1 kilo medisterfarse (eller deig) Jeg brukte farse
750g kjøtteig
2 ts salt
2 egg
2dl usøtet soyamelk (Kan bruke fløte også)
ca 1dl soyaolje
ca 1ts revet muskat
ca 1,5ts malt ingefær
ca 1/2ts spisskummin
ca 1ts grillkrydder
ca 2 ts pepper
Kjør farsen og kjøttdeigen seig sammen med saltet
Spe med egg og soyamelk
Ha i krydderet.
Blandes godt. Deigen skal være klissete, men passe fast. Formes til kjøttkaker med en ss. dyppet i kaldt vann.
Stekes i godt med smør i stekepanna.
Jeg fikk ca 28 passe store kjøttkaker ut av denne deigen. Det blir ca 1,9 karbe pr kake. ( Regner 50 karber på farsen og 3 på resten (egg og krydder))
Husker ikke om det er farse eller deig som er utspedd med mel/potetmel til max 6g karbohydrat pr 100g.
men hvor får du kjøpt det?????
her i Molde kan Meny lage det, men da må jeg bestille 20kg i slengen.
Gilde produserer ikke medister farse-deig her på Vestlandet. Og ingen av de andre levere det heller. Bare til jul, men det er jo ei stund til.
Mvh Grovsnus
Ha en fin dag
Og GRATULERER til alle damer i dag.
Medisterarse er spedd og lett å få tak i. Jeg kjøpte frossen 500g pakker på rema. Ellers så har både meny og spar fersk farse :ja:
Medisterdeig er bare kjøtt og fett og krydder, og som du sier vanskelig å få tak i... Her i "oladalen" hadde de ikke tatt inn til jul engang :cool:
Jeg fant medisterdeig i dag på Ultra i Stavanger. Gleder meg til å lage medisterkjøttkaker for første gang. :hungry:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.