< Tilbake til oversikten

Kjørt meg fast ang fettkilder

#1

Mayella sa for siden:

Nå står jeg helt blank ang fine fettkilder å variere med.
Så nå håper jeg noen kan komme med tips, for jeg merker at jeg begynner å gli tilbake til "fettfattig" kost, og det vil jeg ikke! Men så var det å huske alternativene igjen da nei, jeg har fremdeles ikke funnet igjen boka mi :mad:

I dag har jeg spist:
Frokost: 2 skiver (40g) lavkarbobrød (4,5kh/100), med smør og hvitost
Lunch: Ostelasagne (ca 200g) + 2 ts cocosa
Middag: Ostelasagne (ca 300g)
Mellom: Ost og skinke + 2,5 ts cocosa
Kvelds: Skal spise kylling når mannen kommer hjem fra jobb. Da blir det grønn salat som tilbehør

Alt for lite fett (og for lite grønt også, men det er enklere å gjøre noe med)

Gi meg alternative fettkilder, er dere snill.
(ikke bacon, for det rekker jeg sjeldent å steke meg, så det utgår alikevell)


#2

Mayella sa for siden:

Ser forresten at det ikke er all verden med proteiner heller. Sukk.
Kanskje feil dag å ta som eksempel, men pytt pytt, det er jo dette jeg har spist.


#3

Gerd sa for siden:

Bacon kan stekes opp mye av, fryses og varmes opp igjen. Fort gjort: Mellom to lag tørkepapir i microen bittelitt og det blir sprøtt og godt :)

Olje på salaten
Litt ekstra smør/oljer i sauser, supper og gryter.
Kok ut stekepanna med litt fløte eller rømme og bruk det som saus

:)


#4

Mayella sa for siden:

Takk for bacon-tips. Visste ikke at det var mulig/at det ble like godt.

Bruker alltid smør eller olje i sauser, supper, osv. Men jeg føler ikke at det blir NOK.
(sliter med å finne ut av hvor mye som er nok, liksom)


#5

Gerd sa for siden:

Jeg er litt slik: Når jeg tror det er nok, så tar en dæsj eller skvett til :D


#6

Mayella sa for siden:

Hehe.
Ja, det er kanskje det jeg burde ha gjort.

Føler meg også litt for bundet til div oppskrifter jeg finner.
Jeg er INGEN kokk, og er elendig på å eksperimentere selv, så dersom det står 3 ss smør i oppskrifta, så tar jeg 3 ss. Kan da vel ikke gjøre noe annet? :rolleyes:


#7

Gerd sa for siden:

Står det 3 ss smør i oppskrifta, så tar jeg 3 TOPPA.... + litt til :p

Men ja, jeg fulgte oppskriftene mer nøye i starten :ja:


#8

Megvel sa for siden:

Om du drikker kakao (med splenda eller sukrin?) så kan du koke den på fløte+vann og ha smør oppi. Deeeeeilig!


#9

Mayella sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd.
Oppskrift?? rødme


#10

Megvel sa for siden:

Vel, du bare lager kakao som på pakka, 2ss kakao, 2ss splenda, røre sammen, kok opp med 2dl vann, når det koker har du oppi 2dl vann til og en dl fløte. Ha oppi 2ss smør. Voila!


#11

Mayella sa for siden:

Tusen takk. Det må jeg prøve en gang


#12

sma sa for siden:

Det tror jeg sannelig jeg også skal prøve! :)


#13

JenJen sa for siden:

Kokosmelk går også an å ha oppi kakaoen :sikle:


#14

mofe sa for siden:

Avocado har masse fett i seg :ja:


#15

Romle sa for siden:

Majones kan brukes til mye ;)
Rømmedressing (sjekk oppskriftene) til salaten
Fløte i evnt. kaffe

Ofte som mellommåltid spiser jeg litt agurk med majones og litt grillkrydder el.
Eller egg med majones og salt og pepper (også veldig godt med litt reker til)

Masse lykke til videre


#16

Kihald sa for siden:

Paranøtter er fin fettkilde og bare 3 karboer på 100 g. Fint som et lite mellommåltid


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.