< Tilbake til oversikten

Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade

#1

Pearl sa for siden:

Er svært forelsket i cocosasjokoladen som det verserer oppskrift på her inne. :hearts::hearts: En fantasisk måte å få i meg nok cocosa på. Men ble litt sjokkert i butikken idag da jeg oppdaget at det var stor forskjell i karbohydratinnhold på mørk sjokolade. Har en hjemme fra før som er en ekstra mørk sjokolade (økologisk til og med) 87 % kakao. Denne inneholder 36,6 g karbo pr. 100 g. Den med minst karboinnhold jeg fant i min butikk var 86 % kakao og inneholder "bare" 19 g karbohydrat. Jeg forstår ikke hvorfor det kan være så stor forskjell når kakaoinnholdet er likt. Men til skrekk og advarsel, følg med på næringsinnholdet.


#2

medas sa for siden:

Du må huske på å trekke fra sukkeralkoholene. Om det står Karbohydrat, herav sukkeralkoholer så og så mange prosent, skal det trekkes fra karbene:)


#3

Justina sa for siden:

Det er vel skjelden sukkeralkoholer i så mørk sjokolade?


#4

Nille sa for siden:

Det er stor forskjell i sukkerinnholdet. Derfor forskjell i karber.


#5

Smula sa for siden:

Det må jeg si...! :eek:
Det er Freias Premium Dark som har 19, ikke sant?
Den her jeg brukt til Cocosasjokoladen min og da blir det den fremover også.


#6

Iset sa for siden:

Freia Premium har 19 karber i hele plata ja. 86 % altså. Den med 70 % har rundt 35.


#7

Pearl sa for siden:

Ja, det er Freia Premium dark.


#8

Pearl sa for siden:

WoW. Jeg fant en med enda mindre karbohydtater. Cloetta Mørk choklad 72%. Inneholder 35 gram karbohydrater, hvorav 25 gram sukkeralkoholer. Da blir det vel bare 10 gram igjen.

Jeg klarer ikke å la være å sjekke sjokoladene når jeg går forbi. :_plystre:


#9

Smula sa for siden:

Hva inneholdt den i tillegg, da? Maltitol!? :eek:
tar et skritt tilbake


#10

MorStine sa for siden:

Sikkert, slik at vi ikke kan spise den... Meeen jeg vil kanskje prøve en bit:sparke:


#11

Pearl sa for siden:

Den er søtet med maltitol og sukralose. Betyr det at vi ikke kan spise den? Jeg hadde tenkt å smelte litt sammen med cocosa og slenda.


#12

Iset sa for siden:

De som ikke havner på do med fødselsmerter av maltitol kan spise den jo. Jeg er desverre ikke en av dem. :p


#13

MorStine sa for siden:

Ikke jeg heller- egentlig:rolleyes:


#14

sma sa for siden:

Usj, maltitol ja. :rolleyes:
Går greit med noen biter, men ikke mer enn det. :D

Heldigvis så syns jeg det går greit med 86% sjokkisen også da. :)


#15

Pearl sa for siden:

Da er visst jeg en av de heldige. Ingen dobesøk på meg. :stortsmil


#16

Smula sa for siden:

Er det maltitol i dem går jeg i en STOOR ring utenom, ja - på lik linje med Mor Stine og Iset.
Nei, da holder vi oss til Premium Dark, tenker jeg - synes egentlig at 86% er den som funker best med Cocosa likevel. Og jeg som ikke kunne fordra mørk sjokolade før! :D
Jeg lurer på hva jeg ville synes om vanlig melkesjokolade nå...?


#17

Eirian sa for siden:

At det var noe skikkelig søtt klin.
Jeg fikk en melkesjokoladebit i hånda, bokstavelig talt, for en stund siden, og pga. omstendighetene måtte jeg bare spise den. Det var ikke noe godt nei, tungen krøllet seg fordi det var så søtt, og smaken var skikkelig kvalmende. Jeg blir nesten uvel av tanken.

Skal sjekke de mørke jeg finner i helsekosten neste gang jeg er innom, jeg spiser bare sjokkis som utskeielse og da har jeg ikke brydd meg om karbene.


#18

Smula sa for siden:

Jeg hadde samme reaksjon på en hjemmelaget fudge her over nyttår. Holdt på å gå i gulvet, så søtt var det! :eek:
Kanskje best å ikke utfordre skjebnen....


#19

CHESS sa for siden:

Har lest hva dere alle har skrevet om maltitol. Kjøpte idag en sukkerfri
sjokolade på Rema,Anton Berg ,Inneholdt 46 KH pr 100 gr,hvorav 43 av
disse er maltitol. Kom da fram til at 100 gr sjokolade er 2 KH. Er dette rett?
Har spist hele plata på 45 gr jeg !! Klarte ikke å holde meg....
Bare det ikke blir noe magetrøbbel, men da har jeg kanskje lært!


#20

matmor sa for siden:

men kakao da? Har laga meg en kopp kakao et par ganger, når suget har blitt for sort, og har brukt kakao, melk og natreen med litt kanel i.


#21

beate sa for siden:

Veldig mange her inne som ikke skal drikke melk da vettu. Har selv prøvd soyamelka, men må ærlig talt si at jeg synes melka er kvalmende vannaktig. Men jeg ser også inne på forumet her at det kan gå an å blande fløte og vann, men vet ikke hvordan det smaker jeg da :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.