Etter flere år med div slankekurer som ikke fungere er jeg blitt hjernevasket i forhold til fett! Fett er fy, æsj og kjempe skadelig......har vel fått en aldri så liten fettforbi!
Trenger derfor råd om hvordan få i meg nok fett, og hvilken type fett! Her må alt inn med teskje!
Rart med hvor fast noen ting sitter i oss.. Jeg kjenner at jeg fremdeles har lett for å tenke nå er jeg er "flink" om jeg ikke spiser meg mett en dag :o
Mindre kalorier inn gir vekttap... Har opplevd i 20 år at det ikke stemmer med min kropp. Men "hjernevasket" av meg selv og andre til å tro at det er bare noe jeg innbiller meg.
Er mange gode tips her inne om fett da :)
Selv er jeg veldig glad i cocosa, og har en skål stående på kjøkkenet og spiser 1 ts eller 3 stadig vekk (i øyeblikket med bringebær i - nam). Har ostehøvel og bruker på smør. Så tar en skive over maten jeg har laget. Liker smaken jeg da. Har begynt bruke rød palmeolje og rører det f.eks inn i kjøttdeig til kjøttboller. Masse lykopener og betakaroten i tillegg til fettet. Eller EV olivenolje over litt salat eller maten.
Det går an å forandre tankene, men siden de har fått slå rot uimotsagt så lenge tar det litt tid. Hardt arbeid, men verdt det :)
:) kom bare på et par ting til jeg ville nevne. Mange gode kaldpressede oljer ute i handelen altså, som kan brukes til å gi smak på salater eller grønnsaker f.eks. Bare pass på hvor mye, eller lite helst, de tåler å varmes. Jeg heller gjerne litt på når maten er på tallerkenen.
Nøtter er jo også en god fettkilde. Jeg tar gjerne noen macademianøtter, og kjører de i hakkeboksen til stavmikseren til jeg får et nøttesmør. Tar en osteskive og ruller rundt 1-2ts av nøttesmøret. Synes det er veldig godt og mettende !! eller tar et økologisk eple og skjærer i skiver (funnet ut at det ikke trigger mitt søtbehov..) og smører godt med nøttesmør på epleskivene :p men nøtter kan jo godt spises som de er også
Fett fra fiskeverden er bra
Mettet fett som smør, fra kjøtt, kokosfett, i melk er bra
Enumettet fett fra oliven og raps er også bra. Kjøp de kaldpressede variantene for de er ikke varmet eller vært borti kjemikalier
Dropp det meste av de flerumettede som soya, mais, eller andre oljer som trenger varme eller kjemi til å bli presset ut.
Dropp alt som begynner på margarin.
Husk at bare 100% mettet fett er naturlig beskyttet mot å harskne. Det er vel kun kokosolje som er slik. Alt annet må du holde kaldt og mørkt om du skal lagre det. Det betyr også at bare mettet fett tåler steking. Kokos eller smør går bra, men ikke bruk for mye varme uansett. Proteiner, fett og karbo endres ved oppvarming. Stek på lav varme, bruk lokk, dampe, etc..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.