Var i London i jobb-sammenheng forrige helg. Det førte til at jeg for første gang siden jeg la om kostholdet til lavkarbo i oktober i fjor, spiste "som vanlig" med mye karbo (kjappe og langsomme)fra tidlig fredag til sent på mandagen. Resultatet er vel ikke akkurat sjokkerende, men samtidig litt skremmende. Jeg fikk tatt to greie treningsøkter i London, men nå i dagene etter at jeg kom hjem, har kroppen vært totalt i ulage. Magen streiker, gnisten og snerten på trening er fraværende, jeg er tidvis svimmel, mye kvalm og blir fort sliten. Treningene denne uken har vært en katastrofe.
I skrivende stund begynner faktisk kroppen å komme litt til seg selv igjen. Jeg aner et snev av treningslyst og jeg skal faktisk rydde litt over alt i et hus som ser ut som et dass.
Så hva lærer man? Jo, det jeg har gjort siden oktober er så vannvittig riktig for meg og jeg skal aldri bruke en langweekend på et total forfall igjen :)
Kjenner følelsen... Landa onsdag etter ei uke i spania! Ikke lett å spise lavkarbo når det er jobbreise og ikke alt kan bestemmes selv, det er jaffal sikkert. Vekten viste 3,1 opp, skulle ikke tro det er mulig! Og følelsen av å være tung og treg og litt smålei var ingen opptur heller nei!
Min første karboøkning også, og nå har jeg nok lært;)
Men vi tar oss jo inn igjen, det er håp!
jeg spiste to fiberknekkebrød med mye smør, dobbel skinke og mye majones på til lunsj. Etter 3 timer var overskuddet borte, sulten, lavt blodsukker, rar i magen. kanskje 10g karbo...
det går ikke....litt overrasket, men jeg klarer nok ikke å unngå dippet i blodsukker om jeg ikke er flink. Før trodde jeg det skulle være slik, var alltid sliten på ettermiddagen. Nå er det aldri slik om jeg ikke har spist feil...hihi
Godt poeng det der ja Energibunten. Før tok jeg også dette som en selvfølge etter en lang arbeidsdag. Nå i dag klør jeg bare etter å komme meg ut å trene. Middagsluren er en saga blott :-)
hmm, tok 2 wienerbrød og kaffe kl 10 på jobben igår.. Spiste min vanlige lunsj, men... fra kl 14 var det zombie-tilværelse. Etter skikkelig middag og en liten skitur med ungene på skitrening var energien tilbake. Huff...
Før sov jeg alltid meg gjennom barneTV med ungene. Har sett masse barneTV de siste månedene :-)
Diskuterte med noen på jobben. De måtte spise hver 3 time for å holde koken. Jeg sa at jeg egentlig ikke trengte å passe på å spise for jeg holdt koken selvom jeg var sulten, bare det jeg spiste før på dagen var lavkarbo. Men uten å ha opplevd det selv er det ingen som forstår ;-)
Kosholdet, trening, restitusjon og energi funker. Sper på med litt karbo rett etter slitsom trening. For da klarer jeg å regulerer blodsukkeret over lang tid likevel. Litt gleder kan man ha. Kjøpte is idag etter en tur på treningsstudioet. Nam...
Og så er det nå 3,5 måned siden jeg var syk sist. Ungene og folk rundt har vært syke, men jeg har ikke blitt syk. Joho !
Det med sykdom er litt interessant. Jeg har selv holdt meg frisk i disse influensa-tider, selv om "alle" rundt meg har ligget i dagesvis. Er folk på lavkarbo generelt friske tro?
iallefall endret immunforsvaret seg siste halvåret. Før jeg gikk helt lavkarbo begynte jeg å spise mer hel mat og begynte med tran.
Før fikk jeg feber veldig sent, tok lang tid å bli syk og lang tid å bli frisk. Det endret seg til at jeg fikk feber ila timer og var feberfri ila 6 timer. Pang, on/off. Det viktigste nå er å holde meg unna sukker og drittmat. Og om det kommer noen symptomer er det bare å ta litt ekstra tran og cocosa og kanskje C-vitamin...
Jeg tror at mer hel sunn mat er #1, mens mindre karbo er #2. Bakterier trenger karbo for å blomstre og immunforsvaret trenger det ikke.
jeg får nesten kjeft daglig på jobben,, , fordi de syns jeg er blitt tynn nok
(vi får lunsj på jobb)
og det er jo sant , men ingen skjønner at jeg ikke kan begynne og spise normalt som de kaller det
prøver daglig og forklare , men har gitt opp, spiser min mat og blir mett og får mer energi og sagte men sikkert kvitter meg med de få kiloene som snek seg på i sommer og i høst..et utslag av såkalt normal kost ( pluss en del irisc koffe da)
Jeg får også en del kommentarer, men når diskusjonen kommer i gang, blir folk tankefulle. Jeg trener mere enn noen gang, er mere pigg og opplagt enn noen gang og det tror jeg folk rundt meg merker.
Interessant å lese at bakterier trenger karbo for å blomstre, Energibunten. Det var jeg ikke klar over.
Jo Tommygutt, det er det bakterier får i laboratorium.. og gjelder iallefall bakteriene i vår kropp. Det er nok derfor vi lavkarbere reagerer så kraftig på karbo også, tror jeg. Våre tarm og magebakterier går helt amok når de får karbosjokk ! Samme med bakterier i munnen. Bare kjenn etter på belegg på tennene. Jo mer sukker jo mer belegg og bakterier i munnen som gnager på tannemaljen...
Den viktigste delen av immunforsvaret er mage og tarm. Om denne er sunn og frisk, funker godt og har den rette typen bakterier så blir vi rett og slett mindre syke !
Jeg får kommentarer jeg og, gidder ikke ordne så mye, så jeg spiser rå egg og fløtedrikk på jobb. Da er jeg 100% konsentrert helt til kl 17 så...
Det er noe religiøst over mat og kosthold. Blir så lett diskusjon og folk reagerer veldig fort følelsesmessig. Jeg er vant til å gå egne veier så jeg bryr meg ikke lenger...
Egne veier ja, det er nettopp det alt handler om. "Skeptisk til det motsatte er bevist", er vel en nordmann i et nøtteskall. Jeg er født i feil land... "Positiv til det motsatte er bevist", sier nå heller jeg.
Råe egg og fløtedrikk er nå alikevel ganske oppsiktsvekkende da Energibunten, hehe. Kan jo skjønne at det kommer en kommentar eller to, men for all del, fornuftig er det jo :-)
Gikk forresten en lang tur på ski i dag, 3 timer på kun vann med jevn flyt hele turen. Nesten så jeg gleder meg til Birken om snaue 2 uker....
Problemet er at nå har jeg litt nerver foran dette løpet kjenner jeg :-) Hadde null forventninger til meg selv før Holmenkollmarsjen, det gikk over all forventning. Nå stiller jeg til start med mitt eget forventningspress hengende over meg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.