Ta en titt på denne artikkelen, får ikke dette til å stemme med min egen oppfattelse. Har noen som har gått på en ketogen diett over tid noen synspunkter til det her? Selv er jeg forholdsvis fersk!:confused:
Har skumlest og det eneste jeg fikk tiil å stemme er pkt 2 om at du vil føle deg dårlig når kroppen skrur over til fettforbrenning.
Ellers har jeg totalt motsatt erfaring av det som står der: imunforsvaret mitt er mye bedre, insulinen min er kjempestabil og disse bivirkningene de snakker om er totalt fraværende.
IForm er et blad som synes at karbohydrater er en super greie og mener selv de har den eneste rette sannhet.
Nemlig. De har et fokus på at mettet fett er veldig usunt, ergo er det ikke helt den store vitsen for oss lavkarbere å høre på dette. De har tatt sitt standpunkt, vi har tatt vårt.
punkt 2 kanjeg skrive under på, det kan de fleste... så må vi hoppe til 9... vond kropslukt, vi er ganske mange som flyr rundt med EKSTREMT dårlig ånde... men de andre "duftene" har jeg ikke kjent noe til.
en annen ting i pungt 9 som jeg er usikker på er leverfunksjonen. Jeg har testet leververdiene gjevnlig i en del år... og det viser seg at fra jeg startet på ketogen kost for 5 år siden så har den steget jevnt og trutt.
leververdiene skal være mellom 8-46 for å være innen for normalen, min steg opp 70 som den var i januar. Men om dette kommer av kosten... det veit jeg jo ikke.
Resten av greiene har jeg ikke merket noe til... ennå. Men jeg har "bare" 5 år med ketogen kost bak meg... veit ikke hvilken tidsperspektiv dette er basert på
artikkelen slutte med å gi fine råd hvis man ønsket å stere med en slik diett og det var jo positivt :)
Hehe, er en diskusjon der : www.iform.no/forum/index.php/topic,46535.0.html som viser litt hva slags oppfatning mange har:)
Jeg var hos legen min idag og oppdaget at hun anbefaler lavkarbo diett til sine pasienter, ble svært positivt overrasket:)
Bra! Min lege er også positiv til det, og flere og flere leger anbefaler lavkarbo nå. Atkins var lege, Kwasniewski er lege, Lutz var lege ... Flere av de store pionerene innenfor lavkarbo er/var leger eller ernæringsfysiologer. Lutz har brukt sin kostholdsmodell (som kan ligne på Atkins, men kanskje enda mer på OE) på over 15.000 pasienter med fantastiske resultater. Atkins også, han var til og med hjertespesialist. Synes det er rart at ikke folk skjønner at pasientene må ha dødd som fluer om mettet fett var skadelig? :cool:
Hun har vel bakdeler og fordeler hun som alle andre...
Men hadde hun stilt opp som instruktør på treningstime hos oss, (stort studentssportsenter uten bolere, babes og med absolutt ingen fancy fakter i hele tatt) så hadde folk begynt å le...
Sorry...
Og nei, jeg er ikke enig med henne. Dette er useriøs journalistikk, og mangler det meste for å bli tatt på alvor... Men så er det vel en grunn til at dette står på iform.no og ikke kommer på dagsrevyen og da;)
Jeg kjenner meg igjen på svært mange punkt jeg. Men så har jeg ingen intensjoner om å leve på et ketogent kosthold over lengre tid, og driver med jevnlige oppkarbinger.
No shit. Uken før eksamen introduseres en del karbohydrater igjen.
Jepp!
Omega 3, C-vitaminer, og grønnsaker med lite karbs og mye antioksidanter
Javel? Jeg trodde at insulinfølsomheten økte ved kutt i karbs jeg, og at det derfor anbefaltes insulinresistente pasienter...?
Er nå andre hormoner som spiller inn enn insulin, og som sagt, gjør oppkarbinger
Dette har jeg merket godt på trening, men gjelder ikke bare ketogene dietter, men dietter generelt. Går man i minus, tærer man på overskudd på trening.
Fair
Spiser ikke så mye mettet fett, og spiser mye omega 3
Joda
Utelukket for meg som kun gjør dette for å gå ned i vekt og skal over på mer grønnsaker og frukt og fullkorn senere.
Tull og tøys... nå er jeg en lavkarber, men likevel...
Stort sett en myte, kroppen lager den glukosen hjernen trenger.
jeg følte meg mye bedre med en gang
Det er mer som bruker glukose, feks bakterier, og nok av fett som er bakteriedrepende
Nei så mye belegg det er for at høye insulinnivå skaper ufølsomhet, så dette er vås
Tull og tøys, proteiner hever også insulinet. Karbo trengs ikke for muskeloppbygging, men det kan hjelpe en liten bit til sammen med protein
Jepp, med null glukogen så er det vanskelig å gi 100% i feks noe utholdenhet, det går ikke an å drive anaerob fettforbrenning, ergo kan man bare drive aerob aktivitet, men den kan være på et ganske så høyt nivå.
Om man spiser masse protein så dannes det mer urinsyre, fett virker ikke slik. Det finnes ingen belegg for at både 2 og 3g protein pr kg kroppsvekt er noe problem for en frisk nyre.
Ja hva mener man her ? Si en usannhet nok ganger så blir det sant ?
Nei søren heller ! Aldri har magen virket mer stabilt enn etter at den kun får fett protein og grønnsaker. Går som en klokke.
Ja-ja nå lurer jeg på hva forfatter mener man spiser i en ketogen diett...egg, melk, kjøtt og grønt har ikke vært farlig før...
Har aldri trent så bra som etter at jeg begynte på lavkarbo! Ligger nær ketogen diett. Stod opp kl 04 for å sykle litt i stua før jobb, jeg! Har masse energi uten karbo! Trives med dette! Hvorfor spise mel, sukker og slike ting som "messer" med systemet!
Ang punkt 5, så kan det KANSKJE være aktuelt for jenter med pcos? Siden det høye insulin-nivået (på glykolyse) påvirker eggstokkene til å produsere testosteron, med alle de festlige effektene det medfører for den gjengse kvinne... Å få mindre hirsutisme, mindre magefett etc og mer kvinnelige former av den mer aksepterte proporsjonen, om det er en uheldig effekt av ketolyse så kan man jo si det. PCOS-jentene protesterer kanskje... Jenter uten pcos bygger som kjent vanskelig store muskler fordi vi ikke har nok testosteron.
Det kan vel også sies (på spøk)at som DIETT er vel en ketogen vekttaps-diett kjempe uhensiktsmessig for pcos-jenter, siden mange endelig blir gravide og dermed ikke kan følge den over tid (men fedonkosthold istedenfor)... :D:D Om det skulle være en dum ting kan jo diskuteres :p
Kavkarbo er bare digg. Selv om jeg ikke vil ned mer...og ikke får til å slutte...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.