< Tilbake til oversikten

Noen som kan lage?

#1

Mjauritz sa for siden:

Er det noen som lager majones som smaker som majones? Har prøvd endel oppskrifter men de er til å :eek: av. Hjelp mottas med takk:)



#3

Ignite sa for siden:

Distrea, hvor får man kjøpt Hellmanns da? Ukjent merke for meg. :o


#4

Distrea sa for siden:

Hvertfall på maxi, ICA, mega og spar... har ikke sett etter det i andre butikker, men ikke umulig de har :)


#5

Ignite sa for siden:

Takker! :)


#6

LilleVille sa for siden:

De har den ihvertfall på ICA Maxi, Smart Club og sånne litt større butikker. Jeg er ikke enig i at den er så god jeg da, smaker litt eddik....

"Nesten uten karber" er faktisk litt det også. Husk at amerikanerne opererer med "pr serving", ikke pr 100 g. På Hellmans står det at en serving er 1 tablespoon, 13 g. Dvs at hvis det er 0,2 g i en serving (som jo NESTEN er 0) så er det likevel 1,4 pr 100 g.. Vanlig mills tung-majones har vel ca 2,2 hvis jeg husker riktig?

Men for å svare på spørsmålet: jeg har ikke prøvd å lage majones selv, men har stadig planer om det.. Jeg er ikke så glad i olje-smak, så jeg tenkte jeg skulle bruke en mer nøytral olje enn olivenolje, enten raps eller solsikke. Heller la krydder gjøre smaken. 1 ts senep, litt sitronsaft, salt og pepper... Skal melde fra om resultatet blir spiselig :)


#7

Annemora sa for siden:

Jeg liker heller ikke Hellmans; den er for salt og smaker for mye eddik og for lite egg.

Lag en selv: Bruk god, nøytral olje: Raps og vanlig (ikke smakfull jomfru-) olivenolje og flere eggeplommer enn foreslått i vanlige oppskrifter, og utelat eddiken: Sitron er bedre. Mal sennepsfrø, og smak til med salt og bittelitt pepper. Hjemmelaget overgår alt. ;)

Yum. :D


#8

Distrea sa for siden:

har igrunnen ikke brukt den no særlig selv jeg, så jeg kan ikke gå god for smaken ;)


#9

Iset sa for siden:

Jeg elsker eddiksmak, sikkert derfor jeg elsker Hellman's. :)
Her har de den i nesten alle butikker. Jeg kjøper den som regel på Obs. Den er visst mer varmestabil enn Mill's også, så den kan brukes i retter som skal koke/steke. Nille har en haug med FANTASTISKE kyllingoppskrifter med Hellman's her på forumet.


#10

Kyrre sa for siden:

Hei hei, jeg har bodd i Spania og laget sinnsykt mye majones.........

Jeg bruker rapsolje og 1 egg, litt salt, og presset sitron. Bruk stavmikser og hell i oljen i egget i en stråle. Vips, så blir det tykt. Tilsett olje til du har fått den så tykk du vil ha den. Press gjerne 1 fedd hvitløk og vips du har en deilig alioli:-).

Du kan også tilsett noen ruccolablader og du får en deilig dipp :-), med litt nøttesmak. Smaker deilig til kylling.


#11

Ignite sa for siden:

Se her ja, dette hørtes bra ut. Takk for tipset :)




#14

Summer sa for siden:

Å. :flau:



#16

Summer sa for siden:

Jeg leste visst litt for kjapt. :)


#17

Eilan sa for siden:

Mm! Skal prøves ja.


#18

Mjauritz sa for siden:

Tusen takk alle sammen- jeg prøver igjen... Det er sikkert ok å kjøpe også, men lager jeg så vet jeg jo hva jeg har puttet oppi:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.