler ikke på at du har rett i det du skriver her, men det er jo et stykke fra "ikke noe praktisk problem" til å være sunt.
Jeg holder meg i alle fall unna soyaprodukter.
Torkil sa for siden:
Hei
Med risiko for en lang diskusjon: mener du alle mennesker i Kina, Thailand, Japan etc lever usunt? de spiser masse soyaprodukter.
Ikke har de beinskjørhet og mye mindre hjerte og karsykdom og mye mindre fedme (men de kommer etter siden de har overtatt en del av våre vaner med raffinert mat)
Problemet med å "henge ut" en slags mat er at man ikke kan se den uten for sammenhengen med annen mat man spiser.
Te er kreftfremkallende. Jo det viser tester hvor man har dyrket bakterier i teholdig og tefritt miljø. De i "Te-miljøet" muterte mer. Og noen har tatt det til inntekt for at te kan medføre mutasjoner og mutasjoner kan medføre kreft.
Ingen forsøk med mennesker eller observasjonelle studier har kunnet bekrefte dette. Slik tulleforskning havner dessverre ofte på forsidene i tabloidpressen med oppslag om at nå er dette eller hint sunt eller usunt.
Vi har nok best helse og leveutsikter hvis vi holder os til naturlig mat laget av naturlige ( gjerne økologiske) råvarer uten masse raffinering og "ihjelsteking"
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Petronella sa for siden:
Kjempefin avklaring :) Og den boka skal jeg også ha ;)
01jun07 sa for siden:
Passer perfekt at den boka kommer ja!!
Også veldig bra å få en avklaring på det med proteinene!!
Takk!!
energibunten sa for siden:
Nja, nå vil jeg si noe om soya...men likevel være enig med Torkil her...litt iallefall.
Det produseres veldig mye soya i USA og det finnes derfor et komersielt ønske om å utnytte denne råvaren på alle måter, da gjelder det å se opp for "reklame"
Mange mener soyakonsumpsjonen i Østen er hypet opp. De har også hatt bedre helse, men helse og matvaner er et sammensatt problem hvor det er vanskelig å bevise sammenhenger. Helsen i Østen er også synkende pga introduksjon av vestlig kosthold.
De spiser mindre soya enn mange påstår og de spiser ofte tradisjonelle soyaretter til annen mat, da ofte gjæret, etc, som Tofu, Soyasaus, etc. De spiser mindre soya på den måten vi i vesten har vent oss til (soyamelk, soya istedenfor kjøtt, tilsatt som protein i mat)
Soyaplanten inneholder planteøstrogener, som flere andre grønnsaker, og for stort inntak kan påvirke hormonbalansen.
MEN, jeg er tilhenger av å spise variert. Soya kan man vel spise, men å bælme soyamelk eller bytte ut kjøtt for soya og spise masse av det fordi det er så sunt, det tror jeg ikke på. Soya smaker godt det, så bruk det litt akkurat som masse annen mat.
Grønn te... pass på å kjøpe økologisk. Den ikke-økologiske har relativt sett høye nivåer av sprøytemidler og fluor og siden man lager te av det får man med alle "aromaer".
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.