Er deg skadelig for ketolyse-kuren å spise for lite karbo, altså mindre enn 15 pr dag? Eller er det slik at jo mindre karbo pr dag jo hurtigere vekttap?
I dag har jeg spist 1,5 tomat, 100 g stangselleri, 100
g broccoli og en neve med ruccula. I tillegg til dette kun rent kjøtt,
kokt skinke (200 g), entrecote (150 g) og litt ost.
Litt olje og eddik på salaten, 2 ss majones.
Dette er min dag 2, altså på vei inn i ketose. Er det helt fy fy å spise bacon crisp i kveld?? Vil helst ikke risikere å utsette ketosen men fredag kveld = kose seg litt
:p
Hei på deg :)
Det er ikke bra å ligge under 15 kh om dagen, da risikerer du at vekttapet stopper opp. Det beste er et sted mellom 15 - 20 kh om dagen ifølge de her inne som kan dette skikkelig godt :)
Jeg merker veldig godt på kroppen min om jeg ligger for lavt en dag, og da blir jeg faktisk ganske uggen. Så det er nok en grunn til den "magiske" grensen på minimum 15 kh om dagen.
Lykke til :)
Takk for svar, skjønner at jeg bare "må"" orke å regne ut karbo innholdet i det jeg spiser ila en dag, syns det tar så mye tid id:eek:
Finnes det en slags røff tommelfinger regel som sier hvor mange gram
tillatte grønnsaker tilsvarer 15 kh? Mener jeg har sett her inne et eller annet sted at ca 0,5 kh grønnsaker pr dag er bra .
Siden det er så viktig å få i seg nok fettt, bør en viss andel av karboene komme fra fett og en viss fra grønnsaker? Isåfall, hva er delingsforholdet her?
Lurer fortsatt på denne bacon crisp'en....Den roper fra skapet :rolleyes:
har lest ein plass at du trenger 15 kabohydrat pr dag for å oppretholde en fettforbrenning i 24 timer, og disse må fylles på igjen ellers fungerer ikke fettforbrenningen..... derfor minimum 15kh og maksimum 20kh...
Med fett mener jeg fløte og rømme, det er vel noe karbo
i begge deler?
Er dette en gangbar tommelfinger regel :confused:
Om jeg bruker 3 kh på 3 stk egg og resten av kh på grønnsaker,
burde de 12 kh'ene dekke opp for 2 ålreite porsjoner med blandet salat pr dag+litt ekstra paprika og stangselleri til kvelden. Jeg eeeelsker "shortcuts" :D
Ja der er kh i både rømmen og i fløten... hhv 1,2 og 2,9g.
Det andre du spør om er så individuelt . Hva er "en ålreit" porsjon? Nei, jeg ville veid alle grønnsaker og talt dem til du vet sånn ca... Sorry Sam! ;)
Jeg har utifra Ketolyseboka og de andre her inne som bruker tilsvarende kosthold forstått det slik at mesteparten av dagens karbohydrater bør komme fra grønnsaker. Man skal selvfølgelig ha i seg masse fett også, men varierte grønnsaker er kjempeviktig :)
Jeg var flink til å veie og måle de første ukene, da fikk jeg et greit forhold til mengde etterhvert. Nå veier jeg sjelden, men tar det litt mer på øyemål. Dette gjør jo selvfølgelig at jeg noen dager kanskje går littegranne over det jeg bør, men jeg går ned i snitt 0,5 - 1 kg i uka. Så lenge det tusler seg nedover jevnt og trutt - og så lenge det fungerer så har jeg gjort det sånn. Her må man nesten bare finne den måten som passer en best ;)
Men uansett så vil jeg anbefale deg å lese boka til den filosofien du velger å følge. Jeg bruker ketolyseboka mi flittig selv om jeg har lest den fra perm til perm flere ganger. Tror det er veldig viktig for å lykkes, og for at kroppen skal få i seg det den skal av de forskjellige tingene :)
viss du laster ned (mat på data) du finner programmet på matportalen tror eg...
der kan du skrive inn foreksempel 50 gram pr grønnsak du vil ha i salaten din, så finner du ut hvor mye kh det blir av det i den salaten, da kan du jo bare ta det du vil ha og spise det gjennom dagen...
Det beste for kroppen er å få i seg varierte grønnsaker, vi trenger så absolutt de vitaminer og mineraler grønnsaker inneholder.
Det er bedre å ligge mellom 15-20 karber daglig, enn under 15. (Mye også pga vitaminene og mineralene)
Viss du bruker litt tid i starten på å veie, telle og regne, så vil det etterhvert sette seg i fingrene. Og det blir mye lettere å ta det på feelingen også :ja:
Både rømme og fløte har 2,9 karber pr 100g. Det står på boksene.
Det er viktig å lese varedeklerasjonen på det man kjøper.
Du kan spise bacongull og baconsvor, men vær obs på at det inneholder salt, og salt binder vann. (Når jeg spiser det, må jeg drikke mer vann et par dager for å få det til å løsne.)
Masse vann er viktig, hjelper både forbrenningen og utskylling av avfallstoffer.
Bruk oljer og smør i matlagingen, ikke vær redd for å bruke mye.
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.