~kiki~ sa for siden:
Jeg fant en sukkerfri sjokolade med Maltitol i dag. Kan jeg spise den?
Det står: Karbohydrater per 100 gram: 46 gr,derav maltitol 43 gr. Er maltitol ok på ketolyse? (bortsett fra fare for magetrøbbel:p)
~kiki~ sa for siden:
Jeg fant en sukkerfri sjokolade med Maltitol i dag. Kan jeg spise den?
Det står: Karbohydrater per 100 gram: 46 gr,derav maltitol 43 gr. Er maltitol ok på ketolyse? (bortsett fra fare for magetrøbbel:p)
wegie sa for siden:
Den kan du spise ja. Maltitol er sukkeralkohol og regnes dermed ikke som karber :)
~kiki~ sa for siden:
Tusen takk for svar.:) Trodde det var slik, men er vant til at det står "herav sukkeralkoholer" i innholdsfortegnelsen, ikke bare navnet på søtstoffet, så ble litt usikker.
Da er lørdagssnopet i boks allerede da.:D
Demithor sa for siden:
Så var det det med å passe på at lørdagssnopet ikke blir hverdagssnopet da... :rolleyes:
Tusta85 sa for siden:
MEn pass på... Maltitol er lakserende.
~kiki~ sa for siden:
Ja....Derfor sparer jeg den til lørdag i steden for å spise den nå og kjøpe ny på lørdag.:D
Bugs sa for siden:
Det fins jo sjokolade med splenda også! Det er ikke ille for magen.
~kiki~ sa for siden:
Å? Hvor da? :nybegynner:
Bugs sa for siden:
[Reklame]
~kiki~ sa for siden:
Takk takk, Bugs!:)
MorStine sa for siden:
For meg er det overdreven bruk å i det heletatt ete sjokolade med matitol. Får ett opprør uten like i magen, eter jeg mer enn fire ruter får jeg diare.
Dilly sa for siden:
Jepp, stemmer. Jeg spiste 3 barer i ett jafs og ble sittende på
nordlandsjenta sa for siden:
har lest flere ganger her inne at folk er blitt dårlig av sjokolade med maltitol, så satt nesten å venta på at jeg skulle renne på do når jeg hadde inntatt sikkert 50gr sjokolade... men merket ingenting... heldigvis...:p
Smula sa for siden:
Støtter Mor Stine og Dilly her - jeg ble også mega-dårlig etter bare et par biter med maltitol.
Det er best å starte meeeeeget pent og forsiktig til du finner ut om du tåler det eller ikke.
LilleRosin sa for siden:
Er det den fra Anton Bergh?? Den fant jeg i går også. Og det står akkurat det samme på den..... Karbohydrater pr. 100 gram: 46 g, derav maltitol 43 g.
~kiki~ sa for siden:
Ja, det er den LilleRosin.:)
Skal starte forsiktig ja. Godt mulig jeg reagerer på det søtstoffet, jeg reagerer hvertfall på de søtstoffene som er i sukkerfrie pastiller og tyggi. (spiser ikke tyggi nå altså, men før) 2-3 biter er nok. Jeg må ikke på do, men får enorme mengder luft i magen.:rolleyes:
LilleRosin sa for siden:
Jeg smakte litt på den i går. Var kjempegod! :D
~kiki~ sa for siden:
ummmm, :gleder meg til lørdag: :D
Mumse sa for siden:
Kan noen fortelle hva slags sjokolade dette er, og hvor får jeg kjøpt den?
Gerd sa for siden:
Samme spiste jeg i går også :ja: Jeg kjøpte min på meny.
Har ikke fått noen reaksjon på maltiolen ennå :)
~kiki~ sa for siden:
Mumse: Jeg kjøpte den på en Mix-kiosk, heter bare Anton Berg dark chocolade, sugarfree, er vel 45 gram tror jeg.
LilleRosin sa for siden:
Jeg kjøpte også på Meny. Flott at det er kommet ett alternativ! :)
Mumse sa for siden:
Kiki: Tusen takk, nå er påsken reddet!
MorStine sa for siden:
Hah... Jeg gir denne en sjanse, jeg... Kjøpe på lørdag...
Og vet dere hva jeg fikk lyst på nå? SJOKOLADEMUS:sikle: Har aldri likt det før, og liker det sikkert ikke nå, ikke tenkt til å finne det ut altså. SJOKOLADEMUS eller BAMSEMUMS har jeg lyst på.
Tusler og lager meg lunsj jeg...:flink:
MorStine sa for siden:
Ah... Mumse sin skyld, var nok det nicket som vekte bamsemumstanken min...
:D
Bugs sa for siden:
Jeg syns den ikke var noe særlig god i det hele tatt:(!!!!
Fins nok av andre gode sukkefri sjokolade!!
Men alle kan jo ikke ha samme smak:)
~kiki~ sa for siden:
Haha. :lol:
michij sa for siden:
Ingen slår den mørke sjokoladen fra marabou. Den er utrolig god, selv om en får litt vondt i magen av en hel plate. Men det er denne verdt. Men godisen fra Sverige er ikke verdt så vondt i magen jeg fikk, heheh.
sol-cellen sa for siden:
Dette er en sannhet med modifikasjoner. Noen kan spise maltitol uten problemer, men mange opplever å få stagnasjon i vektnedgang og mageproblemer.
Les artikkelen "Why Maltitol is Often More Trouble Than It's Worth":
lowcarbdiets.about.com/od/nutrition/a/maltitol.htm
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.