< Tilbake til oversikten

Squash

#1

klementin sa for siden:

kjøpte for første gang en squash i går, noen som har forslag til hvordan tilberede den? :o


#2

Gerd sa for siden:

Jeg pleier steke biter av squash, aubergine, fersk sjampinjong og løk i smør. Salte og pepre litt og har ved siden av fisk og kjøtt :)


#3

klementin sa for siden:

det hørtes godt ut, liker ikke sopp så da kutter jeg bare ut den, også løper jeg ut og kjøper en aubergine også, tusen takk :)


#4

MorStine sa for siden:

Jeg skjærer den ofte i biter og tilsetter i gryteretter når de er ferdige, slik at de ikke koker, bare blir varme, synes ikke den er god om den blir varmebehandlet for lenge. Da blir den mye og ekkel...:rolleyes: Men tilsetter man den rett før servering er den knallgod og sprø.


#5

Karin sa for siden:

Biter av squash, løk, paprika og tomater i kasserolle, med salt, pepper, provencekrydder eller andre urter, og olivenolje. Surrer under lokk på moderat varme ca 10-15 min. Kan også ha i andre ting som f eks auberginer, purre, hvitløk osv dersom man vil. Dette blir en god grønnsaksblanding som passer til mange ulike retter, både kjøtt og fisk, både kokt og stekt.

Mengdeforhold mellom de ulike grønnsakene er ikke så farlig. Blir godt uansett.


#6

TattyTeddy sa for siden:

Man kan også dele den på langs, ta ut midten og fylle den med grønnsaker/kjøttdeig.
Gratinere den.. Passer godt alene eller som tilbehør til noe annet..


#7

klementin sa for siden:

oj, så snille dere er, tusen takk for masse gode tips, gleder meg til middag i dag jeg :)


#8

blåbær sa for siden:

Nå har du sikkert spist squashen din, men jeg rabler ned noe her likevel;)

Jeg syns det er veldig godt å bare skjære i fingertykke skiver og steke den. Veldig enkelt og greit. Så spiser jeg det bare som tilbehør til hva jeg enn spiser den dagen.

Ellers har jeg smakt det som erstatning for potetgull, i tynnetynnetynne strimler og sprøstekt. Veldig godt, men jeg har ikke fått fingern ut for å prøve å lage det selv ennå.


#9

KW87 sa for siden:

Jeg steker den på panna sammen med rød paprika og løk! Mmm!

Godt ved siden av f.eks kyllingfilet,kjøttdeig osv:)


#10

klementin sa for siden:

tusen takk skal dere ha, så kjekt at man kan variere litt og da er det så greit med alle disse tipsene :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.