Hei allesammen.. Synes det florerer så mange hjemme-komponerte tips og oppskrifter her nå, som man ikke finner noen steder. Jeg har blitt veldig inspirert hverfall. :D
Tenkte kanskje dere hadde flere hemmeligheter å dele??
Mitt tips (og spesialitet) er å woke grønnsaker i MYE smør, og tilsette provancekrydder og saften av en halv lime (istedet for å ha i fløte)
Har ikke sett akkurat den varianten her inne før (kanskje jeg tar feil?)
Uansett... Kreative tanker mottas med takk!! Kom og del ditt beste tips med oss nybegynnere! :)
Jeg lagde en snadder saus idag.Vet ikke om den allerede finnes da:pMen her er den:
Ca 2 dl kremfløte og 3 ss seterrømme.Dette kokes opp og småputrer etterpå.Tilsett løk,stekt champignon,baconbiter,litt salt,pepper og ellers krydder som dere liker.
Dette helte jeg over grønnsakene ( brokkoli,blomkål,rosenkål)
Framgangsmåte:
Smør en ildfastform med plenty smør i bunnen.
Krydre oppå smøret med _mye_hvitløk, karry, litt salt og pepper (hvis karryen ikke er sterk nok, slik de typisk norskproduserte er, så bruk chili også).
Legg lakse filéene oppi, og krydre litt med det samme krydderet.
Kutt opp noen never paprika, stangselleri og champignon. Legg så disse rundt laksen. Stek i ovnen i ca halv time, 200 grader, med lokk eller folie. Ta ut forma, hell oppi en dl kremfløte (sånn ca) og dekk laksen og grønnsakene med ost.
Stek i ovnen til osten er godt smeltet.
Server med frisk salat, dynket med litt olje og balsamicoeddik.
Gi ungene og gubben poteter. Og ta deg et glass vin :)
Beste måltidet jeg har spist på veldig lenge. Dette anbefaler jeg virkelig.
Kinakål :eek:
Jeg har litt sånne ekle følelser i forhold til kinakål. Ser for meg halvvisne salater med en tomatbåt og noen maiskorn.. Men der kom min søster med et tips jeg aldri hadde tenkt på selv. Mulig alle andre vet det er en mulighet :o
hun kutter opp i strimler og woker eller steker i panna..
Så dagens middag her er biffsnadder - kutter opp entrecote i strimler som jeg steker i godt med smør med litt hvitløk, løk, bacon, ingefær. Når kjøttet er nesten godt nok stekt har jeg kinakålen oppi - og ev litt mer smør :D
Har litt sterk sennep og litt mer rømme og rører inn i blandingen og peprer litt for smaken. Og da er kinakålen god allikevel :D
Og det var veeeldig godt. Spiste restene til lunch på jobb i dag, og det var godt kaldt også. Brukte vanlige laksefilétbiter, som man finner i frossendisken.
Kan forresaten tipse om at de som er frosset med skinnet på, er ofte saftigere når de tilberedes. har noe med fryseteknikk og gjøre, eller noe..
Har kikka etter denne på CC Mat - Meny, men ikke funnet den - hvor får du tak i herligheten?:rolleyes: Og, bruker du den på noe spesiellt - eller på "alt"?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.