Kom over oppskrift til ovnsbakt løk...og, den må jo bare deles. Deilig tilbehør til MYE, spes kjøtt - men, også kylling og fisk..! Dette er garantert en smaksopplevelse - løken smelter på tunga!
[font=Comic Sans MS][/font] Du trenger (til 4 pers):
[font=Comic Sans MS][/font] 4 store løk 2 hvitløksfedd 1 kvist frisk rosmarin olivenolje 1 dl kremfløte 1 dl revet parmesanost salt og pepper 4 skiver bacon
[font=Comic Sans MS][/font] Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell løkene og kok dem hele i ca 15 minutter. La dem avkjøles. Skjær toppen av løkene og grav ut innmaten. Sett løkene på et stekebrett. Hakk innmaten fint. Skrell hvitløken og hakk den fint. Hakk rosmarinen. Varm opp en kjele med litt olivenolje i. Tilsett hakket løk, hvitløk og rosmarin og fres det noen minutter. Hell i fløten, og gi det et oppkok. Ta kjelen av varmen og rør i revet parmesanost. Smak til med salt og pepper. Fyll løkene med røren og surr en baconskive rundt. Stek løkene i ovnen i ca. 25 minutter.
[font=Comic Sans MS][/font] ...så er det bare å nyte og ta i mot hyllesten!!:D
Mmm dette er såå godt! Jeg brukte rødløk sist, men i min oppskrift stod det ingenting om å koke løken først, så jeg slet litt med å få ut innholdet. Er det lettere å få ut om man koker den først?
Jeg har aldri prøvd å skrape ut av en ukokt - men, vil helt klart tro at det er lettere når den er kokt, for da er den jo mykere...! Tror også det er viktig at løken får avkjølt seg etter kokinga sånn at den ikke blir FOR myk, om du er med meg:p
Ja du har nok helt rett. Heldigvis, for jeg ELSKER løk i alle former og bakt løk er jo en nytelse, men jeg har laget det sjelden nettopp fordi det er så vanskelig å få ut innholdet av en rå løk, hehe. Fant oppskrift i ketolyseboka, ganske lik din, men der stod det altså RÅ løk, ikke kokt. Men da koker jeg den neste gang. Må prøves ut i morgen!! Bakt løk kan fylles med kjøttdeig også, som et eget måltid. :sikle:
MMmmmm...det hørtes deilig ut (m kjøttdeig altså) - sikkert MYE man kan gjøre ut av dette! Fortell hvordan det går med deg og den kokte i morgen da!!:D
Nå har jeg prøvd, og jøye meg - løken må KOKES ja! :p Mye lettere å få ut innholdet på den måten. Ikke rart jeg har slitt, men så stod det ikke i oppskriften min at den skulle kokes heller.
Nam nam, dette er såå godt. Jeg er løkoholiker på min hals altså! Vi spiser sikkert et par kg løk i uka her i huset. I tillegg til minst en halv stor hvitløk per. dag i gjennomsnitt.
Jeg sprøstekte litt bacon og hadde oppi fyllet. Og siden jeg hadde kyllingfilet ved siden av, og ikke fikk alt fyllet oppi løkene, laget jeg kyllingruller. Legger filetene i en stor pose og presser/slår de flate. Så smurte jeg resten av fyllet på og rullet de sammen til kyllingruller. Har lagd slike ruller før, og kyllingfiletene kan jo fylles med akkurat det man har lyst på.. Greit som en forandring, og går veldig fint å servere til besøk :) gjerne med bacon rullet rundt om det passer med smaken inni.
Og bacon passer da til alt :D:D nesten i alle fall
Mmmmmm....deeeeilig!:sikle: [font=Comic Sans MS][/font] Steker du kyllingen i panna eller i ovnen...? [font=Comic Sans MS][/font] Jupp - bacon passer til absolutely e v e r y t h i n g !!!!:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.