< Tilbake til oversikten

Spiser riktig mengde karbs men lite fett

#1

Guffen sa for siden:

Har gått på ketolyse i 8 dager nå og mistet 3.3kg. Er nok ren vanntap men føler meg godt på vei.

Det jeg er litt beskymret for er at jeg spiser for lite fett. Hvor viktig er det i denne kuren?


#2

Smula sa for siden:

Veldig viktig. :ja:

Litt vanskelig for oss å svare om du spiser for lite fett, når vi ikke vet hva du spiser, men steker du i smør, bruker du dressinger, fete oster advokato osv til hvert måltid?

Mange inntar også Cocosa daglig for å få opp fettinntaket, hvis du sjekker alle trådene om dette omkring her.


#3

MorStine sa for siden:

Fett er alfa/omega på denne kuren. Det som setter fart på forbrenningen...
Så få opp fettinnholdet i kosten din.

Skriv litt om hva du spiser i løpet av en dag, lettere da å gi ett riktig råd.


#4

Henriette23 sa for siden:

Dette må du bare føle deg litt frem på. Jeg gikk ned veldig sakte i begynnelsen, men fant ut at det som bremset mitt vekttap var faktisk fett.
Nå spiser jeg stort sett bare grønnsaker og rent kjøtt. Bruker litt seterrømme og lage dressinger av og steker i smør. Men mere fett skal ikke jeg ha for å stoppe opp i vekt.

Dette er forskjellig fra person til person. Men prøv deg frem. Du kan jo fortsette sånn som nå noen uker, føler du det stopper opp kan du evt ha i deg mere fett..:rolleyes: Bare et forslag.

Ønsker deg lykke til hvertfall. Og bruk de første ukene til å teste ut hva som fungerer best for deg.


#5

Eilan sa for siden:

Om du går ned, flottere enn flott! Om du stopper opp, prøv med mer fett. Om det ikke løsner, prøv med mindre fett :)


#6

Guffen sa for siden:

Vel, vanskelig å se hva jeg konkret spiser men går en del av gulost og rømme. Har fløte i omeletten og steker det som er med margarin. Har spist en pose Baconcrisp i helgen.

Får kanskje i meg litt fett men savner en dressing til salaten jeg spiser til lunsj. Er det noe ferdigdressing med fett i butikken man kan benytte seg av? Har til nå kun spist uten eller med olivenolje.
Jeg tar forresten en spiseskje tran hver dag


#7

Eilan sa for siden:

En tube majones..? De ferdige dressingene har ofte mye tilsetningsstoffer.


#8

energibunten sa for siden:

Benytt de rene oljene som kaldpresset raps, olivenolje og kokosolje (cocosa). Bruk ekte smør.
De fabrikkproduserte fettene (maisolje, soyaolje, etc, som utvinnes kjemisk) og margariner (alle plantemargariner, bremykt er greit) bør du holde deg unna da du her kan få i deg harske fetter og herdede fetter som i flere studier faktisk viser en medvirkende årsak til fedme. Det er ikke for ingenting at griser blir foret med karbo og soyaolje fremfor kokosolje. De ble slanke av kokosoljen !

Spesielt de enumettede (mye i raps og oliven, nøtter) og de korte mettede (som i kokosolje) påvirker kroppen positivt.

Spiser du de naturlige og kaldpressede (nøtter, oliven, kokos, smør, fløte, ost) får du med vitaminer og anitoksidanter på kjøpet, samt at jo mer mettet fettet er, jo mer stabilt mot reaksjoner og harskning er de. Omega 3 er bra. Ikke problem om du dobler tranmengden. Selv mattilsynet har nå fått med seg at D-vitamin er viktig !


#9

Smula sa for siden:

Så lenge du ikke bruker lettrømme og ost, høres jo dette bra ut.
Iduns rømmedressing bruker jeg. Husker ikke i farten nøyaktig hvor mange karber det er i den, men jeg vet at den kan brukes i moderate mengder.


#10

Summer sa for siden:

Dette er veldig viktig informasjon! :ja: (Bort med margarin, og inn med ekte smør og kaldpressede oljer. )

#11

Eilan sa for siden:

:eek:

#12

Bayone sa for siden:

Takk for mye nyttig informasjon om fett/oljer energibunten. Ut fra denne tråden ser det ut som jeg får i meg i en grei mendge fett også, selv om jeg trodde det var for lite.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.