breeze sa for siden:
Hvordan lager man kjøttkaker uten potetmel:o Skjønner at man skal bruke egg, men hvor mange trengs på ca 800 gram (tenker da på vanlige kjøttkaker, ikke sånne med hvitløk, rødløk og annet stæsj)
Noen som har en god oppskrift?
breeze sa for siden:
Hvordan lager man kjøttkaker uten potetmel:o Skjønner at man skal bruke egg, men hvor mange trengs på ca 800 gram (tenker da på vanlige kjøttkaker, ikke sånne med hvitløk, rødløk og annet stæsj)
Noen som har en god oppskrift?
Tuttan sa for siden:
Ikke så god på skikelige oppskrifter, men jeg ville vel rørt kjøttdeigen godt samen med salt for å binde den først, så ett eller to egg (etter hvor godt den henger sammen), litt fløte, pepper og litt revet muskatnøtt om du har.
Lykke til :-)
Romle sa for siden:
Du kan jo ha oppi litt johannesbrødkjernemel.. Virker som maisena..
Gunhild sa for siden:
Jeg bruker 2 egg til 900 gram (bruker 500 gram karbonadedeig og 400 gram kjøttdeig) og et sted mellom 50 - 100 gram Tine kremost (kan bruke nøytral, men jeg bruker enten med pepper eller hvitløk) ca 1- 2 dl fløte og litt kaldt vann.
Først kjører jeg deigen sammen med salt og pepper, tilsetter to egg og kjører sammen. Tilsetter så fløte, vann og kremosten. (Jeg bruker i tillegg endel mer krydder og gjerne både løk og sopp men det er jo en smakssak...)
Steker de raskt i panna og trekker de ferdig i vann/kraft eller i stekovnen, sammen med smør og litt fløte, innpakket i folie.
Jeg synes disse kjøttkakene blir utrolig gode:D
OG... best av alt... Denne deigen inneholder tilsammen 6,2 gr karb. og jeg får 20 stk kaker av deigen. Det gir jo smått utrolig 0,31 karb. pr kjøttkake..... så da spiser jeg gjerne tre stk til middag.... :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.