< Tilbake til oversikten

Overspising pga ketolysebrød!

#1

Clarissa sa for siden:

Fant oppskriften på lollypop-brødet for noen dager siden, og laget en egen versjon av det, med litt mer nøtter og frø, og uten å bløtlegge linfrøene, men knuste de med stavmikser.

Brødet ble knallgod, og har spist noen skiver av det hver dag. :p

MEN: av en eller annen grunn så fungerer brødet for meg som en trigger for overspising.

I dag har jeg f.eks sprengt banken, og spist nesten 2000 kalorier. :eek: :eek:Jeg vet at man trenger ikke å være så nøye med kaloriene når man spiser under 20g karbo pr dag, men nå er klokka bare litt over tolv, og jeg har allerede spist over dagsbehovet mitt. :o

Har altså spist:

-4 skiver ketolysebrød med bremykt og gräddost
-2 spiseskjeer cocosa
-120g skinkestek
-to ringer rød paprika

  • 50g pinjekjerner som snacks

Slankeprosjektet mitt føltes faktiskt mye riktigere før jeg begynte å spise brød igjen. Da hadde jeg ingen problemer med å holde meg på minus 500 av dagens energibehov.

Ser ingen annen grunn enn å slutte å spise brød. :mad:
Med mindre noen kan komme med andre forslag..?


#2

Smula sa for siden:

Jeg ser seriøst ikke problemet ditt.
Når du vet at du ikke skal telle kalorier, hvorfor henger du deg opp i det da?

Nå vet ikke jeg når du stod opp idag, men hvis du har som undertegnede, vært våken siden 6-7 i dag morges, er da ikke 4 brødskiver så hårreisende. To til frokost og to til lunsj, hva? Det kan knapt kalles for overspising...

Du nevner at du har bare holdt på med brød-spisinga i et par dager, så da ville jeg ihverfall ikke få panikk før jeg hadde konkrete bevis for at brødet stagnerer vekta.


#3

Iset sa for siden:

Jeg ville også sett an vekta, faktisk lå jeg på nesten 4000 kalorier DAGLIG da jeg prøvde ut Skaldeman. Raste ned 10 kg på 8 uker, trente ikke en dag! Kalorier har ofte lite å si.


#4

Clarissa sa for siden:

Problemet er at selv om man ikke skal være så nøye med kalorier nå, så har jeg faktiskt spist allerede 2000 av dem i dag, mellom kl 10 og 12... Stod opp kl 8, og regner med å legge meg etter midnatt inatt, så hvis jeg spiser middag og kvelds i dag, så da kan du regne ut selv...

Og det brødet er så godt at jeg kommer antakelig til å spise mye av det hver dag, og da blir det ikke plass til så veldig mye annet. Og nei, jeg spiste alle 4 skivene i EN jafs.

Men Iset; går det altså an å spise 4000 kcal pr dag og rase ned i vekt... Oi, det høres voldsomt ut. Må kanskje ta en liten titt på denne skaldemann....

Dagens saldo hittil er altså 160g fett, 80g proteiner og 20g karbo. Hva burde jeg spise mer av i dag; fett eller proteiner?


#5

Sol sa for siden:

Jeg har også erfart at jeg blir litt hekta på det brødet. Kjempegodt med smør og ost, foreksempel. Og da spiser jeg mer enn jeg egentlig vil. Derfor har jeg det bare tilgjengelig i ny og ne, for jeg får også angst dersom jeg tror jeg spiser for mye.


#6

Iset sa for siden:

Ja det går an, tydeligvis. Skaldeman selv mener at kalorier er bortkastet å ta hensyn til, så lenge man spiser riktig. Og det stemmer jo på flere av oss.

Dersom du vil ha ned antall kalorier (jeg skjønner ikke hvorfor om ikke vekten stagnerer altså) så kan du vel ha magrere pålegg på brødet? Men du kan selvsagt kutte det ut, man MÅ jo ikke ha brød, og jeg ville heller kuttet ut brødet enn å kuttet ned på fettet, selvsagt.

Men du, ikke tell kalorier. Glem kaloriene. Tell karbohydratene og glem resten. Ellers blir det bare manisk.


#7

Millsi sa for siden:

Oj jeg aaaner ikke hvor mange kalorier jeg spiser hver da..haha!


#8

Princez sa for siden:

Hehehe... nei jeg er redd jeg hadde fått sjokk hvis jeg begynt å telle dem!!:eek:


#9

Smula sa for siden:

Ja, hør på Iset - glem kaloriene. En ting mindre å tenke på.

Dessuten ifølge din egen teori: Hvis du spiser påpass mye tidlig på dagen, vil du da spise mindre senere på dagen og da jevner det hele seg ut.
Tror foreløpig du skal ta det hele helt mañana, jeg.


