Eller, Wikipedia har fortalt meg hva det er, men hvilken vare finner jeg i vanlig norsk butikk som kan funke i stedet? Det nærmeste er det skumma kulturmelk? Kefir?
Det er noen veldig fristende oppskrifter i den nye kokeboka mi, nemlig...
Noen som kan hjelpe, som er gode på amerikanske ingredienser?
Jeg har forsket på det samme, for det beste jeg får er buttermilk bisqiuts (ikke lavkarbo det da....) det er ikke kjeks da, mer myke, scones-aktige. Brukes mye til frokost i sørstatene. Det nærmeste jeg har kommet er kefir eller kulturmelk ja. Ofte inneholder oppskriftene baking soda, som er omtrent som natron, og trenger syrnet melk for å reagere.
Da prøver jeg meg frem med kefir/kulturmelk. Takk! Da skal det bli nammevafler fra South Beach-kokeboka mi. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.