100 g malte mandler
50 g malte valnøtter
2,5 dl splenda
3 egg
1 bok cottagecheese
en fløteskvett
1 ts kanel
2 ts bakepulver
vaniljedråper
1 ganske stort eple( ble ca 150g)
bland det tørre i bakebollen...kjør egg, fløte og cc glatt m stavmixer.
Bland i det tørre og hell i godt smurt rund form. Strø over hakkede eplebiter, litt nøttehakk og kanel.
Stek midt i ovnen på 200g varmluft i ca 30 min
Server kaken lunken med pisket krem lr rømmeklatt.
Ja, denne er god. Hadde den i ovnen i ca 35 min, så ble jeg fornøyd.
Serverte med pisket krem, kjempegodt, neste gang skal jeg prøve vaniljeis til.
Kaken sto i kjølesskapet, så det var bare å skjøre noen stykker og sette dem inn i ovnen en liten stund slik at den ble varm igjen. Så jeg tenker neste gang jeg lager den skal jeg fryse den ned i stykker, lett å ta opp og varme når man har lyst på noe godt. Om den ikke blir spist opp like fort neste gang også da, hehe :p
Jeg gjør det. Men husk å del den i like stykker, slik at det er lett å telle karbene. Deler du hele kaka i 10, blir det 3,5 karber pr stykke. Og det skulle gå bra :)
Mmmm...nå lukter det godt i heimen...Nystekt eplekake står på benken! Men 1/10 dels stykke av kaka,... det er ikke så mye..Håper jeg klarer å styre meg da ;). [font=Comic Sans MS][/font] [font=Comic Sans MS][/font]
100 g malte mandler
50 g malte valnøtter
2,5 dl splenda
3 egg
1 bok cottagecheese
en fløteskvett
1 ts kanel
2 ts bakepulver
vaniljedråper
1 ganske stort eple( ble ca 150g)
bland det tørre i bakebollen...kjør egg, fløte og cc glatt m stavmixer.
Bland i det tørre og hell i godt smurt rund form. Strø over hakkede eplebiter, litt nøttehakk og kanel.
Om man bruker enten natreen eller sukrin i denne kaka, må jeg endre på hvor mye jeg tilsetter da? Tenker her på at det står 2.5 dl splenda. Blir det like mye natreen eller sukrin også da, eller må jeg bruker mer/mindre? Det er vel noe med hvor mye de enkelte søtningsmiddlene søter, er det ikke det?
Stekte v 180 i 50 minutt.
Er litt "dissen" etter den kom ut av ovnen (som om den ikke er ferdig stekt), men mistenker for mye fett og fløte. Skal kutte ut fløten og halvparten av smøret neste gang. Kanskje den "stivner" når den blir kald? Smaken var uansett fortreffelig! :D Gleder meg til å smake i morgen! :p Takk for oppskrift!
For informasjon: kaken stivnet når den ble kald, og smakte aldeles fortreffelig både i dag og i går også. Nå ligger resten i fryseren og venter på besøk av min mor (som også er lavkarber;) ).
Den ble prøvesmak i går :sikle: KJEMPEGOD!! Denne blir nok gjenganger hos oss :D [color=darkgreen][/color] Takk for flott, og lettvint oppskrift, Nannah :klem:
takk, da tror jeg at jeg prøver meg i kveld, har allerede satt ostekake i kjøleskapet, men må ha minst en lavkarboting til for å klare å holde meg unna superhøykarbosjokoladekaka jeg også skal lage, hehe:)
Denne står nå i ovnen som muffins. Smakte på røra og den var jo kjempe god. Har tatt litt ekstra kanel i og eplebiter i røra. Opp på har jeg et par epleskiver. Gleder meg til å smake - nam!
Lagte 1/3 del av oppskrifta da jeg ikke hadde mandler nok til hele. Ble 4 muffins av det.
men kan jeg spørre deg hvordan du kom til 35 karber???
For jeg kommer nemmelig til over 50 :p
(og da brukte jeg paranøtter og mandler i stede, 86 gr para, 64 gr mandler, 2 dl splenda i stede for 2,5)
Og 150 gr eple er jo 15 karber og 2 dl splenda (19 gr) blir jo 18,6 karber
Er jeg helt på bærtur nå eller???