#10

Bayone sa for siden:

Jeg har også blitt hekta på det brødet, men spiser det bare til lunch på jobb. Frokost spiser jeg sjelden, evt. en liten neve med mandler. Resten av måltidene er jeg hjemme og har andre alternativer ;)

I begynnelsen hadde jeg også problemer med å ikke tenke på kcal og fett siden jeg har gått på GR flere ganger. Men etter at jeg så at vekten raser nedover så har jeg innsett at jeg bare må slutte å tenke på kcal :D

Det jeg reagerer på er at du har kommet opp i 20 karb før kl. 12, hva skal du spise resten av dagen da? Kanskje du skal begrense til 2 skiver pr. dag?


#11

Millsi sa for siden:

Klarer ikke å skjønne hvor alle karbene er he jeg d.. Paprikan? Brødet er da ikke så fullt av karber. Og ikke skinken heller..


#12

Sol sa for siden:

Jeg driver også og sjeler litt til kaloriinntaket. Har begynt å legge inn matinntaket på diett.no for å forsøke å fine riktig balanse mellom karbo-fett-protein. Mulig at jeg blir for opptatt av dette, for jeg ender ofte opp med å synes at jeg har spist for mange kalorier (rundt 18-1900 pr dag - ominimum 75% fett).

Egentlig blir jeg altfor stressa på å ta kotroll over matinntaket på denne måten, så kanskje jeg skal gå tilbake til å bare registrere karbene og sørge for tilstrekkelig med fett....Trenger gode råd, for vektmessig skjer det svært lite på denne kanten.


#13

Karin sa for siden:

Jeg klarte ikke å se hvor alt fettet og alt proteinet var heller!


#14

Clarissa sa for siden:

Som sagt så slenger jeg litt extra i brødet mitt, dvs valnøtter og pinjekjerner, og mer olje enn i det opprinnelige oppskrifter. Dermed så blir det ca 2g karbs pr skive.

Og så glemte jeg å nevne at jeg blander litt mørk sjokolade i cocosaen, for ellers så får jeg den ikke ned...

Og det er litt mye karber i pinjekjerner. Må slutte å spise de...

Pluss at rød paprika har faktiskt ganske mye karber det og.

Legger inn all maten i somebody.no, og dermed så får jeg vite innholdet av spisingen min ganske nøyaktig.

Det er en del fett i brødet, og i tillegg er det masse fett i pinjekjerner og gräddosten. Og cocosan selvsagt. Og skinkesteken var med fett.

Proteiner er det masse i brødet, kjøttet og osten.


#15

Eilan sa for siden:

Hei du, hvor lenge har du holdt på? Vanlig at kroppen trenger mer mat i begynnelsen av ketolyse. Dessuten er det mulig at det er en ingrediens i brødet kroppen din VIRKELIG trenger. Da vil den gjerne gjøre hva som helst for å få mer av den. Husker første gang jeg smakte grønne linser (av alle ting!) - absurd. Spiste ikke annet i en uke.

Det der med å telle kalorier har ikke noe særlig for seg. Du vet ikke så mye om hva kroppen driver med i løpet av dagen, kanskje den takler et infuensavirus idag og trenger mer mat. Ikke stress du :)


#16

Romle sa for siden:

Sån jeg har forstått det... Drit i kalorier!! Spis deg mett på hva du vil så lenge du holder deg under 20 KH totalt i løpet av en dag. De fleste av karboene skal komme fra grønnsaker. Ekstra fett tilfører en med tilbehør som rømmedressinger, sauser og oster. Enkel huskeregel.

Jeg spiser ikke brød, da jeg er redd for at det skal trigge lysten på så mye annet, så jeg holder meg til de grove lappene.


#17

Clarissa sa for siden:

Jo, men i ketolyseboka står det at man skal spise seg mett, men ikke mer enn det...;)

Er forresten ikke lappene laget på sånn ca samme oppskrift som brødet... jeg mener, hva er forskjellen om man spiser lapper eller brød... er vel ingen...?:veitikke:

Jeg begynte med lavkarbo for 7 uker siden, og ketolysekuren for 1 uke siden. Har gått ned 2 kg, og det var i løpet av første måned. Har BMI 30; skal ned 13 kg til.


#18

Eilan sa for siden:

Ikke mer enn mett nei. Men i min egen erfaring blir jeg bare mer energisk når jeg spiser "for mye", jeg legger det ikke på meg. Skjønner? Så lenge jeg holder karbohydratene nede. Men jeg skjønner hva du mener med at enkelte matvarer trigger overspising. Kanskje holde deg unna lollypopbrødet en ukes tid og se hvordan kroppen din har det?


#19

Smula sa for siden:

Det skal du ja, men det behøver likevel ikke ha noen relevanse i forhold til hvor mange kalorier du inntar.
Betyr det da at du fortsetter å spise selv om du ennå er mett? For det har du ikke nevnt tidligere, så jeg tror ikke de fleste av oss oppfattet at det var det du gjorde.
Du skal spise til du ikke er sulten lenger, uansett hvor mange kalorier det er snakk om.

