< Tilbake til oversikten

Fylte og stekte auberginer

#1

Gerd sa for siden:

Fylte og stekte auberginer
4 porsjoner
[font=Times New Roman][/font]
2 stk. auberginer
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
[font=Times New Roman][/font]
Fyll:
2dl raspa blomkål
2 ss smør
1 liten løk
2 fedd hakket hvitløk
2 store ferske sjampinjong i små biter
1/2. squash i terninger
½ boks hermetiske tomater (Landlord)
1 liten chili i små biter
smak til med salt og pepper
-parmesan
[font=Times New Roman][/font]
Fremgangsmåte:
Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
[font=Times New Roman][/font]
Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:
[font=Times New Roman][/font]
Fres grønnsakene myke i oljen.
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av fyllet, som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det tilbake i stekeovnen til osten har smeltet.
[size=3][/size]
Passer til stekt kjøtt og kylling, eller som en rett for seg selv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.