Er karbohydrater fra melk noe bedre eller værre enn karbohydrater fra sukker, mel, frukt osv...?
Jeg holder meg til under 15-20gr karbo pr dag. Men vil sååå gjerne blande proteinshaken min med melk, i steden for vann... for det smaker æsj.... :confused:
Problemet er bare at 3dl melk i shaken gir 15 gram karbo?? :(
Du kan prøve å lage sesam-melk om du har blender. 2 dl sesamfrø kjøres først tørre, og spes etterhvert forsiktig med 6 dl vann. Sesamfrø uten skall har 4,5g karbohydrater per 100g. Usikker på hvordan forholdet er mellom dl og gram da, men om du har lyst å prøve er det jo bare å veie. Det kan også gjøres med mandler eller solsikkefrø. Jeg synes mandelmelk er ganske godt i mat :) men det er vel litt mer karber der :p
Hvis du er på ketolyse (som jeg leser at du er) så skal du jo bare ha 15 gram karber daglig og da nytter det jo aldeles ikke med melk. Men når det gjelder sunnheten av melk er jeg veldig delt. Jeg tror i utgangspunktet IKKE kumelk er for mennesker, men jeg ser jo at Kwasniewski anbefaler helmelk (og fløte), så vi bruker litt helmelk her i huset. Ikke som drikke, men i matlaging og diverse. Men skal man TELLE karbohydrater og holde seg under en viss grense (feks. som på ketolysekuren) ødelegger man fort resultatet ved å bruke melk siden det inneholder endel karber.
Jeg gjør ikke, men det er fordi det ikke kunne falt meg inn å drikke kumelk, verken av sunnhetsmessige årsaker eller for smakens skyld. Men jeg bruker litt helmelk i matlagingen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.