< Tilbake til oversikten

Nydelig rekegryte ...

#1

Titti sa for siden:

Husker ikke om jeg la ut denne tidligere? Fant den hvertfall ikke på hurtigsøk, vel uansett er den kjempegod! :sikle:

Denne er bare så nydelig

Rekegryte:
2 ss meierismør
1 ts karripulver
1 ts paprikapulver
1 løk
2 stangselleri
1 purre
100 frisk champignon
1,5 ss mel (jeg brukte speltmel).
3 dl melk
1 dl fløte (jeg brukte 2 dl melk og 2 dl fløte, neste gang tar jeg 3 dl fløte og 1 dl melk)
3 ss tomatpure
2 ss chilisaus (jeg bruker Amoy sin)
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 bokser pillede reker (ca 400 gram), Evt. ferske reker, eller scampi.

Smelt smør i en gryte, ha karri og paprika pulver oppi. Rør godt. Hakk opp løk og to stangselleri og ha oppi. Skjær purre i tynne skiver og hakk opp soppen. Alt surres i gryta noen min på middels varme.
Dryss over melet, spe med melk og fløte. Ha i tomatpure og chilisaus.
Smak til med salt og evt hvitvin. Kok opp og tilsett så paprika og reker. Dette skal IKKE koke, bare stå på svak varme noen minutt.

Serveres med salat og evt ris/baguette til de som kan spise det.
I stedet for mel kan man sikkert bruke litt johanneskjernemel, e.l.
Velbekommen


#2

Distrea sa for siden:

herremin titti... :o

:sikle: ... sikler igjen jeg


#3

Titti sa for siden:

Den er utrolig god! :ja: Man kan sikkert bruke soyamelk i stedet for fløte for å få den mer euro-vennelig.


#4

Distrea sa for siden:

på OBS så fant jeg soya fløte også faktisk, under 3 karber og rundt 150 kcal mener jeg det var.
Skal kjøpe det når jeg tester ut denne gryta her.
tror jeg må ha litt mer fase en først :o


#5

Titti sa for siden:

Oj, så bra! Denne kan du jo unne deg når du er ferdig med fase 2 f.eks. :)


#6

Distrea sa for siden:

ja, og den er lagret!

nå må jeg se og få koblet opp skriveren så jeg får skrevet ut oppskriftene. Må få samlet dem i ett hefte.

takk for at du deler :klem:


#7

Gerd sa for siden:

:sikle: Kopiert og lagret på data'n :D


#8

Titti sa for siden:

Bare hyggelig. :klem: Jeg har en skuff full av oppskrifter jeg har printet ut, utklipp fra blader, gule klisterlapper osv... et lite h...hver gang jeg skal finne frem en oppskrift. :lol:


#9

tulla sa for siden:

Nå vet jeg hva jeg skal spise til middag i morgen :rolleyes: Tusen takk!!


#10

Titti sa for siden:

U very welcome! :D


#11

Distrea sa for siden:

:o kjenner den. Vi må få oss en fin perm :D


#12

Gerd sa for siden:

Kjenner meg igjen.... :lol:


#13

paprika sa for siden:

Denne må jeg bare prøve! Tusen takk:) Det får bli til meg og kona når ungene er hos faren, jeg ser allerede at de ikke kommer til å like det.


#14

Distrea sa for siden:

denne skal jeg lage til meg selv og ei venninne i helgen! blir scampi isteden for reker.... namnam


#15

Titti sa for siden:

Den er kjempgod! :sikle:


#16

Distrea sa for siden:

gleder meg veldig, skal komme med raport.:)


#17

Titti sa for siden:

Så bra! :D


#18

Distrea sa for siden:

:sikle herre min så digg!

denne kommer jeg klart til å bruke mer! Både til reker og kylling, for denne tror jeg kan brukes til det meste!

neste gang kommer jeg til å bruke mer soya melk enn fløte (nå brukte jeg mest soyafløte) men tror det går fint med melk og JBKM også.

hvertfalll... Denne er MER enn godkjent fra meg :D


#19

Titti sa for siden:

Glad du likte den. :klem:


#20

Hedda:) sa for siden:

Åh, høres veldig god ut. :D


#21

Christin sa for siden:

Heihei! Dette hørtes helt sykt godt ut! Men... Kan man bruke bare fløte og jbkm, og få samme konsistens? Regner med melet er der for å få den litt tykk,og da kan det kanskje byttes ut med andre hjelpemidler?


#22

Distrea sa for siden:

Jeg brukte mest fløte, hadde lagd gjevning av JBKM og melk, men trengte ikke mye av det... den ble tykk nok av seg selv :D

Kan si det igjen... dette var godt,,, skal spise resten etterpå :sikle:


#23

mett.og.glad sa for siden:

Spennende oppskrift, men mel hører vel ikke helt hjemme her?............og tilbehør som ris og baguette er kanskje litt misforstått?


#24

Titti sa for siden:

Det er derfor jeg skriver i siste avsnitt at mel kan byttes ut m feks jkm og at ris og baguette kan serveres til de som ikke spiser lavkarbo. Vi pleier å ha salat til. Hmmm, denne skal jeg snart lage kjenner jeg.:ja:


#25

Dietta sa for siden:

Denne gikk rett i oppskriftsmappa gitt :sikle:
Minner mye om en gryte jeg pleide å lage før. Da brukte jeg bare fløte, og det fungerte helt fint. Dumt at jeg ikke har reker i fryseren :mad:


#26

Titti sa for siden:

Ja, jeg lagde en lignende kyllinggryte i går og brukte ingen jevning, gikk helt fint det. :ja:


#27

Titti sa for siden:

Lagde denne i helgen, brukte Johanneskjernemel til jevning, gikk helt supert. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.