Jeg tror forresten både lappene og brødene har omtrent det samme inneholdet, slik at sånn sett har det vel ikke store betydningen... men igjen: Det er vel ikke noe å bekymre seg over før du vet med sikkerhet at vekta stanser av brødet? Har du gått ned 2 kg på en måned, så er det faktisk ganske bra!


#20

Romle sa for siden:

Jo, da.. lappene har nok noe av den samme oppskriften, men det er allikevel ikke brød siden det ikke ser ut som brød.. Hvis du skjønner min rare tankegang ;). Jeg tar opp to stk på kvelden og spiser de dagen etter. Du kan jo dele opp brødet og ta opp to og to du også, så slipper du å føle at du overspiser. Men du har jo gått ned. Synes du har vært flink, jeg...:klem: Men tror du burde legge bort kalloritellingen....Blir mye stress uten grunn på en måte..


#21

Clarissa sa for siden:

Takk allesammen for oppmuntringene!:)

Og ja, jeg HAR problem med det å slutte å spise når jeg er mett... Det er jo egentlig akkurat på den måten jeg skaffet meg disse ekstra 15 kiloene... :o

I dag tok jeg med meg kun to brødskiver på jobb (i tillegg til en stor bit av sjøllaget laksepai og en avokado). Men når jeg kom hjem, så kastet jeg meg straks over brødet igjen, og spiste 4 skiver med bremykt...:eek:

Så jeg tror at det beste for meg er å droppe hele brødet. (Jeg kan jo ikke noe for det at jeg er en sånn kløpper til å bake vidunderlig brød...:geip: )


#22

Eilan sa for siden:

Dropp brødet, du! Er en overspiser selv, og merker at noen matvarer er mindre smarte enn andre. Tortillaene er en utfordring her borte :D


#23

Princez sa for siden:

Hehe.. Det er sikker på grunn av gryende vår i Bergen! Fra Bergen jeg også.. ;)

Hvordan lager du vidunderbrøet ditt da? Gidder du å skrive det her?

Har gått på Ketolyse i 7 uker, uten så mye som å smake en skive!! (eller lapp for den saks skyld..) Spørs vel egentlig om jeg tør det nå når jeg ser hva du erfarer! Hehe..


#24

Clarissa sa for siden:

Princez, vet ikke om jeg har lyst til å legge inn oppskriften på vidunderbrødet mitt her, for jeg vil ikke ta ansvaret for at jeg muligens ødelegger slankeprosjektene til masse folk. :flau:

Har nå selv besluttet å droppe hele brødet, i allefall inntil videre, helt til jeg evt lærer å beherske meg og bare spise 2 skiver ad gangen, istedet for 8 skiver..:eek:

Har altid vært en brødjunkie, og siden dette brødet er det beste jeg har smakt, så vil jeg ikke utsette meg for fristelsen noe mer.:uskyldig:


#25

blåbær sa for siden:

Er sikkert lurt å droppe brødet ja! Det har jeg også gjort, nå steker jeg bare opp lapper, som jeg fryser ned to og to, for å passe på at jeg ikke spiser mer enn de to! Har også problemer med overspising, og brød er helt forferdelig når det kommer til det.


#26

MorStine sa for siden:

Jeg liker ikke Lollipopbrødet, synes det smaker grusomt ( :sorry: )... Men har laget Isetbrødet MYE.
Ser ikke problemet med kaloriene så lenge du går ned. Om du stopper opp kan du jo ev gå igjennom menyen din og ev. prøve uten brød. Har ikke lest hele tråden, bare de først einnleggene pga dårlig tid:)


#27

Clarissa sa for siden:

Brødet mitt er ikke det samme som Lollypoppbrødet, men en egen vri av det. Putta nok litt for mye nøtter og frø inn.. Og bløter ikke opp linfrøene men bruker knuste frø; da blir ikke brødet bløtt, men bare saftig, og man kan spise det med en gang det er ute av ovnen. :sikle::sikle::sikle:

Har gått OPP i uken før og etter at jeg postet innlegget... og det er mest pga brødet.. Har måttet slutta å spise det nå...:hylgrine:


#28

MorStine sa for siden:

Hjelper det ikke å spise mindre av det heller? Bare ei skive til kvelds feks? Eller trigger det bare videre?


#29

Clarissa sa for siden:

Det hjelper helt sikkert å spise mindre av det, men da må noen våkte brødboksen med pistol resten av kvelden... :liste::_plystre::sikle::lol:


#30

MorStine sa for siden:

Hm... Så rart, har aldri opplevd sånn "hang" til noe mens jeg har vært på kuren. Men vi er så forskjellige. Kanskje du bare har karboabstinenser og at "må-ha-følelsen" går over etterhvert:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.