Selma sa for siden:
Er det noen som vet GI i speltmel? Hvordan er det å bruke det i små mengder...?
Selma sa for siden:
Er det noen som vet GI i speltmel? Hvordan er det å bruke det i små mengder...?
Mentira sa for siden:
GI i speltmel er omtrent den samme som i vanlig hvetemel.
Men hvis du har proteiner oppå speltskiven så er det jo ikke så ille;)
Så lenge du kombinerer på riktig måte
Selma sa for siden:
Å..håpte kanskje at det var mindre GI i spelt:( Men, men...
Eh..kompinasjonen blir vel heller ikke så bra, da det var tenkt å bruke det til pizza :o Men takk så mye for svar:D
Lindabtn sa for siden:
Ville heller brukt spelt enn vanlig mel, men det går jo an å kombinere det fine med det grove spelten, det pleier jeg å gjøre, og så lager jeg bunnen veldig tynn (lurt å lage små mini pizzaer) så da blir det ikke så mye bunn på hver "bit", og med salat til :sikle:
Zincite sa for siden:
De få gangene jeg bruker mel i noe blir det spelt, helst sammalt :) tåler det mye bedre enn andre typer mel. I tillegg bruker jeg litt resistent stivelse i samme slengen. Dette skal ikke løse seg opp i tynntarmen, men ende i tykktarmen hvor det virker prebiotisk - altså som mat for de gode tarmbakteriene. Dvs slik jeg har forstått det ikke direkte som mat, men probiotiske bakterier fester seg på overflaten av den resistente stivelsen og bosetter seg på en måte lenger i tarmen - og dermed øker antallet. Om det er av interesse finner du mer informasjon på funksjonellmat.no -se Hi-Maize. Så får du selv finne om det er noen av de karbohydratene du vil prøve :)og siden det nesten fungerer som fiber senker det kanskje GI? usikker på det - men virker logisk for meg:confused::confused:
Mentira sa for siden:
Ja, speltmel er mye bedre for magen og fordøyelsen enn andre meltyper :)
Noen påstår at det er vanskeligere å bake med speltmel, men det er bare tull ;)
Selma sa for siden:
Tusen takk for svar. Da vet jeg at hvis jeg skal bruke mel så er spelt det beste av to onder:D
sol-cellen sa for siden:
Det er riktig at Hi-maize fungerer som fiber. Resistent stivelse kalles "den tredje typen fiber" (ved siden av løselig og uløselig fiber). Ved å bytte ut 20% av speltmelet med Hi-maize, vil GB (glykemisk belastning) reduseres med ca 70% :).
Selma sa for siden:
Oi....har aldri hørt om Hi-Maize. Men det høres jo ut som et vidundermiddel:D Da kan man kanskje en og annen gang bruke det til å lage pizza uten å forgå av dårlig samvittighet;)
sol-cellen sa for siden:
Absolutt! Sjekk ut oppskriftsheftet på [url]www.hi-maize.no[/url], der er det oppskrift på pizza, rundstykker og pannekaker. En annen fin ting med Hi-maize er at den gjør pizzaen sprøere også! Har laget skikkelig god italiensk type pizza med tynn bunn, bakt på bakesten :D.
Zincite sa for siden:
Jeg prøver dryppe litt til min søster - hun har en sønn på 7 som er ganske kresen, og en datter som er noe eldre som er litt kresen hun og. Veldig lite grønnsaker - dvs de 2 voksne spiser veldig mye. Og mye bakst med fint mel.Nevøen min spiser ikke noe om han ser korn. Tror egentlig ikke at man kan overtale andre mennesker til å forandre livsstilen. Det er noe man må bestemme selv, men litt informasjon innimellom gir kanskje grunnlag for bedre valg ;)
Håper i alle fall Hi-Maize kan gi litt bedre mage for gutten - som ;) ikke overraskende har forstoppelse ganske jevnlig..
Selma sa for siden:
Du søte tid....kjenner at planlagt middag ikke er så fristende lenger! VIL HA PIZZA:sikle: Men må vel bare vente...Må nok bestille det på nette siden det ikke er noen butikker her som har det. Men tuuuuusen takk for tipset:blomster:
sol-cellen sa for siden:
Vil bare nevne at det er langt flere butikker som selger Hi-maize nå. Det er Alternativ Mat som distribuerer det, så alle helsekostbutikker skal kunne ta det inn derfra :).
luringen sa for siden:
er det laget av mais??
sol-cellen sa for siden:
Det er laget av såkalt høy-amylose mais (derav navnet Hi-Maize), en maishybrid som er avlet fram gjennom mange år i Australia.
Stivelse forekommer i to former, amylose og amylopektin. Alle stivelsesrike matvarer inneholder begge disse, men andelen av dem varierer. De fleste matvarer inneholder mest amylopektin. For eksempel inneholder vanlig mais ca. 75% amylopektin og 25% amylose.
For å si det enkelt, har amylopektin høy GI, mens amylose har lav GI. Hi-maize inneholder 80-90% amylose, og oppfører seg dermed helt forskjellig fra vanlig maisstivelse i kroppen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.