(uansett, er i vert fall 3. gang jeg lager den :lol:)
Det kommer vel an på hvor mye du spiser av kaka (og hva annet du spiser den dagen)
Jeg liker ikke epler når de blir varmebehandlet, men jeg liker eplesmaken :rolleyes:
Så i eplekaker plukker jeg ut eplebitene = eplesmak, men ingen eple :cool:
Prøvde meg på en ny kake i går jeg. 170 gr mandler, 50/50 rømme og CC, 16 gr splenda og et eple... Ble litt mindre karber og mye fastere i fisken. Stekte den 30 minutter. Nyyyyydelig :sikle: Kanskje litt mer splenda neste gang, men det blir sikkert søtt nok med litt krem til....
Denne har du virkelig bergtatt meg med, Nannah. Er bare så suuuper god (og jeg går ned i vekt selv om jeg har et stykke om dagen :lol:)
Jeg må jevnlig dele ut kopier av denne oppskrifta. Og det er ikke rart så god som den er. I min ovn så må jeg forlenge steketida ganske mye, ellers blir den sånn puddingaktig.
Jeg serverte denne til en vennine her om dagen og hun syntes den var veldig god! Vi likte den godt!
Jeg delte røra i to små aluminiumsformer( 15cm i diameter tror jeg) og frøs ned den ene. Neste gang skal jeg prøve med bringebær i, fikk ikke gjort det nå fordi jeg ikke hadde nok.
Kan 100 gr mandler byttes ut med mandelmel, samme mengde? Jeg er på lavkarbo, spiser i snitt 95 g karb dagen, så tenker ikke på spørsmålet ifbm. kostholdet mitt, men på maken/konsistensen, mengden, heving, osv. :)
Min ble ikke stekt på 20 minutter....prøver å sette den inn igjen....merket det først da jeg skulle smake på og smaken var det ikke noe galt med altså! Gleder meg :)
Neste gang bruker jeg splenda! Jeg prøvde med sukrin, men kaken ble ikke gjennomstekt (etter 50 min i ovnen) og fikk sånn kaldt og sår følelse av å spise et stykke. Synd, for smaken var ellers helt fortreffelig.
har nettopp lest at den beste smaken får man om man blander 2-3 søtningsstoffer! Jeg har veldig mange forskjellige i skapet da. men noen som vet om jeg kan smake til? skal røra være veldig søt før steking? hender det står at røra er søtere enn det ferdige produktet. takk!
Jeg gjør det nå. De står i ovnen og lukter herlig! Tjuvsmakte på en og den var ikke gjennomstekt, de har nå stått i 50 min...Synes også det var litt fpr mye Splenda for min smak, og i og med at den må stå så lenge, så lønner deg seg kanskje med epler i deigen istedenfor på toppen? Ellers blir disse medbrakt på jobb imorra! :)
Det sto ikke i denne, gjorde det vel?:o
Jeg bruker aldri varmluften, har liksom aldri vent meg til det, så om det ikke står eksplisitt, tenker jeg ikke på det!:p
Nå har jeg bakt denne og herlighet denne var god!!!
Tilogmed guttene i huset går å gomler på kake her nå:)
Har rømme på ..mmm
Har prøvd diverse kaker her inne men denne var bare helt fantastisk:)
Takk for oppskrift nannah!:)
Heisann!! Denne kaken bakte jeg med splenda, som det står, og mandelmel.......syns det ble litt "sukkettsmak". Noen som har erfaring med annen søting? Også ble den litt mørk- er det forskjell på mandelmelene?? Bakte nemlig "polarbrød" fra Frisk med lavcarbo her om dagen, og de så også veldig veeeeldig mørke ut i forhold til bildet i boken........føler meg litt snytt! :0)) Ellers var konsistensen helt utrolig deilig, og nesten enda bedre når den hadde stått i kjøleskapet.
Det "Nye" mandelmelet som selges nå er brunt...jeg synes ikke det er like bra som det gamle hvite:(
Jeg halvblander ofte sukrin og natren...det synes jeg funker best i kaker:)
Eg laga den med 2 dl sukrin og 0,5 dl splenda og det funka fint.
Om en bruker natreen eller splenda, so er vel begge dei like kunstige.
Eg brukte malte mandler i kaka og det gikk heilt fint.
Kaka var iallefall knallgod :)
Å, så glad jeg ble for denne oppskriften, takk Nannah! Vurderte å bytte ut noen av nøttene med Pecannøtter, men rakk ikke butikken, så det får bli neste gang.. for det BLIR en neste gang.. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.