Zincite sa for siden:
Prøver finne en oppskrift på marinerte valnøtter om dagen. Kom over denne brosjyren fra tine.
www.tine.no/binary/10812/file?download=true
Ikke alt som er så aktuelt for meg der, men tok meg friheten å kopiere av oppskriftene på marinert jarlsberg. Den ene er med appelsin, så er ikke den jeg tester først.. (men går sikkert fint å kutte appelsinen)
Men det ser godt ut :spisesnak
Marinert Jarlsberg med rød paprika og urter
100 g Jarlsberg
1 rød paprika finnhakket
Marinade
2 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1ss grønne pepperkorn
1 ss frisk timian, finhakket
1 hvitløkbåt, hakket
Bruk et glass som kan lukkes med tett lokk.
Del osten i sukkerbitstore terninger og prikk dem
med en gaffel slik at marinaden får trekke litt inn
i osten. Bland sammen alt til marinaden. Fordel
ost og paprika i glasset og hell marinaden over.
Lukk igjen med lokket og la stå et par dager fùr
servering.
Marinert Jarlsberg med appelsin og hvitløk
100 g Jarlsberg
50 g valnøttkjerner
2 hvitløkbåter i tynne skiver
1 appelsin, revet skall og kjøtt
i strimler
Marinade
1/4 ts salt
1/4 ts kajennepepper
5 dl olivenolje
2 ss vineddik
1 ss frisk timian, finnhakket
Bruk et glass som kan lukkes med tett lokk.
Del osten i sukkerbitstore terninger og prikk
dem med en gaffel slik at marinaden får trekke
litt inn i osten. Stek hvitløk gylden i en panne.
Bland sammen marinaden. Legg ost, valnøttkjerner,
hvitløk og appelsin lagvis i glasset.
Hell over marinaden. Lukk igjen med lokket og
la stå et par dager før servering.
Franskinspirert marinert Jarlsberg
100 g Jarlsberg
50 g sorte oliven, uten steiner
2 ss vårløk, i tynne skiver
Marinade
2 ss hvitvinseddik
3 ss olivenolje
1 ss frisk oregano, finhakket
1/2 ts grønn paprika, finhakket
1 ts frisk timian, finhakket
1 båt hvitløk, finhakket
Bruk et glass som kan lukkes med tett lokk.
Del osten i sukkerbitstore terninger og prikk
dem med en gaffel slik at marinaden får trekke
litt inn i osten. Bland sammen alt til marinaden.
Legg lagvis ost, oliven og vårløk i glasset.
Hell over marinaden. Lukk igjen lokket og la
det stå et par dager før servering.
Marinert Jarlsberg serveres temperert som en
liten apetittvekker eller forrett. Gjerne på en
seng av salat.