< Tilbake til oversikten

Buttermilk, hva er det?

#1

martefie sa for siden:

Eller, Wikipedia har fortalt meg hva det er, men hvilken vare finner jeg i vanlig norsk butikk som kan funke i stedet? Det nærmeste er det skumma kulturmelk? Kefir?

Det er noen veldig fristende oppskrifter i den nye kokeboka mi, nemlig...

Noen som kan hjelpe, som er gode på amerikanske ingredienser?


#2

LilleVille sa for siden:

Jeg har forsket på det samme, for det beste jeg får er buttermilk bisqiuts (ikke lavkarbo det da....) det er ikke kjeks da, mer myke, scones-aktige. Brukes mye til frokost i sørstatene. Det nærmeste jeg har kommet er kefir eller kulturmelk ja. Ofte inneholder oppskriftene baking soda, som er omtrent som natron, og trenger syrnet melk for å reagere.


#3

martefie sa for siden:

Da prøver jeg meg frem med kefir/kulturmelk. Takk! Da skal det bli nammevafler fra South Beach-kokeboka mi. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.