Husker ikke om jeg la ut denne tidligere? Fant den hvertfall ikke på hurtigsøk, vel uansett er den kjempegod! :sikle:
Denne er bare så nydelig
Rekegryte:
2 ss meierismør
1 ts karripulver
1 ts paprikapulver
1 løk
2 stangselleri
1 purre
100 frisk champignon
1,5 ss mel (jeg brukte speltmel).
3 dl melk
1 dl fløte (jeg brukte 2 dl melk og 2 dl fløte, neste gang tar jeg 3 dl fløte og 1 dl melk)
3 ss tomatpure
2 ss chilisaus (jeg bruker Amoy sin)
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 bokser pillede reker (ca 400 gram), Evt. ferske reker, eller scampi.
Smelt smør i en gryte, ha karri og paprika pulver oppi. Rør godt. Hakk opp løk og to stangselleri og ha oppi. Skjær purre i tynne skiver og hakk opp soppen. Alt surres i gryta noen min på middels varme.
Dryss over melet, spe med melk og fløte. Ha i tomatpure og chilisaus.
Smak til med salt og evt hvitvin. Kok opp og tilsett så paprika og reker. Dette skal IKKE koke, bare stå på svak varme noen minutt.
Serveres med salat og evt ris/baguette til de som kan spise det.
I stedet for mel kan man sikkert bruke litt johanneskjernemel, e.l.
Velbekommen
på OBS så fant jeg soya fløte også faktisk, under 3 karber og rundt 150 kcal mener jeg det var.
Skal kjøpe det når jeg tester ut denne gryta her.
tror jeg må ha litt mer fase en først :o
Bare hyggelig. :klem: Jeg har en skuff full av oppskrifter jeg har printet ut, utklipp fra blader, gule klisterlapper osv... et lite h...hver gang jeg skal finne frem en oppskrift. :lol:
Heihei! Dette hørtes helt sykt godt ut! Men... Kan man bruke bare fløte og jbkm, og få samme konsistens? Regner med melet er der for å få den litt tykk,og da kan det kanskje byttes ut med andre hjelpemidler?
Det er derfor jeg skriver i siste avsnitt at mel kan byttes ut m feks jkm og at ris og baguette kan serveres til de som ikke spiser lavkarbo. Vi pleier å ha salat til. Hmmm, denne skal jeg snart lage kjenner jeg.:ja:
Denne gikk rett i oppskriftsmappa gitt :sikle:
Minner mye om en gryte jeg pleide å lage før. Da brukte jeg bare fløte, og det fungerte helt fint. Dumt at jeg ikke har reker i fryseren :mad:
Lagde denne i helgen, brukte Johanneskjernemel til jevning, gikk helt supert. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.