Jædersylte
En boks inneholder 100 gram, som består av 18 gram fett, 0 karber og 14 gram protein. Kalorier totalt = 218
Energi fra fett = 18 x 9 = 162 Dvs. 74,3%
Energi fra protein = 14 x 4 = 56 Dvs. 25,7
Hm.. hvordan skal jeg får noen til å skravle om skaldemansgreier i denne tråden tro? Kanskje hvis jeg forteller om alle ribbene som jeg har kjøpt på Lidl for en billig penge? :)
Ja, kjempegreit. Jeg bare skjærer vekk beina, det er lett, og fjerner det ytterste av svoren. Så skjærer jeg det i små strimler/biter og kjører det gjennom kjøttkverna som sitter på Kenwood-kjøkkenmaskinen.
Skikkelig feit og deilig deig dette. Oppi med masse krydder og en halv boks tørket grønt av forskjellig slag, og kanskje en halv løk eller noe. Masse pepper eller sambal oelek. og litt salt.
Fort gjort å steke opp masse små kjøttboller. De blir jo ikke så himla feite, sånn 70%, men med en klatt majones eller rømme, ja da.. pluss littegrann grønt oppi en nisteboks til lunsj.
usj.. nei.. gikk opp 2-3 kilo forrige fredag, og de er nesten vekke igjen. Er så lei av 102, nå vil jeg snart ha noe som begynner på 9 i alle fall, det er jaggu meg ille nok. Men jeg kjenner litt på klærne, det er godt.
Jeg har elsker løvbiff med masse ost på. Fant oppskriften i skaldemans siste bok GI-null. Stek løvbiff ha på noen biter ost (gjerne blåmuggost) brett biffen over osten og la det hele smelte. Jeg spiser 2 sånne løvbiffer til et måltid, kan også spises kald, og er lett å ta meg seg.:)
I dag spiste jeg en halv boks med tine kremost m krydder, fant ut at forholdstallet var på rundt 3.. litt usikker på denne osten, men tror det stemmer at jeg kan spise det. Veldig enkelt, spiste rett fra boksen jeg.. enkelt å ta med også.:rolleyes:
Bare ha den oppi stekepanna og tilsett det man måtte ønske og det du har i kjøleskapet. eks: Løk, rømme, tomatpure. Krydre godt, og du får en knallgod fyll inn passende navn til retten her med frivillig salat til. :D
Jeg pleier å kjøpe familekjøttdeigen på Rema 1000. Den er billigst og har mest fett.
Det er sånn mat jeg ikke tør spise... :lol: Minner meg litt om en boksemat-type som het Turistproviant. Vet ikke om den ekstisterer enda. Prøvde å søke på nettet, men fant ikke bilde av boksen. Da jeg jobbet i dagligvareforretning for 25 år siden var det bare gamle gubber som kjøpte Turistproviant. :lol: Ikke søren om jeg ville smake.
Når jeg tenker etter, så var det faktisk mange gamle gubber som hadde et helt perfekt lavkarbokosthold når jeg var ung. :rolleyes: :lol:
Hehe kjøpte en sånn boks da jeg skulle begynne på Skaldeman (men så er jeg en gubbe også da ;)) - Trondhjems Turist proviant fra Rieber "Siden 1900" :) Den har k-p-f-kc 4-13-12-180. Har ikke åpna'n og veit ikke hvordan den smaker ennå.
Men hva smører du den på...? Jeg spiser verken brød eller knekkebrød!! Kjøpte faktisk en boks i dag, men vet ikke helt hva jeg skal ha den på :confused:
Middag for den late:
Stek 3 pølser av typen: "Bratwurst" røkt 250g. Kjøpes på Rimi.
100g= 214 kcal, 12g prot, 1g karbo, 18g fett.
Blomkål-stappe ved siden av om du kan.
Hei, Jeg har nettop startet på et prosjekt: Unnvære alt som heter karbohydrater da jeg er insulinresistent, og da har jeg hørt at å kutte ut karboer er bra( Vil gjerne forebygge fedme, siden jeg i det siste har merket at vekten har økt.. )Jeg er ikke direkte feit ennå, men har noe ekstra rundt magen og innside lår, sliter med å få det bort.,.. Min verste frykt er å miste kontroll over meg selv. Noen som synes Skaldemans livsstil funker? Når vil jeg merke at det begynner å hjelpe/gå ned? Kan jeg spise vanlig Norveiga hvitost? Til frokost spiser jeg egg og bacon, men man må da bli ganske lei av det tilslutt? Ide til alternative frokoster som er godt og ikke inneholder karbohydrater, som er godtatt i Skaldemans mat.? Setter pris på svar!:)
Jeg har begynt å spise mer "middagsaktig" til alle måltider nå. Funker veldig greit, men det er en liten terskel å trå over når man skal spise middag til frokost for første gang ;) Jeg ble fort lei egg og bacon, så dette funker veldig bra for meg iallefall :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.