Andrine84 sa for siden:
Må barn spise poteter?
Andrine84 sa for siden:
Må barn spise poteter?
Ciss sa for siden:
Nei, hvorfor skulle de måtte det? Men jeg syns det er greit om de klarer å spise i det minste en halv potet av og til. Det gjør det litt enklere for dem selv når de er borte på besøk. Men det er jo forutsatt at de ikke er veldig var for karbohydrater da. Da syns jeg de bør få slippe.
Distrea sa for siden:
MÅ... er ikke glad i det ordet jeg, ingen MÅ noen ting :o
:oMen jeg tror ikke det er noe som må være i kosten for at de skal ha ett fullverdig kosthold. nå er ikke jeg noen kostholdsekspert da :p Jeg tror det er mye viktigere at de får i seg variert med grønnsaker enn at de får i seg denne poteten :)
Datteren min er forresten veeeeldig glad i poteter i alle fasonger og FÅR det ;)
Megvel sa for siden:
Personlig har jeg hatet poteter siden jeg fikk det i babygrøten min (den fikk muttern rett i fleisen)... Lille gullet mitt, imidlertid, elsker poteter. Og da får hun det. Greit nok. Det er jo kalorier, om barnet ikke er overvektig kan det være greit å få litt ekstra mat i en småspist treåring...
Summer sa for siden:
Nei, de må ikke, og jeg tør påstå at det er mye viktigere at de får i seg andre grønnsaker.
Jollers sa for siden:
Jeg har en gutt på 8 (ok, snart 9) som hater poteter, ei jente på 11,5 som elsker poteter og en gutt på 17 mnd som spiser poteter om han får det servert.
Jeg (og omgivelsene, svigers osv) mener at de skal spise potet (smake i det minste), men han på snart 9 er vanskelig altså. Han spiser forøvrig ikke noe annet grønnt heller, og det er ganske leit. Søsknene kan ikke få nok av brokkoli, blomkål, gulrot...
Iset sa for siden:
Synes Lise sier det bra. Ser ingen grunn til at barn MÅ spise poteter, hva er det som er så viktig med poteter? Det er så typisk innbarka i den typiske Ola Nordmann dette med sunnhet brød og poteter, at jeg blir aldeles sprø. Vesla får ofte pålegg uten brød hjemme, for hun liker ikke så godt brød og jeg synes det er bedre at hun spiser pålegg enn brød. Men svigers har jo vokst opp med at det er brødet som er sunt og pålegg skal spares på, så der får de jo omtrent anfall om hun ikke spiser opp brødet. :rolleyes:
De er litt mer på glid nå da, og får ikke lenger "hakeslepp" når hun ikke spiser poteter og brød der, men bare feks. vil ha rent bløtkokt egg til frokost. De er heldigvis blitt vant til det.
Karbosara sa for siden:
Har vurdert å finmose forvellede grønnsaker og blande de godt inn i karbonadedeigen, osv...da får ungene det sunne i grønnsakene uten at de behøver å være skeptiske til grønnsakene...
...hadde en prat med ungene over middagen i dag. Vi serverte brun naturris til fisken, og har sluttet helt med hvit ris. dattra på 8 lurte på om når vi kom til å få hvit ris igjen, og vi svarte som sant var: aldri! På restaurant kanskje, men ikke hjemme. Så prøvde vi å forklare hvorfor det var lurere med fullkornspasta, brun ris og grovt brød. da utbrøt min datter:" Hvorfor må de lage sånn mat når det ikke er sunt, da?"...hun var indignert...
...litt stolt av henne, og og gutten på 5 og. De er ikke overbegeistret for denne risen, men de får litt på tallerkenen hver gang, og de smaker på den. Mitt håp er jo at de skal bli glad i den sunnere kosten etter hvert.
Tvinger dem ikke til å spise det de ikke vil ha, men de får masse grønnsaker til middag, og de koser seg!
Dattra har bedt om å få salatboks på skolematen, og nå etter 14 dager opplever hun at hun syns det er deilig, og ungene i klassen står og sikler over maten hennes...hun får også med en brødskive med pålegg, i tilfelle hun føler for mer enn salat, men salaten er gjerne spist opp, og brødskiva halvspist...
Syns ikke vi tvinger på ungene noe som ikke er bra for dem, vi tilbyr dem mest av den maten som vi mener er bra, så får de også det andre(poteter, fullkornspasta, brun ris) men vi lager alltid veldig små mengder av det, så de ikke skal bare spise det til middag, men bli mette på proteiner og grønnsaker og sunne fettstoffer.
Frukt spises med stor glede, og litagoyoughurten er populær...så kostholdt til ungene er på vei til lavkarbo, med enkelte unntak...
energibunten sa for siden:
Nei som det sies, poteten og kornet er bare vår kultur. En gang var det sikringskost, det vi overlevde på. Idag har vi nok av annen bedre mat.
Potet er jo ikke annet enn vitaminisert blodsukker siden det er så mye stivelse som går rett over til blodsukker.
Bayone sa for siden:
Vi har ekstremt lite potet i kosten vår siden hverken jeg eller sambo ikke er så glad i det. Vi bruker mye mer ris og paste (nå brun ris og fullkornspasta) Når vi har potet så vil jeg gjerne at ungene spiser, men tvinger dem ikke. Det de MÅ er enten å spise potet eller grønsaker, gjerne begge deler ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.