Gunhild sa for siden:
Jeg laget i går noen veldig gode karbonader. Disse har jeg regnet ut at inneholder under en karb. pr stk. Og.... de smakte utrolig godt....:D
Hjemmelaget krydderkarbis:D.
400 gr karbonadedeig
2 egg
50 gr Tine kremost m/ hvitløk
1 dl revet jarlsbergost
2 ss rømme
3 ss fløte
1/2 rød paprika, hakket i små biter.
1 vårløk, hakket i små biter denne også;)
salt og pepper
Annet krydder etter smak. Jeg brukte hvitløkspepper og tacokrydder (fra glass) Jeg brukte ganske mye krydder for jeg er glad i mye smak.
Kjører alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin (sånn med kniver)
Paprika og vårløk tilsettes helt til slutt.
Stekte de på ganske sterk varme i smør i en panne til de var gyllenbrune.
La de over i en liten langpanne sammen med litt smørklatter og litt ekstra fløte. Hadde folie over formen slik at de ikke skal bli så tørre. Lot de gjennomsteke i ovnen ved 180 grader i ca 20 min.
Jeg fikk 9 stk av denne oppskriften og om jeg ikke har regnet helt feil så er det under 1 karb. pr karbonade:eek:
De ble utrolig saftige og gode.
Jeg hadde med meg en, sammen med salaten min, i matboksen på jobb i dag.... det var namnam :D
Serverte de også til middag i dag.
Stekte sjampinjong i panna med smør. Helte over litt fløte og la i karbonadene og lot dette surre sammen på svak varme en god halvtime.
Serverte med brokkoli-og blomkålmos og litt grønn salat med rømme og salsa...... Det var veldig (!!!!!) godt :D