< Tilbake til oversikten

Fiskekarbonader

#1

Lisbeth sa for siden:

Fiskekarbonader

  • 1 pk Seifilet (skinn- og benfri) ca 600 g
  • 150 g rensede reker
  • 2 sjalottløk (finhakket)
  • 2 ss tørket gressløk (fersk er sikkert enda bedre)
  • 2 dl fløte
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • litt pepperKutt fisken i terninger og ha den i en food processor sammen med resten av ingrediensene. Kjør på full hastighet i ca 20 sek, blandingen skal bli jevn, men litt grov.

Form farsen til kaker og stek dem på begge sider i meierismør. Trekkes ferdig i stekeovn på ca 100 grader.

Jeg fikk 11 karbonader ut av farsen, og hvis jeg har regnet riktig er det da ca 0,7 kh i hver karbonade (8,1 i hele farsen) :D

Næringsinnhold pr 100 g:
Kcal: 148
Protein: 14,6
Karbohydrat: 0,9
Fett: 9,5


#2

MorStine sa for siden:

Mmmmm... hørtes godt ut. Dette blir neste ukes fiskemiddag:) Takk!


#3

terry sa for siden:

Den hørtes god ut :)
Hvordan blir det å blande laks inn i blandingen tro? (feitere fisk)


#4

Zincite sa for siden:

Har alltid trodd at fiskemat er så vanskelig å lage. Vet ikke hvorfor. Men nå skal jeg prøve denne en dag. Jedg også denne laksevarianten jeg fant som Photobscura har lagt ut oppskrift til
forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=239478&postcount=8
Gleder meg :D:D:D ser jo ikke umulig ut jo ;)
Og kjekt å kunne lage noe en dag man har tid og ha rask og god mat noen andre dager da :)


#5

Jagiello sa for siden:

Hvilket tilbehør har dere til disse karbonadene, som hørtes utrolig gode ut!


#6

StineK sa for siden:

Dette må prøves! Takk skal du ha, Lisbeth. :spisesnak


#7

MorStine sa for siden:

Glemte å kjøpe sjalottløk, går det med rødløk tro? Jeg kommer jo til å prøve da... Gidder ikke drasse ut unger i dette møkkaværet for å kjøpe sjalottløk, bare lurte på om noen hadde prøvd...


#8

Hjørdis sa for siden:

Hei Lisbeth, det er vel i denne tråden jeg skal takke for oppskrifta. Laget slike fiskekarbonader på fredag. Kjempegode, de blir ikke gamle de jeg frøs ned heller:spisesnakSå tusen takk:)


#9

MorStine sa for siden:

Mmmm, da gleder jeg meg til dagens middag:sikle:


#10

Sivensvans sa for siden:

Dette blir middagen hos oss i dag...!!;)
[font=Comic Sans MS][/font]
Tusen takk for oppskrift, Lisbeth!
[font=Comic Sans MS][/font]
Prikk er avsendt!:D


#11

MorStine sa for siden:

Nettopp dytta i meg de tre som ble igjen av de 20 jeg lagde i går:sikle:


#12

Sivensvans sa for siden:

Hihi, nå skal jeg I ALLE FALL ha disse til middag!:p


#13

Trille sa for siden:

Lagde denne med asiatisk vri i dag. Eg bytta ut sjalottløk og grasløk med kvitløk, chili og ingefær.
Det blei også godt:D


#14

Sivensvans sa for siden:

MmmmMmmmMmm.....!! Kjempegode!
...det var første gang jeg lagde slike, så da var det ekstra gøy at det ble såpass bra! Poden på 11 var med på kjøkkenet og karbonadene gikk ned på høykant etterpå!
[font=Comic Sans MS][/font]
Vi puttet i litt ekstra da...som et par klatter med kremost m urter, hvitløk, finhakket purre, litt revet sellerirot, div mer krydder også brukte vi fersk gressløk. Synes å erindre at vi hadde i mer også, men er ikke kvinne om å huske det akkurat nå:)
[font=Comic Sans MS][/font]
Godt var det okke som - og, anbefales veldig!;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.