Sivensvans sa for siden:
4 porsjoner
4 kyllingbryst/evt kylling i strimler (beregn i alle fall ca 100 g kylling pr pers)
1 ss smør
1 liten løk eller 2 sjalottløk, hakket
1/2 ts karripulver
1 ss hakket fersk eller 1/2 ts tørket timian
1/2 rød chilipepper, renset og finhakket
8 dl kyllingkraft (ekte vare eller vann pluss fond eller terning)
2 dl fløte
1 avocado
1/2 ts fruktose (eller det søtningsmiddelet du foretrekker)
salt og pepper
Smelt smøret i en kjele på middels varme og ha i hakket løk.
Fres til løken blir blank, og ha i karripulver, timian, og chilipepper.
Fres det hele i ett minutt til, og ha i kraft og matfløte.
La suppen småkoke i 5 minutter
Mens suppen koker steker du kyllingbrystene med ønsket krydder, gjerne bare salt og pepper. La gjerne kjøttet trekke ferdig i ovnen på lav temperatur etter at det er brunet. Det gir et saftigere resultat.
Bruker du kyllingkjøtt i strimler, steker du dette i pannen.
Del avocadoen i 2 og ta ut steinen. Ta deretter ut avocadokjøttet med en skje og kutt det i terninger. Ha avocadoen i suppen og bruke en stavmikser eller foodprosessor til suppen blir helt glatt og luftig. Bruker du blender blir suppen enda luftigere.
Smak til suppen med fruktose, salt og pepper.
Legg kjøttet i dype tallerkner - hvis du har stekt kyllingbryst skjærer du dem i skiver først. Hell den varme suppen over kjøttet.
Dryss gjerne litt finhakkede friske urter over!
Nam!
Oppskriften er hentet fra GI-kokeboken for hele familien FRISK METT og GLAD - av Per Lauritz Lien